В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 04-06 ДЕКЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 04.12.2015
  • от редакторите

Декември е тук и има да ти каже нещо. Време е за подаръци, коледен ентусиазъм и любов. Ако нещо от тези три ти липса – набавяй в най-скоро време. Този уикенд в София можеш да започнеш с откриването на празнични съкровища – базарите започват. Ако пък още не си на шопинг вълна – отиди на креативна разходка, театър или изложба. Имаме си от всичко!

SOBAZAAR CHRISTMAS EDITION #3
СЪБОТА, SOHO, 10:00 – 19:00

Нашите приятели от SOHO са спретнали перфектния коледен базар. Педантичният им подбор на автори е това, с което ни печелят, и сме убедени, че всичко, попаднало в тяхната селекция, си струва. Дрехи, аксесоари, илюстрации и други работи на родни артисти, плюс всякакви органик или домашно приготвени вкусотии ще си намерят място в красивата зелена къща. Да не забравяме, че и The Boom! Truck ще бъде отпред, което добре знаеш какво означава – бургери на корем!


CULTURE BEAR PAZAR
НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT CLUB, 12:00

Пазарът на всевъзможни дрехи, бижута, секънд хенд находки се завръща точно навреме, когато гардеробът ти отчаяно се нуждае от ново попълнение за празниците, а дългият списък с близки, на които “трябва да измислиш подарък”, изглежда като загадка без отговор. Брандовете, които ще се включат този път, можеш да проследиш на стената на събитието тук.


CREATIVE WALK
СЪБОТА, ДОЛЕН ЛОЗЕНЕЦ, 10:45

Едва ли бихме станали по всеки повод събота рано сутрин, но виж, заради нашите приятели от Coolstation сме склонни да се лишим от така любимите протяжни мигове, за да се включим в техния creative walk, по време на който ще преоткриваме софийски квартали през очите на творящи и живущи там "домакини". Тази седмица наред е Долен Лозенец, а отговорите ще бъдат на въпросите: какво е да правиш хляб в една от най-старите фурни на София, да държиш семейна галерия, да майсториш мебели или просто, да бъдеш част от Лозенец?


MY SECRET GARDEN
СЪБОТА, GALLERY 2.0, 18.00

My Secret Garden е първата самостоятелна фотографска изложба на Доротея Ангелова-Бакалова, която този уикенд красиво ще заеме пространството на Gallery 2.0, създавайки мистичен таен свят с изявено доминиращ женски образ. Освен портрети в изложбата ще бъдат представени и фотографии, изобразяващи природни детайли, които да затвърдят приказността и женствеността на проекта.


IMPOSSIBLE FEST
ПЕТЪК ДО НЕДЕЛЯ, ДНК, 19.00

След петгодишно прекъсване фестивалът за независима музика и театър се завръща! От днес до неделя почитателите на алтернативна музика, театър и танц ще могат да се насладят на богата музикална програма, включваща над 6 български изпълнители, три представления и музикален уъркшоп. Сред музикантите са The Bedlam Club, Voyvoda, Nick Chongi & the Smokes, Mila Robert, Doesn’t Frogs, RaJa & Илияна и още много други заслужаващи вниманието ти изпълнители! Ще се видим там!