В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 20-22 НОЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 20.11.2015
  • от редакторите

Изкуство и мода са темите на този уикенд, като не сме пропуснали и факта, че в събота е Нощта на театрите. Утре ще ти кажем какво да не изпускаш в рамките на събитието, а сега - #goweekend!

ДИПЛОМАНТСКО МОДНО РЕВЮ 2015 – WORMHOLE
СЪБОТА, ЗАЛА "БЪЛГАРИЯ ", 18:00 ЧАСА

Вземи си глътка въздух от мейнстрийм модни събития и ела  да се насладиш на таланта на млади хора, чиито нови колекции скоро може да бъдат истинско събитие във фешън средите. Това, което прави събитието още по-хубаво, е, че е замесено и още едно изкуство – музиката. Дипломантите от програма “Мода“ на Нов български университет ще представят своите първи, цялостно завършени колекции в модно ревю. 16 млади творци ще представят между 6 и 8 тоалета, всеки един от тях създаден с музикално вдъхновение. Входът е свободен, а повече за дизайнерите може да научиш тук.

КОЛЕДЕН АРТ БАЗАР
НЕДЕЛЯ, НДК, 10:00 – 18:00 ЧАСА

Помниш ли "Творците на жълтите павета"? Те са тук с нова арт инициатива, за която ще си кажеш, че е рано, но само чакай да чуеш какви изненади ще има. Всеки посетител ще получи безплатен подарък, ваучери за спа процедури, работилница за най-малките гости, докато майките разглеждат, пазаруват или пият чаша ароматно кафе на бара. А защо не вземеш и първата коледна украса за вкъщи. Все пак, колкото по-празнично от по-рано, толкова по-добре! Заповядай в малкото НДК – етаж 2, зала Матти –Д / вход от кино „Люмиер”. Виж повече тук.

ИЗКУСТВО, ВИНО И ШОКОЛАД
СЪБОТА, SOFIA LIVE CLUB, 11:00 – 18:00 ЧАСА

 

Какво му трябва на човек, за да е щастлив? Изкуство, вино и шоколад. Е, точно това са ти приготвили в Sofia Live CLub утре. Най-много ще са участниците от тема "Изкуство", след това от "Шоколад" и малко "Вино" за разкош и настроение. Ще има и дегустации на вино, работилница по ебру (рисуване върху вода) и рисуване на временни татуировки с къна – изкуството махенди. Кой всъщност участва, може да видиш тук.

ГАРАЖНА РАЗПРОДАЖБА – ДРЕХИ И АКСЕОСОАРИ ОТ АРТИСТИЧНИ ГАРДЕРОБИ II ЧАСТ
СЪБОТА, SOUL TIME STUDIO, 15:00 – 20:00 ЧАСА

Нали знаеш как в чуждия гардероб винаги има нещо, което да облечеш, когато в твоя няма нищо, дори и място. Е, решение на точно този проблем предлага второто издание на Гаражна разпродажба. Този път гардеробите си за теб отварят страхотните артистични мацки: Анжела Недялкова, Радина Кърджилова, Ванеса Лу, Елисавета Ангелова, Надя Елизабет, Василена Нинова. Ще има още домашна лимонада и много яки хора.

МОСТЪТ НА ВЛЮБЕНИТЕ В КНИГИТЕ
ДО 30 НОЕМВРИ, МОСТЪТ НА ВЛЮБЕНИТЕ

Каним те да споделиш любовта си към книгите с над 50 артисти, музиканти, журналисти, общественици и спортисти. Ела да разгледаш изложбата с фотографии на едни от най-популярните български фотографи: Иво Хаджимишев, Темелко Темелков, Ивайло Петров, Нина Славчева, Димитър Балабанов, Даниел Ахчиев, Антони Георгиев, Темз Арабаджиева и Иван-Александър Кютев, Ангел Ангелов. Във фотографиите всеки от българските участници се впуска в нетрадиционен сценарий с любимото си произведение. Не ти ли е любопитно кой какво чете?