В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 13-15 НОЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 13.11.2015
  • от редакторите

Животът е прекрасен, когато ноември е септември и уикендът е пълен с разкошни събития. Роботи ще се състезават, балканци ще се смеят на себе си, прозаици ще четат на петък 13-и, а в неделя ще пием бира! Това не е всичко. Подготвили сме ти цели 7 събития, така че скролни надолу из програмата ни за тези слънчеви почивни дни.

ПРОЗАИЦИ ЧЕТАТ НА ПЕТЪК 13-И
ПЕТЪК, АРТ ХОСТЕЛ, 19:00 ЧАСА

В този емблематичен ден ще имаш възможност да чуеш кратките разкази на Радослав Парушев, Нинко Кирилов и Иван Димитров. Те се готвят да ви замерят със смислени, четивни и леко хумористични текстове и да направят вечерта незабравима. Също така, след като разбият суеверията с текстовете си, ще можеш да си поприказваш с тях, да си купиш техни книги и те като истински професионалисти да ти напишат страхотни посвещения. Вечерта продължава с концерт на Иван Димитров, който ще си партнира със специален музикален гост, чието име ще научиш на място, защото той се опитва да го играе загадъчен. Посети страницата на събитието за още инфо.

ROBOLEAGUE BULGARIA 2015
СЪБОТА, INTER EXPO CENTER, 09:00 – 18:00 ЧАСА

Ако искаш да прекараш ден, в който да правиш нещо нетипично и да се запознаеш с необикновени хора, препоръчваме събитие от бъдещето. Приготви се за третото издание на Robo League Bulgaria. И това, повярвай ни, е нещо, което не виждаш често: роботи, които се състезават в 6 различни дисциплини.  Мини сумо, следене на линия, Лабиринт по линия, 3D лабиринт, Супер линия, Свободен стил. Не пропускай шоуто! Виж повече тук.

COSMOS DESIGN MARKET
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, COSMOS COWORKINGCAMP, 10:00 – 23:00 ЧАСА

Гмурни се в атмосферата на Cosmos Design Marketв едноименния Coworking Camp. Хвърли едно око на всичко, което талантливи български дизайнери и художници имат да ти покажат (и кажат). Ще откриеш интериорни и лични аксесоари, дрехи, илюстрации, козметика, игри и принтове. На страницата на събитието ще видиш брандовете, които ще вземат участие. Ще бъде епично!

ОБИЧАМ ТОЗИ ФИЛМ
СЪБОТА, ДОМ НА КИНОТО, 16:30 ЧАСА

Друга изложба, която не трябва да пропускаш, предлага една различна гледна точка към познати класически филми от България и света. Работите на 26 добре познати графични дизайнери, илюстратори, постер художници ще бъдат изложени в „Дома на киното“ – за първи път в България, след като бяха изложени в Ню Йорк, Рим, Виена. Всички те са част от платформата www.plakatkombinat.com. Виж още тук.

EMPATHEAST
ПЕТЪК – НЕДЕЛЯ, 5 ЛОКАЦИИ, 10:00 ЧАСА

Каним те  на Форума за социална промяна, движена от емпатия, който ще провокира, играе, задава въпроси и предлага иновативни решения от хората за хората върху горещите проблеми в обществото. Събитието отново ще търси възможните алтернативи на незадоволителния свят, в който живеем, и ще превръща всеки участник в създател и съучастник за позитивната социална промяна. Пърформанси и инсталации в градска среда, дискусии, лекции, кинопрожекции и уъркшопи ще провокират гостите на форума в 5 софийски локации: Дома на киното, SoHo, Склада, Клуба на пътешественика, Muse. Посети сайта на събитието.

БАЛКАНСКИ ФЕСТИВАЛ НА УСМИВКИТЕ
ДО 21 НОЕМВРИ, VIVACOM ART HALL

Ако ти е интересно на какво се смеят балканските народи, можеш да наминеш тези дни през арт пространството на VIVACOM, където в представителна изложба са събрани карикатури на над 30 популярни балкански карикатуристи, които представят своите шаржове като част от Балканския фестивал на усмивките. В рамките на изложбата, през уикенда (14 и 15 ноември от 14 до 18 часа), ще бъдат организирани и творчески ателиета за артистичен шарж и карикатура за малки и големи. Виж повече тук.

НЕДЕЛЕН БИРПАЗАР: АМЕРИКА
НЕДЕЛЯ, KANAAL, 14:00 ЧАСА

Едва ли има по-приятно неделно занимание от следобеден БИРПАЗАР  в KANAAL. След кратко затишие той се задава с пълна сила, за да представи огромната селекция от новодошли американски крафт бири, при това на цени за вкъщи. Освен заради любовта си към бирата организаторите имат още два повода за приятното събитие – KANAAL вече ще работи в неделя и само след няколко дни предстои отварянето на чисто нов магазин за крафт бира в София. Ако те заинтригувахме, не пропускай да дойдеш, за да научиш и подробностите. Събитието е тук.