В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 6-8 НОЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 06.11.2015
  • от редакторите

Фотография, литература, кино, мода, а този път нещо и за софтуерните фрийкове. Обичаме уикенди, наситени с такива колоритни събития. А в съчетание с парти преживяванията може би ще теглим чертата на почивните дни с трицифрени суми по-бедни, но пък с една пълна торба с културни съкровища.

URBAN NATURE
ПЕТЪК, GALLERY SYNTHESIS, 19:30 ЧАСА

Утре вечер любимото мястоза фотография Synthesis и 12 Magazine представят в очарователното пространство на галерията тематична селекция фотографии от архива на списанието, която включва работи на Александър Осенски, Васил Германов, Вергиния Янчева, Диляна Флорентин, Йоан Гълъбов, Михаил Новаков, Момчил Христов, Тихомир Рачев и Yo Vo. В подбора от красиви кадри модата всъщност не е крайната цел, а само един от инструментите за артистично изследване на темите, които истински вълнуват. Още за изложбата тук.

ЛИТЕРАТУРНИ НАГРАДИ "ПЕРОТО"
ПЕТЪК, НДК – ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „ПЕРОТО“, 19:00 ЧАСА

Новото арт пространство „Перото“, което отвори врати наскоро в НДК, събира родния литературен елит на едно място по повод първите по рода си награди за принос към българския литературен контекст. Годишните награди “ПЕРОТО“ се връчват за първи път в пет категории: проза, поезия, детска литература, превод от български на чужд език и една за цялостен принос, а ние ще бъдем там, за да се срещнем с най-продуктивните автори на изминалата година. Номинираните тук.

#NINJAWEEKEND ПАРТИ С ПРЕМИЕРИ НА "SIDE HIT SOCIETY" - AIRBLASTER И "METHODS OF PREDICTION"
ПЕТЪК, CLUB *MIXTAPE 5*, 22:00 ЧАСА, 5 ЛВ.

Заповядай да гледаме заедно новите филми на Airblaster. За всички любители на снежната дъска има не само две супер яки премиери, но и няколко начина да си спечелят покани за ивента. Афтър часовете са с музика от от Bumboklaat, SAVA и гости. На страницата на събитието ще намериш тийзъри за лентите, както и какво се иска от теб, за да получиш покана. Не се бави!

ЕСЕНЕН БАЗАР НА ИЗКУСТВАТА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, RADISSON BLU GRAND HOTEL, 10:30 ЧАСА

Явно есента вдъхновява и зарежда не само нас, а и още куп творци, които събират творчеството си от ръчно изработени произведения - плетива, бижута, аксесоари, картички, текстил, персонализирани картини с букви, книги и др., за да го включат в есенния базар на изкуствата в балната зала на хотел Radisson Blu (срещу Народното събрание).В красива арт атмосфера ще се срещнешс всички тях, а детайли около събитието тук.

OPEN FEST 2015
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЗАЛА „БЪЛГАРИЯ“, 9:30 ЧАСА

OpenFest e единствената по рода си в България конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания – фестивал на свободното творчество. OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и софтуер, случва се за тринадесети пореден път, а входът е напълно свободен!

CULTURE BEAT PAZAR
НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT CLUB, 12:00

В неделя по обед ще излезем от топлите си завивки, за да се докоснем до внимателно подбраната селекция от дрехи, аксесоари и обувки на едни от най-креативните български дизайнери. За модните “нещотърсачки” този път е подготвена и добре подбрана секънд хенд селекция, както и играчки и декорации за дома,които да го направят още по-уютен през зимните месеци. Повечето автори са добре познати на съвременния градски бохем, а за останалите можете да научите тук.