В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 30 ОКТОМВРИ - 1 НОЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 30.10.2015
  • от редакторите

Страшен уикенд се задава! Сигурни сме, че вече имаш идея къде ще си в нощта на ужасите, затова ние сме наблегнали на друг тип неща за правене. От нашите си – свежи, полезни и супер интересни. Почерпи се с новия #goweekend

REACH YOUR LIMITS | SO INDEPENDENT FILM FESTIVAL 2015
ПЕТЪК, ДОМ НА КИНОТО, 18:30

Довечера сме на прожекция на поредния български филм, който излиза от границите на родината. Лентата разказва една история за силата на човешкия дух и човешката мечта. След края на прожекцията пък ще има среща с екипа и главния герой Кирил Николов - Дизела. Разгледай още за филма тук.

MISH MASH FEST – THE HALLOWEEN EDITION
СЪБОТА, СЪЮЗ НА АРХИТЕКТИТЕ, УЛ. “КРАКРА” 11, 11:00 ЧАСА

Чудиш ли се как би могъл да закачиш 13 черни котки на врата си, къде се продава муза и как изкуството се трансформира в бижута? На всички тези въпроси ще си отговориш, ако посетиш хелоуинското издание на Mish Mash Fest. Знаеш, че това събитие си е истински миш-маш, сготвен от готини творци и ентусиасти, които да ги съберат на едно място. Очакват те безброй грим и стайлинг демонстрации, лични консултации и фотосесии... За още инфо цъкни тук.

НОЕМВРИЙСКИ БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ
НЕДЕЛЯ, МАГАЗИН VINTAGE STEREO, 12:00 ЧАСА

Понеже знаем, че обичаш това събитие, чувстваме го като дълг да ти съобщаваме, когато отново можеш да дойдеш да поровиш за своето винилено съкровище. Базар с качествена музика, хладни бири и усмихнати меломани от цяла България (та дори от съседна Сърбия!), обединени от неостаряващия дух на винила. В общи линии това е. За детайли – тук.

СЛЕДОБЕД В КВАРТАЛА
СЪБОТА, КВ. МЛАДОСТ 3, НАДЕЖДА 2 И ЛЮЛИН 6, 11:00 ЧАСА

Три точки на София ще живнат с музика, танци, настолни игри и рисуване. Метрото ги свързва, така че можеш да се включиш навсякъде. Идеята е заедно да преобразим средата, в която живеем, кварталите, с които сме свикнали, но не харесваме особено. Тук или ще намериш съмишленици, или ще можеш да се включиш във вече организираните активности, или просто да наблюдаваш и да се забавляваш. Духът ще бъде уикендски, празничен, а за цвят организаторите са подготвили изненади и награди. Какво по-хубаво от това да ти подаряват подаръци заради факта, че правиш София по-красива и по-приятна?! Разбери къде се чакаме и как да стигнеш до локациите на страницата на събитието.

SOFIA MORNING RUN 2015
НЕДЕЛЯ, БОРИСОВА ГРАДИНА, 09:00 ЧАСА

Открий новия месец със сутрешния крос в Борисовата градина със състезаниетоSofia Morning Run. В рамките на събитието и най-малките спортисти ще могат да се включат в специалното издание Kids Run. Каузата операция „Жълти стотинки“ в полза на програма „Дом Възможност“ на Фондация за социална промяна и включване на VIVACOM. Всяка сума, която дарите при регистрация, ще бъде дублирана от VIVACOM. Твоето здраве е най-важната кауза, а „Жълти стотинки“ е само допълнителен стимул да се надигнеш в неделя сутринта след страшната вечер и да сложиш маратонките. Виж повече тук.

КЪЩАТА ЗА КНИГИ
СЪБОТА, УЛИЦА ПРОФ. ГЕОРГИ ЗЛАТАРСКИ 18, 15:00-18:00 ЧАСА

Открива се нова читалня! Става дума за един декар къща за книги от палети сред природата. Ще има вино, хубава музика, а за децата освен книжки, разбира се, специални подаръци за оригинален тиквен фенер или костюм. Търсят се доброволци за финалните щрихи на къщурката. Виж повече тук.

GAMING KNIGHTS #2
НЕДЕЛЯ, YALTA CLUB, 11:00-20:00 ЧАСА, 10 ЛВ.

В неделя към обяд отиваме на гейминг афтър в Yalta, директно с костюмите. Представи си зомбита, вещици и всякакви възможни създания, цъкащи GO, League Of Legends, Minecraft, Stracraft 2, Dota 2, PES 16, FIFA 16 и много други. Офертата е доста готина не само защото има супер яки седмични и месечни награди, но и защото имаш възможност да опиташ пръв новите игри и  да присъстваш на презентации и лекции на IT специалисти, програмисти, гейм разработчици и др. Там сме всяка неделя от 11 до 9 часа, заедно с NEXT TV и най-популярните геймъри от The Pact! А ти къде ще си?