В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 23-25 ОКТОМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 23.10.2015
  • от редакторите

Желаещи за уикенд с готин семинар, изложение на различни дизайнери и творци, изложба на талантлива илюстраторка, премиера на български хитов филм и шопинг без ДДС? Ще се търсим някъде по трасето, започваме от betahaus!

ДДС ВЪВ ВАКАНЦИЯ!
ПЕТЪК И СЪБОТА, MALL OF SOFIA

Duty free зоната този уикенд е в Mall of Sofia. Вземи всяка покупка с отстъпка в размер на съответното ДДС. Какъв по-добър момент да подновиш сезонно гардероба си с дебели дрехи на тънки цени? Разгледай марките, които участват – над 60, заедно с магазини за козметика и парфюмерия. Виж повече тук.

NEVER ENDING SCHOOL' BY BORISLAVAWILLMADEIT
ПЕТЪК, BETAHAUS SOFIA, 19:00 ЧАСА

Design October е къщата, под покрива на която се събират всякакви платени и безплатни събития, свързани с дизайн, а и тези, които го правят да се случва. Т.е. каним те в къщата на талантливите, а специално довечера е втората самостоятелна изложба на Борислава. Ела да видиш нейните илюстрации, част от проекта, с който тя се дипломира неотдавна. Не можем да не споменем, че голямото готино се случва featuring Михаела Караджова и Камен Каменов.

"СЕМЕЙНИ РЕЛИКВИ"
СЪБОТА, КИНО ЛЮМИЕР, 19:00 ЧАСА

Филмът е образец на европейско кино според специалистите. А най-хубавото е, че е първият български филм, със специална гала прожекция на фестивала за независимо кино SO INDEPENDENT. "Филмът е правен със състрадание към героите, пропит е от мисълта на Далай Лама, че винаги е възможно хората да са мили един към друг, която не знаех досега", коментира режисьорът. Повече за филма и откъде да намериш билети, виж тук.

"GARASH НА ПАВАЖ"
СЪБОТА, BAR FRENCH 75, 18:00 – 02:00 ЧАСА

Garash е събитие, на което можеш отблизо да се срещнеш с лимитиран брой автори, които ще ти представят своите произведения. Разгледай закачливите тоалети на Ham&eggs, Zora Design, LXA, кожените бижута MODO, а останалите ще намериш на страницата на събитието. На входа те очаква приятна уелкъм изненада, а за музикалното настроение ще се погрижи DJ Lucy след 21:30 :)

WORDCAMP SOFIA 2015
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, CINEMA ARENA MLADOST, 09:00 ЧАСА, 25 ЛЕВА

Каним те на интересен семинар с разработчици, дизайнери, медийни експерти, маркетинг специалисти и блогъри, които ще споделят опита и знанията си за работа с WordPress. На 24 октомври ще сме в кино Арена Младост за конферентен ден, програмата на който можеш да намериш тук.
На 25-и ще има contributor day, а вторият ден е за уъркшопи с някои вече готови идеи. Сред лекторите са Джон Блекбърн, дългогодишен разработчик на ядрото на WordPress, старши програмист в Human Made и човек с жестоко чувство за хумор. Лука Сартони е италианец, който живее във Виена, прави разкошни снимки и организира и говори на много събития, свързани с WordPress, работи за Automattic, компанията зад WordPress.com, и пътува и изнася лекции на редица събития. Научи повече за събитието тук.