В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 16-18 ОКТОМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 16.10.2015
  • от редакторите

Най обичаме да чувстваме разнообразието и точно това ти предлагаме този уикенд. Брънч, на кафе с кучето, култова постановка, порция смях и доза изкуство. Уикендът в любимия ни GO стил е пред теб, само си избери събитие!

ЗА ВРЕДАТА ОТ ОБРАЗОВАНИЕТО, КУЛТУРАТА И ИЗКУСТВОТО
ПЕТЪК, НДК (РУБАЯТ), 21:00 ЧАСА, 10 ЛЕВА

"Просто си задаваме въпроса, защо един от най-големите физици на Земята - Алберт Айнщайн, не е завършил физика? Един от най-големите български актьори - Наум Шопов, не е завършил НАТФИЗ? Един от най-големите диктатори в света - Садам Хюсеин не е завършил училище за диктатори? Само се питаме защо е културно да душиш жена си в театъра пред публика, какъвто е примерът на Отело от Шекспир, а не е културно да душиш в домашни условия?"
Тези въпроси ще разискват от братя "Мангасариян", а вечерта се очертава да е наситена със свръхинтелигентен хумор, подходящ за всяка възраст! Виж повече тук.

ЧЕРВЕНО
ПЕТЪК И СЪБОТА, ТЕАТЪР 199, 20:50 ЧАСА

Въпреки, че в Ревю редовно ти препоръчваме театралните постановки, които си струват тази седмица, не можахме да се сдържим да не драснем и за „Червено“. В ролите влизат Георги Кадурин и Иван Юруков, блестящо представяйки сражението между две поколения и цветовете, които обрисуват двата свята. Виж трейлъра тук.

WEEKEND FOR DOGS
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, SHORTCUT, 10:00-22:00 ЧАСА

Този уикенд изведи кучето си на кафе! В Shortcut ти и най-добрият ти приятел сте добре дошли, като вкусотии този път ще има и за него. Ще можеш да се включиш в томбола за страхотни награди за твоя любимец, предоставени от PETS&U. Оглеждай се за новите dog-friendly стикери, които нашите приятели от DOGLAR подготвиха за всяко заведение, в което животинката ти е добре дошла. Разгледай всички кучеспотове, пък и си вземи покана за приложението, което излиза съвсем скоро тук.

НАПРАВИ СИ САМ СОФИЯ 2015
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ХОТЕЛ ХЕМУС, 10:00 – 22:00 ЧАСА

Предизвикваме те да си направиш София по твой вкус! Инициативата за преобразяване на столицата от сиво и начумерено място в цветен, вдъхновяващ и пълен с послания град чака всеки, който може да рисува или има идея, която някой друг може да му нарисува. Тук можеш да разгледаш идеите за различните райони, а на страницата на събитието имаш информацията, която ти е нужна - къде, кога и какво ще се прави този уикенд.

И както пишат организаторите: „Айде! Иначе Destructive Creation пак ще напишат: "Да го беше направил ти!" и ще те е яяяяд....“

НЕДЕЛЕН БРЪНЧ ПРЕЗ ОКТОМВРИ
НЕДЕЛЯ, + ТОВА, 10:00 ЧАСА

Лично ние през уикенда боготворим брънча и смятаме, че няма по-добър начин да открием неделята. До края на октомври в +това ще можеш да си чилваш с приятели и да хапваш вкусотии, вдъхновени оттук и оттам. Американски палачинки, печено сирене, английска закуска, френски глезотии и рецепти, вдъхновени от любимите книги на мама. Виж всичко, което ще можеш да хапнеш, тук. За храната се грижат Kitsch & Egg.