В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 9-11 ОКТОМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 09.10.2015
  • от редакторите

Сериозен монопол на изкуствата плюс нещо разтоварващо – така бихме описали уикенда тази седмица. Не пропускай да се насладиш и на есенния уют през дъждовните дни, а направо го брой за нашето седмо предложение!

ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО
НЕДЕЛЯ, BULGARIA MALL, 12:00 – 18:00 ЧАСА

Есенното издание на фестивал на виното доведе на глътка разстояние от теб вина от топ български и чуждестранни винопроизводители. Посетителите ще могат да дегустират бутикови вина, производство на нови изби, вносни продукти, както и такива, отличени с престижни отличия. Цялото това удоволствие е напълно безплатно. Повече за събитието ще намериш тук.

„АКТЬОРИ СРЕЩУ ПОЕТИ“ – ПЪРВО ЗА СЕЗОНА
СЪБОТА, ТЕАТРАЛНА РАБОТИЛНИЦА „СФУМАТО“, 20:30 – 21:30 ЧАСА

В събота вечер в зала Underground шестима актьори (Сър Нено Койнарски I, Стилиян Желязков, Веселин Петров, Николай Тибинков, Борис Кашев, Станислав Кертиков) и шестима поети (Ясен Василев, Никола Петров, Стефан Икога, Мирослав Христов, Иван Димитров и Стефан Иванов) ще покажат нагледно приликите и разликите между авторското четене и актьорското изпълнение на поезия. Ти като зрител имаш пълното право да отсъдиш кой ще победи в този дуел, което междувременно ще се окаже една доста приятно прекарана уикенд вечер. За билети и други подробности с малък шрифт, цъкни тук.

„ХЪЛМЪТ НА БОРОВИНКИТЕ“
СЪБОТА, АВТОКИНО CЕРДИКА, 21:15 ЧАСА

Този български филм от 2002 година много ярко пресъздава хумористичния манталитет на българина. А това, че вече не е 30 градуса и трудно можеш да видиш звездите, далеч не значи, че романтиката на автокиното е изчезнала. Точно обратното – грабни някой, който ще те топли, и се насладете на забавната българска продукция. Повече инфо потърси на страницата на събитието.

ТУРНИР ПО ТАБЛА!
НЕДЕЛЯ, BAR AND DINNER FLASH, 11:00 ЧАСА

Организаторите зададоха най-точния въпрос – Какво по-хубаво от лошото време за една табла! Ние ще ти кажем. Бутилка уиски за шампиона! В неделя ще се видим на бул. „Симеоновско шосе“ № 164.

КАЛОЯН ИЛИЕВ – КОКИМОТО / ПРОЕКТ GLOBAL WORM INC. GLOBAL WORM INC. PROJECT / KALOYAN ILIEV – KOKIMOTO
ПЕТЪК, ГАЛЕРИЯ „АРОСИТА“, 19:00 – 21:00 ЧАСА

Компютърните червеи са злонамерени програми, които сами се копират от една система в друга, вместо да заразяват файловете, разположени в компютъра. Понякога решаваш да си го осиновиш, да му дадеш име и… да му направиш изложба. Така след 10 години  домашният любимец, вече оформил се като типаж на име Кидо, излезе от клетката си и се размножи многократно в картини, фотографии и обекти под различни форми и размери. Именно тях те каним да видиш довечера в галерия „Аросита“. Виж повече тук.

КОСМОНАВТ
ПЕТЪК, ЦЕНТЪР ЗА КУЛТУРА И ДЕБАТ „ЧЕРВЕНАТА КЪЩА“
, УЛ. „ЛЮБЕН КАРАВЕЛОВ“ № 15, 20:00 ЧАСА, 8/12 ЛВ.

Каним те на мултижанровия театрален спектакъл по истинската история на руския космонавт Владимир Комаров - първия човек, летял в Космоса два пъти, а също така и първия загинал по време на космически полет. Постановката разказва за неуспешния полет на космическия кораб „Союз-1“ през 1967 г., по време на който той умира. „Звездите никога не угасват, другарю лейтенант...“ Повече за постановката намери тук.