В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 2-4 ОКТОМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 02.10.2015
  • от редакторите

Първо бързаме да те информираме къде трябва да си в 7 часа тази вечер, а за всичко останало имаме цял уикенд. Настройваме се есенно, но дежурните ни стоплящи душата събития не само не липсват, а стават все повече и все по-интересни.

НАПРАВИ СИ САМ ДОМАШНА ПАСТА С FARMHOPPING & AMUSE BOUCHE
ПЕТЪК,
BETAHAUS, 19:00 ЧАСА

Обичаш ли паста? Че кой не обича! Заповядай тогава в петък, 2 октомври, от 19:00 ч в betahaus | sofia (ул. “Крум Попов” 56-58) на една вкусна вечер с екипите на онлайн фермерски пазар farmhopping и кулинарно училище Amuse Bouche, посветена на пастата и приготвянето й в домашни условия. Съществуват толкова много начини да се насладиш на пастата, че сигурно не бихме могли да ги преброим. Но ако си на нашата вълна, ела да научиш повечко за различните й форми - равиоли, талиатели, талиерини, папардели и за каквото още се вдъхновят лекторите да ни разкажат на място.  

KKIIVV
СЪБОТА, ГАЛЕРИЯ ЛАСТИЦИ, 18:00- 22:00 ЧАСА

Хайде да ходим на първата съвместна изложба на Костадин Кокаланов и Илиан Илиев.
По някаква случайност имената им започват с една и съща буква, а страстта на единия към топографията и на другия към илюстрацията ражда проекта KKIIVV. Началото всъщност беше на 11 септември, а за тези, които са пропуснали възможността да разгледат изложбата и да се запознаят с авторите, в събота е официалното закриване, т.е. последният влак. Виж дали изложбата е по вкуса ти и всякакви детайли, които ние сме ти спестили.

СОФИЯ ВЕГ ФЕСТ - С ЛЮБОВ КЪМ ЖИВОТНИТЕ И ПРИРОДАТА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ХОТЕЛ ХЕМУС, 10:00
- 22:00 ЧАСА

В началото на октомври започваме със зеления и загрижен София ВЕГ Фест. Събитието ще ти предложи лекции и презентации в две от залите на хотел “Хемус“. Тук можеш да проследиш какво ще се случи в зала Преслав, а тук е програмата за зала Конферанс. Настрой се за среща с представители на природозащитни организации, базар с веган продукти и храни, както и за шествие по случай Световния ден на животните. За него - Народното събрание, 12 часа на 3 октомври.

MUSEUM OF LESS ORDINARY
СЪБОТА, УЛ. "6 СЕПТЕМВРИ" 4, 18:00 ЧАСА

Та-дааам. Второто издание на MUSEUM OF LESS ORDINARY е вече съвсем отворено и готово за теб. В него те очакват шест интерактивни инсталации, вдъхновени от героите в кампанията на Finlandia, 1000 Years of Less Ordinary Wisdom и техните less ordinary избори. За втори път те предизвикваме да се довериш изцяло на сетивата си и буквално да почувстваш изкуството. И за да е достатъчно колоритно всичко, всеки посетител получава по един less ordinary коктейл от Finlandia. Просто е грях да пропуснеш! Виж още на страницата на събитието.

ЕСЕНЕН ПРАЗНИК НА ДОМАШНАТА БИРА
СЪБОТА, ХАЛБИТЕ, 12:00 ЧАСА

Отбиеш ли се в „Халбите“ на ул. Черковна 41, попадаш сред хора, които не просто обичат бира, а са превърнали произвеждането й в част от живота си. Пивовари и любители се събират да обменят мнения, да опитат домашно сварена бира и, разбира се, да разпуснат в съботния ден. Виж кой ще ходи.