В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 25-29 СЕПТЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 25.09.2015
  • от редакторите

Какъв искаш да си този уикенд? Предлагаме ти места и събития, където да си елегантен, еко, арт, въдъхновен, но най-вече широко усмихнат!

LET`S PLAY GAMES VOL. 2
ПЕТЪК, КАФЕ-КЛУБ ВЛАЙКОВА
, 19:00 ЧАСА

Известяваме те за събитие, което е супер очарователно и разтоварващо, точно за петък вечер. Освен това ти дава и повод да се гмурнеш в стария килер/шкаф/скрин и да откриеш любимите си настолни игри, за които винаги си се чудил кой ще ти се навие на акъла да поиграете, а защо не и да изровиш куп други позабравени неща. Музиката ще е от 80-те и 90-те – истинска капсула на времето, която те връща към детството, само че детство, в което можеш да пиеш бира, колкото искаш! Къде ще се търсим, провери тук.

КЛАСИЧЕСКИ КОНЦЕРТ НА МАРИЯ КАРАКУШЕВА
ПЕТЪК, КОНЦЕРТНА ЗАЛА 4, БЪЛГАРСКО ИНЖЕНЕРНО-АРХИТЕКТУРНО ДРУЖЕСТВО, 19:00 ЧАСА

„На 25 септември празнувам 25 години от първото ми стъпване на концертната сцена.
На тази дата тази година навършвам 30.“
Красивата пианистка застава зад рояла за световната премиера на изключително виртуозния Концерт за пиано и оркестър No.1 на Ференц Лист, но с нов аранжимент, подарък за нея от полския композитор Якоб Ковалевски. За първи път ще бъдат изпълнени и авторски композиции, повлияни от стила на гениалния съвременен френски композитор минималист Ян Тиерсен. Билети ще можеш да си купиш и на място без промяна в цената. Виж още за грандиозния концерт тук.

ГРАДИНСКИ АРТ БАЗАР
НЕДЕЛЯ, LA CASA LATINA, 11:00 ДО 19:30 ЧАСА

Ръчно изработените творения набират популярност сред творческите личности, които искат нещичко да сътворят и в него някой да се припознае. На нас никога няма да ни омръзнат арт базарите, защото… как би могло да ни омръзне чувството на вдъхновение и фактът, че всеки път се докосваме до нещо уникално! Още по-хубаво ще е, защото домакините от La Casa Latina ще приготвят вкусни неща за хапване и свежи коктейли. Виж кой ще ходи.

HIP HIP ZINE FAIR
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, СОФИЙСКИ УНИВЕРСИТЕТ, ЗАЛА „ЯЙЦЕТО“, 15:00 ДО 21:00 ЧАСА

Hip Hip Zine Fair подкрепя, насърчава и празнува DIY публикациите, самиздата, комиксите, списанията и периодичните издания от България и цял свят. Популяризирането на този тип печатни издания, колекционирането им и по-разширеното им възприемане като своеобразни произведения на изкуството е целта на ивента. Обещаваме, че ще видиш повече от интересни хрумвания. За участие или просто така – посети страницата на събитието.

ELEGANT RIDE STYLE FALL 2015
НЕДЕЛЯ,
THE MALL, 10:00 ЧАСА

Каним те на една стилна велоразходка, истински празник за любителите на красивото. Облечи се елегантно, вземи си колелото и те чакаме пред The Mall. Включи се в една красива инициатива за насърчаване на повече хора да използват велосипед в града. Развихри въображението си и се довери на инстинкта си за модни експерименти – тук определено се толерират, стига да е достатъчно винтидж и да ти носи достатъчно позитивна енергия. Повече за събитието и за London Tweed Run течението можеш да прочетеш тук.                                            

КАЖИ СИ ДУМАТА!
ПЕТЪК, КАМЕРНА СЦЕНА "СЛАВЯНСКА БЕСЕДА", 21:00 ДО 23:00 ЧАСА

Какво е Импровизационният театър? Спонтанни сцени и интересни персонажи, които попадат в безумни ситуации и те въвличат във вълнуващи истории – спектакъл без заучени реплики и готови решения.
Спектакъл, в който всичко се ражда на мига пред теб. Актьорите се изненадват, играят искрено и си партнират активно. Играят на принципа "Да, и...!", като чуват твоята дума и смело, с хъс, дързост, концентрация и много въображение импровизират върху нея. Достатъчно е един да започне историята, за да се втурнат в нея и останалите.
Заплащаш на излизане, колкото сметнеш за необходимо! Повече за „Кажи си думата!“ можеш да намериш тук.