В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 11-13 СЕПТЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 11.09.2015
  • от редакторите

В случай че #goweekend те заварва в София, след като сто пъти ти казахме, че тази вечер истината е в Пловдив (Нощ на музеите), можеш просто да си легнеш, да се наспиш добре и да планираш следващите два дни с нас. Съботно-неделният график се понапълни, а ние пак сме ти селектирали каймака на каймака.

RTM+BEER 2015,
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, МАЙМУНАРНИКА, СЛЕД 12:00 НА ОБЯД

Маймунарника приютява чудничкия фестивал, който има две жизненоважни опорни точки – музика и бира. Зад случката стоят АХ! Бирена работилница (можеш да прочетеш интервюто ни с Рори тук), които са събрали де що има готина крафт бира и приятни банди от Балканите. Наспи се добре, моли се за слънце и след 12 на обяд се отправи към Маймунарника. За храната отговорни ще са Smuggler`s Diner, Chilli Hills Farm & Kitchen, „Фабрика Дъга“ и други все от “нашите”.


TOLE_RUN 2015
НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК, 10:00

Нямаш оправдание да не спортуваш, ако като добавена стойност имаш добра кауза. Спортен клуб „Бегач“ организира Tole-Run тази неделя в Южния. Идеята е да се намери пресечната точка на толерантността и спорта. Дистанциите са 5, 10,5, 21,1 км (1, 2 и 4 обиколки на парка). Може да се регистрирате в Спорт депо в петък следобеда и събота през целия ден, а подробности за  маршрути и такси има тук.


VINTAGE SOFIA ЕСЕН 2015
СЪБОТА, УЛ. ЦАР АСЕН 21, 17:00

Ако си от онези момичета, които вярват в женствеността на 60-те, Vintage Sofia е твоят бранд, както си личи от името, локално създаден с много любов. Тази събота се представя новата им топличка есенна колекция – шлифери в различни цветове, рокли, ушити от ръчно печатани платове, както и серия лимитирани аксесоари. Разгледай тук и бягай към посочения адрес, защото есента има нужда от цвят, любов и червено червило.


FLOHMARKT 9
НЕДЕЛЯ, RUSH, ОТ 11:00- 20:00

Добрият стар ден на съкровищата в Rush. След като от миналото издание си тръгнахме с пълна торба находки, не пропускаме и този път. Маратонът започва в 11:00, като те съветваме да се появиш рано и да настроиш радара си за онези неща, които ще имат почетно място в есенния ти гардероб. Случката, както обикновено, ще излезе от рамките на магазина, така че лесно ще разпознаеш мястото по щендерите с красиви дрехи на улицата.


ГОТВИ СЪС СИМЕОН
НЕДЕЛЯ, IKEA, 12:00

Всяка неделя от септември се очертава да бъде особено вкусна! Във втората кулинарна среща в ИКЕА шеф Симеон ще спретне демонстрация на 4-степенно гурме меню. То ще включи пилешки рол, тайната рецепта на Симеон за сьомга, равиоли с крем от пармезан и телешко бон филе с френски винен сос. Един вид, ако искаш да усъвършенстваш своите кулинарни умения, знаеш къде да прекараш малко от неделното си време.