В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 4-6 СЕПТЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 04.09.2015
  • от редакторите

Първият септемврийски уикенд е спокоен и много артистичен. Виж какво и къде ще ти напълни душата идните дни.

NIGHT/ PLOVDIV 2015 WARM-UP PARTY
ПЕТЪК,
KANAAL, 20:00 ЧАСА

Предстои 11-ото издание на Нощ на музеите в Пловдив, но не за това става дума. Ще бъде едно от събитията с магнетичен дух, но все още няма да те пращаме към Града на тепетата. Първо трябва да мине подгряващото парти тук, в нашата София, където ще те глезят с подбрани напитки от Absolut и специална музикална селекция от фонотека Електрика. Ивентът е тук.

#ОРИК - ФЕСТИВАЛ ЗА НЕЗАВИСИМИ АРТИСТИ
ДО 11 СЕПТЕМВРИ, ПРЕД ТЕЛЕФОННАТА ПАЛАТА, 19:00 – 22:30 ЧАСА

Всяка вечер в продължение на седмица над 100 професионални независими артисти в сферите музика, модерен балет, театър, визуални изкуства. Всяка фестивална вечер ще има по 3 различни пърформанса (денс/театър; DJ и музикален бенд). Дотук с детайлите, започваме да ти говорим в имена. Този уикенд ще видиш Ogi*23, DJ SAVA (CAMP SESSIONS) и STAN & VILI 'REPLICATION'DANCE PERFORMANCE в събота. В неделя на сцената се качват МИРА КАЦАРОВА & КВАРТЕТ, DOLITTLE & LIGHT EFFECTS, ФИЛИП МИЛАНОВ 'DISTANCE' MULTIMEDIA PERFORMANCE, както и DIVINITAS с огнено шоу. И докато тук ти говорим само за събитията през уикенда, на страницата на събитието ще намериш инфо за всичко, което ще се случи и през идната седмица.

ОСМИ СОФИЙСКИ БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ!
НЕДЕЛЯ, магазин Vintage Stereo, 12:00 – 18:00 ЧАСА

За осми път имаш възможност да си избереш от колекция винили, които да добавиш към своята селекция от ценни арт притежания. Любителите на аналоговия звук могат да заповядат в магазин Vintage Stereo, който се намира срещу Съдебната палата. Точен адрес можеш да намериш тук.

BULGARIAN YOYO CONTEST 2015
СЪБОТА, Интер Експо Център,  11:00 – 19:30 ЧАСА

Българското Национално йойо състезание ще се проведе като част от най-големия фестивал японска и западна поп култура Aniventure 2015! Ако се оплиташ във връвчицата на първата минута или уменията ти да развърташ йо-йо се изчерпват до това да го пуснеш до земята и то да се върне, може би това състезание не е твоето. Но едно е сигурно – зрелището ще си заслужава. Няма такса за участие, така че не пропускай да уведомиш някой сръчен приятел да се пробва. Всичко за дивизиите за участие и записването можеш да прочетеш тук.

КНИГИ, КОИТО НИ ВДЪХНОВЯВАТ – РИСУВАНЕ ВЪРХУ ПЕЙКИ
СЪБОТА, СЕВЕРЕН ПАРК – ГРАДИНКАТА С ОРЪДИЯТА, 09:30 ЧАСА

Някога искало ли ти се е да си имаш собствена пейка? Е, сега можеш да си я направиш по твой образ и подобие, като се включиш в инициативата „Книги, които ни вдъхновяват – рисуване върху пейки“, организирана от фондация Open Space. Независимо дали си професионален художник или аматьор, сам или в екип, единственото, което трябва да направиш, е да изпратиш скица на посочения в страницата на събитието имейл или да я представиш на място. Погрижили са се художниците да имат какво да хапват и пийват, така че се очертава да е пълна идилия.