В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 28-30 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 28.08.2015
  • от редакторите

Изпращаме август без грам тъжни мисли, защото събитията в столицата през уикенда са толкова яки и толкова летни, че не позволяват на тревогите дори да гъкнат в главите ни.

LEGION RUN SOFIA BG EVENT
СЪБОТА, ПАНЧАРЕВО

Впусни се в едно истинско приключение и изпитай сървайвърските си умения за един ден. Второто издание на Legion Run идва супер презаредено, за да те измори повече/намокри повече/затрудни повече. Ако ти е интересно да гледаш как другите се мъчат, това също е възможно, а дори може и да си похапваш междувременно. Нашите любимци от Boom! Burgers and Steaks ще са там със своя супер як Boom! Truck. Legion Run не е състезание, а по-скоро изпитание, което идва от теб за теб. Винаги можеш да пропуснеш дадено препятствие, ако прецениш, че няма да се справиш, но… дали наистина е така? Задължително посети страницата на събитието, за да разбереш какво ти е нужно за участие. Билети, съотборници, ей такива неща…

ТУРНИР ПО СПОРТЕН ГРИЛ
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 15:00 ЧАСА

Направо ни е кеф да те осведомим за това събитие, защото в рамките му ще се случат толкова яки неща, а наградите, които се раздават, са хем тематични, хем супер cool. Като при грила и тук публиката е най-облагодетелствана! Подготвили са ти вкусен грил, студена бира, мини шампионат по джаги, дартс и бирпонг и още много игри, които освен спортна слава ще донесат на теб и компанията ти възможност да спечелите:
- На всеки час в томбола ще теглим награда по един чисто нов грил и теглото ти в литри бира.
- Всеки споделил, че е на първия грил турнир със снимка, може да спечели полет с балон за себе си и още петима грил приятели. Не само! Приземяването ще е в Грил Рая - поляна с всичко необходимо за цяло грил парти, организирано от Грил майстора.
Журито ще избира между 8 отбора и е в състав: Таньо Шишков и Иван Манчев, както и националния състезател по волейбол Теди Салпаров. За публиката има още изненади. Прочети повече тук.

VINTAGE GARDEN PARTY
НЕДЕЛЯ, Once Upon a Time... Biblioteka, 15:00 ЧАСА

Нов месец, ново винтидж гардън парти. Лошата новина е, че е последното за сезона. Добрата новина е, че пак ще е много арт, много вдъхновяващо, релаксиращо, забавно, или с три думи: който каквото търси. Мястото е ясно – любимата ни градина на Once Upon a Time... Biblioteka, където кеф ти пикник, кеф ти хамак, кеф ти масички…

ТВОРЦИТЕ НА ЖЪЛТИТЕ ПАВЕТА ПРЕЗ АВГУСТ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ПЛОЩАД БАТЕНБЕРГ, 10:30 - 21:30 ЧАСА

На арт базар като на арт базар. Там, където комуникацията между хората се извършва чрез изкуството. Там, където всеки може да се включи в целия процес от произвеждането на творенията, през разпространението им до закупуването им. Събитието има за цел да поощри българските занаяти и приложни изкуства и да насърчи творческата икономика . Ще се включиш ли?

СОФИЯ ДИША
НЕДЕЛЯ, УЛ. ОБОРИЩЕ, 16:00 – 22:00 ЧАСА

Музикална София диша, улица, кънтяща от най-масовото изкуство, и краят на фестивала, който беше глътка свеж и вдъхновяващ въздух за столицата. Чакат те house и techno селекция на Kaloo и Tormentor, бар, танци и само good vibes. Ако си пропуснал предишните недели на „Шишман“, „Ангел Кънчев“, „Пиротска“ и Петте кьошета, като за финал остава една от най-аристократичните улици в София, а именно „Оборище“, както и твоят последен шанс за тази година да усетиш невероятната атмосфера на това събитие. Виж повече тук.

FIND YOUR FAST - NIKE+ RUN CLUB SOFIA EVENT
СЪБОТА, НАЦИОНАЛЕН СТАДИОН „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“, 9:00 ЧАСА

Предизвикан си на 29-ти август да побягаш на стадион Васил Левски по случай Световният ден на бързината, за да покажеш и изпиташ своята. Осигурен ти е и допълнителен challenge. Премери сили с останалите членове на Nike+ Run Club Sofia в бягане на 100 метра, както и бягане с най-бързия българин. Ако искаш да подобриш бързината си, спечели уникална Nike обувка със  Zoom Air система, a ако искаш да надбягаш Денис....вземи си такси, съветват те организаторите. Виж още тук.