В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 7-9 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 07.08.2015
  • от редакторите

Ах, морето, ама не и тая седмица. Затова сме ти подготвили пълна програма готини неща за правене, които и за миг да не позволят да ти потънат гемиите. Тайните съставки на нашата отвара против сдухване са танци на открито, автокино за приятели и влюбени, малко поезия и много спорт.

САЛСА ПАРТИ НА ОТКРИТО
СЪБОТА, НДК – PIZZARELA, 19:00 ЧАСА

Под кестените в градината на Pizzarela в събота вечер ще стане горещо. Грабвай някого за ръка и се остави на най-летния ритъм да те движи. Очаквай букет от Cuban, PR, LA салса, bachata, kizomba, merengue и cha-cha-cha. Представи си всичко това със студени коктейли, свежи фрапета и запотени чаши с бира отстрани. Не се колебай да посетиш фиестата, дори и да не можеш да танцуваш. Музиката е толкова зареждаща, а специалистите по стъпките с удоволствие ще ти покажат колко напред и колко назад. Виж страницата на събитието за подробности.

АВГУСТИН ГОСПОДИНОВ С ЛЯТО В ДЖОБОВЕТЕ
СЪБОТА, СЕРДИКА ЦЕНТЪР, 19:00 ЧАСА

Едно съботно литературно четене  може да те замисли, разнежи или вдъхнови. Който и да е от вариантите е перфектен за събота вечер. Августин Господинов е известно име в българската съвременна поезия, ще познаеш стиховете му по липсващите препинателни знаци, кратките строфи и лекотата, с която ще откриеш себе си в тях. Разгледай страницата на събитието, за да разбереш къде точно и какво точно…

АВТОКИНО СЕРДИКА
ПЕТЪК, СЕРДИКА ЦЕНТЪР, 21:15 ЧАСА

В новия брой на нашата малка, но супер презаредена лятна книжка можеш да намериш маршрута ни за заведения с летни кина. Не сме включили обаче уникалното автокино, което ти дава уединението, романтиката, звездоброенето и, разбира се, качествена прожекция. Филмът, който можеш да гледаш, е „Прогнозата“. Магистър в Художествената академия в столицата, Зорница София е преди всичко млад ентусиаст и талантлив сътворител на качествени сюжети. Точно такъв е сюжетът на филма, чийто режисьор и сценарист е тя. Тук можеш да следиш всички филми, които Автокино Сердика представя.

ЗУМБА МАРАТОН С MVJ DANCE STUDIO
СЪБОТА, ДЕКАТЛОН ВИТОША, 17:00 – 19:30 ЧАСА

Декатлон съчетаха по най-брилянтния начин истинското си призвание на супер магазин с всичко за спорта и иновативен начин да те накарат да вкараш покупките в употреба. Събота следобед магазинът във Витоша става домакин на забележителен Зумба маратон. Танците са перфектната кардио тренировка, която буквално не усещаш като тренировка, а като истински купон. Има зумба за деца и зумба за възрастни. Въобще за всекиго по нещо. Виж повече тук.

ЛЯТНА ТЕНИС АКАДЕМИЯ
НЕДЕЛЯ, ДЕКАТЛОН ВИТОША, 18:00 – 20:00 ЧАСА

Освен да викаш за Гришо, защо не пробваш да завъртиш и ти един форхенд, току-виж събудиш неподозиран за никого талант. През целия август ще можеш да се възползваш от безплатни уроци по тенис. Начинаещ или напреднал, няма значение, защото екипировка ще ти бъде осигурена, а учителите ще се съобразят с нивото и възрастта ти. Нужно е само да имаш карта Декатлон и да се регистрираш. Научи повече тук.