В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 31 ЮЛИ - 2 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 31.07.2015
  • от редакторите

Август е, август е! И ние отиваме за бирички, но преди това – задължителната селекция леденостудени свежи събития, на които да се насладиш като на климатик в 40-градусов ден.

BEERPONG ТУРНИР
СЪБОТА, GIO CAFÉ, 19:00 ЧАСА, 5 ЛВ.

Да се напиеш в събота винаги е добра идея, но да напиеш приятел, като го биеш на Beer Pong, си е направо блаженство. Време е да използваш алкохолния си талант за нещо ако не толкова полезно, то поне зверски забавно. А организаторите обещават поощрителни награди на участниците с най-точен мерник. Събери другарите на по чашка и преглътни мисълта, че ще се прибереш с бирено коремче… буквално. Но пък и с много, много добро настроение. Виж страницата на събитието тук, където можеш да следиш и предстоящите Beer Pong  турнири.

ВЕЛОИЗЛЕТ
СЪБОТА, БОРИСОВА ГРАДИНА,ЛЯТНАТА ЕСТРАДА, 21:00 ЧАСА

В събота стани рано, грабни колелото и се срещни с другите ентусиасти на езерото Ариана. Напълно безплатното мероприятие има за цел да те събере с други свежи и активни хора, които, също като теб искат да се откъснат от нажежена София. Маршрутът е София> Мрамор> Царичина> Свидня> Своге> Владо Тричков> Нови Искър> София, което прави цели 98 км и ниво на трудност 5. Страницата за велоразходката е тази и определено има какво важно да намериш в нея.

КУЛТИВИРАНЕ НА ВКУС – ИСТИНИ И МИТОВЕ ЗА МЛЯКОТО
ПЕТЪК, СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ – МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО, 17:00 - 22:30 ЧАСА

Чувал ли си поне дузина теории за млякото и дали е вредно или полезно? И ние сме объркани, затова намерихме събитие, което е добре дошло за онези, на които им пука дали прясното мляко бавно ги убива, или им помага големи да пораснат. Става дума за кулинарно училище Food Connection и Harmonica, които те канят на първата по рода си дегустационно-образователна лекция, на която ще ти разкажат как се правят някои от основните млечните продукти, какво е пробиотична храна, кои процеси разрушават млякото и какво трябва да знаеш, ако искаш млякото да бъде освен вкусно – и полезно. Ще има дегустации и мнения на експерти, а организаторите обещават и изненада. Виж повече тук.

СOФИЯ ДИША'15
НЕДЕЛЯ, МАЛКИТЕ 5 КЬОШЕТА, 16:00

Всяка неделя от август можеш да вдишаш дълбоко от културния живот наСофия, кандидат за Европейска столица на културата 2019.Няколко централни улици ще бъдат затворени, ти ще можеш да оставиш колата си на мира поне за един ден и ще можеш да се накефиш на каквото си избереш от програмата. А тя обединява визуални и сценични изкуства, литература, екология и спорт, социално-образователни инициативи. Тук  разгледай какво можеш да видиш на фестивала.

ПАРК-МУЗЕЙ, „ВРАНА“ – ОТВОРЕН ЗА ПОСЕЩЕНИЯ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, 10.00 - 16.00 ЧАСА

Своеобразният оазис в големия град е отворен за посетители. Ако ти се иска някаква парк разходка, но си обиколил хиляди пъти Борисовата, Южния, Заимов и т.н., сега имаш възможността да разнообразиш. Обстановката е уникална. Заобиколен си от защитени растителни видове, а можеш да разгледаш още Езерото с лилиите и двореца „Врана“. Имай предвид, че редът и контролът там са засилени, така че отиди да се насладиш на гледката, а с бирите можеш да продължиш на някое от познатите места. Повече инфо за мястото и транспорта можеш да намериш тук.