В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 24-26 ЮЛИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 24.07.2015
  • от редакторите

Този път сме на принципа „възхвала на айляка“. Настолни игри, филми, крафт бира, винтидж парти и всичко това навън! Има само едно събитие за тези, чиято амбиция никога не почива. Виж какво, къде и как се случва този уикенд!

СЕМИНАР: МЕЧТАТА ТИ Е ПРИНТЕР ЗА ПАРИ!
ПЕТЪК, SOFTWARE UNIVERSITY, ЗАЛА INSPIRATION, 19:00 ЧАСА, ВХОД СВОБОДЕН

Мечтаеш ли за принтер за пари? Мислил ли си, че това ще ти реши всички проблеми, ще те отърве от работата, която мразиш, и ще ти спести задължителното общуване с неприятни хора? Ако отговорът ти е да, значи живееш като 2/3 от хората днес. Юлиан Тонкин, магистър фармацевт, професионален покер играч, спортист, треньор, предприемач и инвеститор, е лекторът на семинара, на който те каним. Според него всеки трябва да намери своята мисия в живота, правейки нещата, които наистина обича. Защото това е единственият начин да сме богати и щастливи едновременно. За всички въпроси и нотки на скептицизъм се обръщай към него по време на семинара. Не забравяй да се запишеш. Виж тук.

ПЪТУВАЩО ЛЯТНО КИНО С БНТ 1
ПЕТЪК, БОРИСОВА ГРАДИНА,ЛЯТНАТА ЕСТРАДА, 21:00 ЧАСА

Стартира четвърти сезон на Пътуващо лятно кино с БНТ 1. Имаш възможност да се насладиш на премиерата на "БАРТЕР". Под звездите ще гледаш цяло съзвездие български актьори, а именно Татяна Лолова, Филип Аврамов, Михаил Мутафов, Владимир Пенев, Койна Русева. Вземи си дружка, нещо за хапване и идвай на петъчен кеф. Страницата на събитието те чака да я провериш.

#НА ВЪЗДУХ FUTURE SHORTS В САМСИ
ПЕТЪК, СОФИЙСКИ АРСЕНАЛ - МУЗЕЙ ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО, 17:00 - 22:30 ЧАСА

Колкото и клиширано да звучи, 3 в 1 наистина е неочаквано добра комбинация. Довечера заповядай да поглезиш сетивата си с  музика от „Фалшименто“, изложба TOWNS IN NEED OF LOVE, прожекция на 8 късометражни филма от цял свят, разбира се, на открито в градината на музея. Не е за вярване, но входът е свободен. Програмата е тук, както и инфото, което ти е нужно, за да си избереш прожекция. И както съветват организаторите, носи си „удиалънце“.

ВТОРА СРЕЩА ЗА НАСТОЛНИ ИГРИ НА ОТКРИТО!
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 10:00 ЧАСА

Помниш ли предното издание на Настолни игри на открито? Ако не си присъствал, сега трябва да наваксаш. Организаторите пуснаха анкета за най-предпочитаните игри, така че сред изброените със сигурност има някои от твоите любими. И понеже събитието се прави от готини хора за готини хора, те са помислили за маси столове и одеяла, както и на всеки, който не е запознат с правилата на дадена игра, да има кой да му обясни. В цялото непретенциозно събитие има само едно правило – позитивна нагласа. Прочети къде, какво и кога на тази страница.

BEER ME SATURDAY
СЪБОТА, VINO ORENDA, 15:00 - 19:00 ЧАСА

Знаеш ли какво? Ще ни гостува крафт бира от съседна Сърбия! И да, ще можеш да си избираш и от доста други видове занаятчийско пиво. Затова планирай една бирена събота с морска обстановка в София. Участват обичайните заподозрени – Диво пиво, Гларус, Ах! бирена работилница, а Бял щърк представя Kabinet, сръбското алкохолно удоволствие. Очакват те много изненади, сред които професионални снимки в бохо стил. Всичко е измислено в крак с високите градуси и нуждата ни да споделим морския дух. Следи за подробности тук.

VINTAGE GARDEN PARTY
НЕДЕЛЯ, ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA, 15:00 - 22:00 ЧАСА

По тазгодишна неделна традиция последния ден от седмицата прекарваме в оасиза на София, градината на ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA. Тъй като и преди сме ти разказвали как протича винтидж айлякът, сега само припомняме: DJ set от The Smugglers Collective, Charleston Dance Workshop с участието на Lindy Hop Bulgaria, огромен базар с местни брандове и дизайнери, петанк и други игри, едни от най-добрите коктейли и много, много наслаждаващи се на живота хора. Събитието е тук.