В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 17-19 ЮЛИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 17.07.2015
  • от редакторите

Изкуство и хубава музика - класика в уикендския жанр.  Една нетипична изложба, музикални метафори, градински базар, следобедна дийп хаус идилия и японска неделя. Ако се засечем някъде по трасето, ще се познаем по широките блажени усмивки.

МУЗЕЙ НА СЕТИВАТА: MUSEUM OF LESS ORDINARY
ДО 23 ЮЛИ, РУИНИТЕ НА РЕСТОРАНТ НА УЛ. “СЛАВЯНСКА” 29, 16:00 – 22:00 ЧАСА

Една различна изложба, курирана от Адриана Андреева и Бояна Гяурова, добре познати с работата си по списание “Едно” и One Design Week. Организаторите отказват да дават повече информация за селекцията, тъй като според тях това ще развали автентичността на събитието. А неговата уникална идея предизвиква сетивата ти. Без табели, без надписи, без обяснения – само твоите усещания и от време на време смартфонът ти. Едно от посланията е вдъхновение за малко по-простичък живот, в който се водим повече от нашите собствени усещания, без да се влияем толкова от чуждите авторитети и мнения. Разгледай още, прочети още на сайта на Museum of Less Ordinary.

ВЕЧЕРИ ПО НОТИ НА ШОПИНГ СЦЕНАТА
СЪБОТА, СЕРДИКА ЦЕНТЪР, 18:30ЧАСА

Удивителната Мария Силвестър среща виртуозната Мaрия Каракушева в един нов арт проект, базиран на световната филмова музика. На ниво -1, Голямата ротонда, посрещаме техните „Музикални метафори“. Проследи трансформациите, наслади се на метафорите, приеми изкуството под формата, която усещаш най-близка до себе си. Един общ филм с красив саундтрак и отворен финал за размисъл. Изключителната класическа пианистка Мария Каракушева, позната от проектите Classic In The House, Classic In The Jazz и Grace On Air, ще съпроводи Мария Силвестър през нейните пълнометражни филми, в които всички ние имаме роля, защото са по действителни случаи. Виж повече тук.

ГРАДИНСКИ АРТ БАЗАР
НЕДЕЛЯ, THE BOOKIES, 11:00 – 19:00 ЧАСА

Ръчно изплетени миньони, рисувани на ръка чадъри, популярните гривнички с камъни, хендмейд картички и кутии, обеци и бижута и много други уникални изработки те чакат на свежи градински базари на изкуствата. Домакини от The Bookies ще ти приготвят освежаващи коктейли, за да се насладиш още повече на преживяването, докато разглеждаш. Не забравяй, че купувайки си нещо от арт творец, не купуваш просто произведението, а цялата любов и отдаденост, с която го е правил. Разгледай участниците тук.

DAY GARDEN PARTY BY CDEEP & CODE: | PRISM
НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT GARDEN, 16:00 – 22:00 ЧАСА

Неделният следобед е за приятна музика на открито. Диджеите Burlak и MvM ще срежат лентата на купона за Prism – дългоочакван съвместен проект на лейбъла CODE: и CDeep – водещ световен бранд за промотиране на електронната музика в YouTube и в частност – дийп хаус. Награди сетивата си с идилията в сърцето на София – прекрасната гледка от терасата на Culture Beat Club в комбинация с галещата ухото музика, която те очаква. Ето тук можеш да видиш кой от твоите приятели ще присъства.

ЧАКАЙ – ЧАЕНА СРЕЩА (ДЕМОНСТРАЦИЯ НА ЯПОНСКИ ИЗКУСТВА)
НЕДЕЛЯ, БОТАНИЧЕСКА ГРАДИНА, 14:00 – 19:00 ЧАСА, 2 ЛВ.

От всички събития, които сме ти представяли за почивните дни, рядко е имало такива, които да зарадват почитателите на безкрайно интересната японска култура. Ще имаш възможността да се насладиш на изтънчената японска чаена церемония, прекрасните картини на Игната Василева и Перица Георгиев, демонстрация на бойното изкуство иайдо и вкусно суши, предоставено от ресторант Hamachi. Обикновено познанията ни за Япония се ограничават до предпочитанията ни за суши, но тази неделя имаш възможността да промениш това, без да пропускаш вкусната и приятна част. Разбира се, страницата на събитието, в случай че искаш да прочетеш още нещо.