В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 26-28 ЮНИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 24.06.2015
  • от редакторите

Такааа… Ако по нещастно стечение на обстоятелствата и този уикенд си в София, а не на изток, то не се отчайвай. Не е толкова нещастно положението. Подготвили сме ти мода, спорт и изкуство. Селектирахме за теб полезни, смислени и природосъобразни събития, от които все някое ще те изкефи. Ние не живеем в заблуда, че един уикенд минава готино без вредни неща, но смятаме, че за тях нямаш нужда от гайд. За най-добри преживявания – комбинирай и импровизирай! 

ХАХАХА ИМПРО
ПЕТЪК,СЕРДИКА ЦЕНТЪР, 19:00 ЧАСА

Импровизацията на „ХаХаХа“ гарантира смях до спазми в корема, а смехът е здраве, така че нещата постепенно се навързват. Представлението е част от Health & Lifestyle Days в Сердика център, където напълно безплатно ще можеш да се накефиш на набиращата популярност театрална форма, а именно Импро Театърът. Представянето на момчетата е застрашено от провал във всяка една секунда, защото предварителен сценарий няма. Точно както е застрашена от провал диетата ти и като цяло здравословният тиначин на живот в събота, но… това е друга тема. Просто ела да се посмееш.


PROПУКВАНЕ ПО ЕРИК БОГОСЯН
ПЕТЪК, Studio 5, 19:00 ЧАСА, 10 ЛВ.

PRОПУКВАНЕ е спектакъл по текстове на Ерик Богосян с участието на Божидар Попчев и Десислава Моралес, в който двамата актьори ще те направят част от едно разтърсващо пътуване, в което ти решаваш дали си проблемът или неговото решение. Ще те замислят за живота и каналния ред, за предразсъдъците и нормите, за правилата и скуката. И може би ще осъзнаеш, че колкото си да се опитваш, лодката винаги си върви според течението. А може и да намериш силата за старта на онова, което винаги си искал да бъдеш. Вярваме, че ще ти е по-приятно да разсъждаваш върху спектакъла удобно настанен, затова не се бави да си запазиш места. Повече инфо тук.


МАЛЪК СЕЗОН 2015 - ПРОГРАМА
ОТ ПЕТЪК ДО 5 ЮЛИ, УЛ. КОНСТАНТИН СТОИЛОВ 2

Ако си зажаднял за културни събития, тук ти даваме цяло ковчеже със събития, които са истински съкровища. Изложби, постановки, концерти, пърформънси и въобще за всекиго по нещо. Сред заглавията, които ще откриеш, са „Фантомни болки”, „Вишнева градина“, “Живот в 8 GB“, късометражни филми на майсторски клас на проф. Георги Дюлгеров при НБУ департамент „Кино и телевизия”, „Направени от сънища“ по Шекспир, „Слънцестоения над Черната река”, „Продадено“ и т.н. Разрови се за нещо интересно.


ВЕЛОИЗЛЕТ 100 КМ
СЪБОТА, ЕЗЕРО АРИАНА, 08:30 – 18:00 ЧАСА

Къде ти е колелото?  Провери дали всичко му е наред и се впусни в един  велоизлет с други готини ентусиасти. Планираният маршрут е София> Равно Поле> Елин Пелин> Огняново> Байлово> Горна Малина> София и после, както пишат в ивента – кой откъде е. Теренът е предимно равен, с две кратки изкачвания. Обяд се предвижда в Байлово. Напълно безплатно е, но си има няколко изисквания, които няма да е зле да прегледаш.  Приятно и безаварийно!


CULTURE BEAT PAZAR / SUMMER GROOVE
НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT CLUB, 12:00 – 20:00 ЧАСА

През май стартира обновения проект Culture Beat Pazar, който събира артисти и модни ентусиасти на територията на едно от най-емблематичните столични заведения. Culture Beat винаги се е отличавал с арт обстановка, която подхожда на не по-малко арт събития и личности. Точно такъв, творчески въздух ще витае в неделя през целия ден, защото проектът обединява над 40 автори на произведения и брандове, които смело могат да се окичат с титлата „находки“. Една от изненадите, които очакват посетителките, е специален стайлинг, изготвен с продукти от изложението. За майките, притеснени, че децата им няма да понесат цялото разглеждане и мерене, няма драма – очаква ги работилница за букви и много забавления. Имената на марките и какво още да очакваш – тук.


TRAIL SERIES: SIMEONOVO RUN
НЕДЕЛЯ, Симеоновските езера, 10:00 ЧАСА , 10/15 ЛВ.

Няма по-добър начин да се насладиш на лятото от това да се пуснеш някъде из природата и просто да бъдеш активен. SIMEONOVO RUN е едно страхотно трасе, стартиращо край Симеоновските езера, а трасето минава през част от емблематичните места, намиращи се на северния склон на Витоша – Симеоновски езера, Драгалевски лифт, Бай Кръстьо, Комините, Камен дел, Боянско езеро, Воденицата, заслон Кикиш. Награди ще се раздават на лотариен принцип, замислен е и подкрепителен пункт с музика, плодове и домашна лимонада. Можеш да си избираш между различна дължина на маршрута, а можеш да си просто доброволец. Важно е да разгледаш страницата на събитието, защото там ще откриеш всичко, което те интересува за регистрацията и участието ти.