В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 19-21 ЮНИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

  • 19.06.2015
  • от редакторите

Скъпи сънародници, много готин уикенд предстои. Един такъв цветен, смешен, с тенденция за умиротворение, падащи задръжки и… щастие като цяло. Но докато ни се доверяваш да те гайдваме за това, как да си прекарваш почивните дни, позитивизмът ти е гарантиран, а скуката… чакай, кво беше скука, бе?
 

IMPRODUCE ME! THEATRE - ПОСЛЕДНО ЗА СЕЗОНА
ПЕТЪК, КУЛТУРЕН ДОМ КРАСНО СЕЛО ПАРК, 19:00 ЧАСА

Канили сме те и преди, каним те и сега. Единствената разлика е, че това е последното за сезона Импро-представление. Няма как да пропуснеш подобен фън, особено с вход свободен. Импровизационният театър представлява действие, измислено и изиграно на момента, с помощта на публиката. Момчетата са замислили някаква много яка игра, която обаче не издават. Мислим да отидем да проверим. Мястото, където всеки може да се превърне в театрален режисьор, е зала Елит. Ето повече инфо тук.
 

ЙОГА В ПАРКА
ПЕТЪК, ЮЖЕН ПАРК, 18:30 ЧАСА

Знаеш ли, че всеки петък в Южния парк се провеждат часове по йога за възрастни и деца на открито? Мдаа, окуражаваме те да постигнеш пълен вътрешен мир, заедно с Ива Благоева, която води практиката. Не, че да е петък и да е юни, и да си в парка не е достатъчно условие за вътрешен мир, просто искаме да те вдъхновим да пробваш нещо ново. А ако вече си практикувал йога, то вероятно няма нужда да ти обясняваме за уникалния ефект върху тялото и ума. Следи страницата за всякакви подробности около събитието.
 

ПОЩЕНСКА КУТИЯ ЗА МРЪСНИ ПРИКАЗКИ (18+)
СЪБОТА, STUDIO 5, 22:00 ЧАСА, 10 ЛВ.

Пусни  мръсното си подсъзнание на свобода и го събери с други подобни индивиди, които също за избрали забавно-вулгарния тон за лайтмотив на своята събота вечер.Секси дами и господа ще ти прочетат мръсни приказки преди лягане (или преди каквото друго си организираш), като смехът и доброто настроение са гарантирани. Събитието не се препоръчва за хора без чувство за хумор или с висока степен на неудобство. Побързай да си запазиш места, защото столчетата са ограничен брой. И да, вход има, но пък получаваш книга „Пощенска кутия за мръсни приказки 2“ в замяна. И една доста яка вечер. Тук има всичко, което ти е нужно, ако решиш да уважиш.
 

АРТ ФЕСТ ВОДНА КУЛА / WATER TOWER ART FEST
ОТ СЪБОТА ДО 28 ЮНИ, ТРАМВАЙНО ДЕПО, 18:00 - 23:00 ЧАСА

Та-дам! На твоето внимание е един арт фест, който стартира с няколко артистични личности с еднакъв поглед към изкуството и градската среда и постепенно се превръща в международен ивент с творци от цял свят. Със загубата на традиционното място на фестивала – водната кула в квартал Лозенец, за тазгодишното издание на Водна кула арт фест ще се използва подобна кула в Перник. Върху нея ще бъде инсталирана бутафорна плитка (12 м, около 10 кг, от найлон, мрежест плат и материали за рециклиране) – проект на Катрин Стоичкова, вдъхновен от приказката за Рапунцел. С различни съвременни форми и жанрове изкуство ще говори за отношенията между хората, градовете и спомените им за тях. Ще представя лични истории и различни реалности с помощта на пърформанса, дигигалните изкуства и нетрадиционни материали и медии, както и чуждестранни артисти от Великобритания и Япония. Тук ще откриеш всичко, което те вълнува за програмата и авторите на проектите.
 

ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТОВЕТЕ
СЪБОТА, ARENA  ARMEEC OPEN AIR, 14:00- 23:00 ЧАСА

Не искаме да чуваме оплаквания на тема сиво ежедневие, затова искаме да сме сигурни, че няма да пропуснеш да си направиш живота малко по-цветен! Този уикенд предстои легендарният Фестивал на цветовете, който буквално ще те обсипе с цветно настроение, музикален микс, базар с интересни неща и други изненади. Сред музикантите, които ще чуеш и видиш, са The Offenders (резидентите на TomorrowLand ), Sofia Cartel (Belgium// Bulgaria), Spens, Cooh vs Balkansky, The Top Stoppers, Ice Cream, Steven Metropolis, Marten, The Smugglers , Mc Don Eddy. Зареди се с еуфория и позитивна енергия на една от най-древните традиции на Индия, празнуваща равенството между хората, доброто, любовта и красотата на живота.
 

MISH MASH FEST
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ONE MORE КИНО, 10:00 - 18:00 ЧАСА\

През идната работна пауза на лятната сцена на ONE MORE КИНО подбрани автори и дизайнери ще ти представят миш-маш от улична мода, дрехи, аксесоари, накити, козметика. Можеш да се отбиеш, за да видиш селекция от свежи неща (Момичетата от града ги подбраха), с които да обновиш гардероба си, вместо да се впуснеш в изтощителна обиколка по магазините в жегата. Освен мода ще ти бъдат сервирани грим и стайлинг демонстрации, лични консултации, хубаво време и нещо разхлаждащо за пиене. Разгледай някои от продуктите, които ще откриеш на феста.
 

GO SKATEBOARDING DAY
НЕДЕЛЯ, ГРАДСКА ГРАДИНА, 10:00 ЧАСА

София не остава по-назад и събира скейтбординг обществото по повод международния GO SKATEBOARDING DAY. Софийското издание включва каране на любими спотове, обиколка на най-известните скейт места в столицата и, разбира се, парти. Мястото е Паметникът на Съветската армия, а събитието е в подкрепа на инициативата #SOFIASKATECITY. Няма как да останем само на едно или две места, затова ти издаваме, че Go Skateboarding day преминава в празнична Go Skateboarding Night в клуб GRINDHOUSE, където PIRANHA FTW ще отпразнуват 4-ия си рожден ден! Специални гости са SCUM LINE. Програмата на ивента можеш да намериш тук.