В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 5-7 ЮНИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

  • 05.06.2015
  • от редакторите

Тази събота и неделя планираме да летим. Буквално и метафорично. Можеш да се извисиш над Южния парк в истински балон, хапвайки сладолед. Предлагаме ти още литературен и музикален полет с любими произведения и винил находки. Определено сме предвидили, че предстои  и финал на Шампионска лига.

 

ПОЛЕТИ НАД ГРАДА СЪС СЛАДОЛЕДИ MAGIC
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 10:00 ЧАСА

Понеже сме си откровени сладоледохолици, ще ни видиш на 6 юни, след 10 часа в Южния парк, където заедно с любимите ни агенти Константина Живова, Александър Сано и Яна Грудева ще проверим колко далеч можем да стигнем само за един изкушаващ Magic. Очакват ни полет с балон над София, пътуваща изложба и много Magic награди за всички лудаци, готови да покажат на какво са способни. Лятото е тук, магията и сладоледът също – остава само да си ги вземеш! Действай!


НАЦИОНАЛЕН ШАМПИОНАТ ПО НАЛИВАНЕ И ПОДНАСЯНЕ НА STELLA ARTOIS,
IL MONDO, 13:30 ЧАСА

Мислиш си, че наливането на бира е лесна работа?! Живееш в сериозна заблуда, поне що се отнася до 9-стъпковия ритуал за наливане и поднасяне на Stella Artois. Наливането е изкуство! Ако се чудиш кои са всички тези фази, преди течното белгийско злато да се озове в чашата ти, отскочи до Il Mondo тази събота и стани свидетел на националния шампионат (пък и се пробвай да го направиш майсторски като добрите бармани). На място след няколко кръга ще бъде излъчен победителят, който ще защитава честта ни на световните финали в Лондон, които тази година са вдъхновени от Wimbledon и се случват по време на тенис турнира. Положението е гледай, пробвай и се учи, защото някои неща неслучайно са се превърнали в традиция. Тук можеш да намериш пълната информация за ивента.
 

ZONA CULTURA - ФЕСТИВАЛ ЗА СЪВРЕМЕННА КУЛТУРА И ИЗКУСТВО
ДО 16 ЮНИ,  УЛ. КОНСТАНТИН СТОИЛОВ 2

Второто издание на фестивала се завръща под наслов POP UP ZONE. Участващите артисти ще реализират свои проекти, създадени единствено за конкретните пространства в бившата индустриална зона. А защо точно POP UP? Защото това предстои  да откриеш там.Изскачащи творчески проекти – артистични, случващи се в нетрадиционна обстановка, нефункциониращи пространства или пространства с твърде различна функция от тази да приютява и показва изкуство. Проектите са краткотрайни и временни, а интерпретацията остава на публиката. Фестивалът е замислен като средство за подкрепа и инструмент за развитие и популяризиране на съвременни професионални творци и тяхната работа. Тук ще намериш пълната програма за ивента.


ДЖАГА ТУРНИР И ФИНАЛ НА ШАМПИОНСКА ЛИГА
СЪБОТА, BETAHAUS, 19:00 ЧАСА, 0/5 ЛВ.

Време е за финал на Шампионска лига, а какъв по-добър начин да загрееш от един джага турнир. Намери си партньор, запиши се тук и в 19:00 играй така, както искаш да играе твоят отбор след няколко часа. В 21:45 е Финалът на шампионска лига - Барселона - Ювентус на голям екран, а за храната ще се грижи Karavan Kitchen през цялото време. Вход свободен за неучастващи, 5 лв. за футболистите. Ще има и награди, но не ни казват какви. Ще трябва да отидем да проверим… Хвърли едно око на събитието тук.


 

ЧЕТИ С МЕН 2015 - В ПАРКА С КНИГА И ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ
СЪБОТА, ГРАДСКА ГРАДИНА, 10:00 ЧАСА

Традицията повелява познати лица – актьори, писатели, музканти, художници – да четат от любимите си книги в София и на много други места из страната. Като част от програмата в столицата ще бъде организирано ателие "Нарисувай си приказка" и специално издание на "Пощенска кутия за приказки". Подготвена е и специална програма за деца, а www.AzCheta.com предизвиква всички малчугани да дойдат маскирани като любимите си литературни герои. Организаторите са подготвили и игра, за която обаче трябва да се запишеш предварително. Виж детайли тук.
 

БАЗАР НА ГРАМОФОННАТА ПЛОЧА В СОФИЯ
НЕДЕЛЯ, ТЪРГОВСКИ ДОМ, 12:00 – 18:00 ЧАСА

Магазин Vintage Stereo за пореден път организира базар за грамофонни плочи, който този път събира дузина търговци и дори няколко от Сърбия. За всички, които винил манията им ще ги отведе към магазина, очакват ги много фънки-фреш попълнения  към колекцията.  Споменавали сме ти, че никога не трябва да подценяваш стойността на една грамофонна плоча, много пъти тя побира смисъла на цял един живот. Виж адреса на мястото тук. Stay Tuned.


VINTAGE GARDEN PARTY
НЕДЕЛЯ, ONCE UPON A TIME... BIBLIOTEKA, 15:00 ЧАСА

Каним те на едно welcome, лято парти в любимия ни формат – градинско и комбинирано с много интересни активности. Музиката ти я сервират The Smugglers Collective, за вдъхновението ти ще се погрижи организираният от местни дизайнери и творци базар и Charleston Dance Workshop, а благодарение на многото игри със сигурност няма да скучаеш. За капак готини коктейли ще ти галят сетивата. Започва се в 3 и приключва чак след 7 часа, така че можеш да се появиш и по залез-слънце, за да е пълна идилията. Чекни страницата на събитието тук.


НЕПРОЧЕТЕНИ ПИСМА
НЕДЕЛЯ,ONE MORE CINEMA, 19:00 ЧАСА

Искаме да ти разкажем приказка. Даже няколко. На едно специално място и в рамките на едно специално събитие, последното за сезона. В неделя те каним да чуеш своята или нечия друга история от Пощенската кутия за приказки. Тези разкази, които не се добраха до сцената на предните събития, сега са с предимство. Обещаваме да е интересно! Виж  детайли за ивента тук.