В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 29-31 МАЙ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

  • 29.05.2015
  • от редакторите

Резервирай този уикенд за дежурните арт събития, за да се презаредиш с вдъхновение след сивата работна седмица. Пусни се на нощно каране на ролери из пролетно-лятна София (надяваме се днес да е последният зимен ден за май), дегустирай балканска кухня и разгледай хендмейд пазара в Culture Beat Club. #GoHaveFun

ДОМА 2015: КИНО
ДО 20 ЮНИ, ДОМ НА КИНОТО, ГАЛЕРИЯ UNDERGROUND И VIVACOM ART HALL

Сигурно си забелязал по настръхналите си косъмчета, че е ненормално студено като за последни дни на май. Емо Чолаков не ти го е казал, но една от причините е Домът Арт Фест: Нордика, който до20 юни ще ти представи игрални, документални и късометражни филми от 5 държави в Северна Европа. Повечето ще бъдат  излъчени за първи път в България, като изключение прави само "Албиносът Ной", за представянето на който пък ще дойде актьорът Томас Лемарки, който играе главната роля. Виж програмата тук и се отдай на киноизкуство напълно безплатно! Можеш да започнеш още от тази вечер, когато е откриващото парти на феста.

BALKAN FLAVORS – ИЗЛОЖЕНИЕ ЗА КУЛИНАРНИ ТУРИСТИЧЕСКИ АТРАКЦИИ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ГРАНД ХОТЕЛ СОФИЯ, 12:30-20:00 ЧАСА

Забелязваме, че се променят тенденциите в туристическите потребности на хората. Ако и ти си от тези, които обичат да опознават дадена страна, потапяйки се от глава до пети в нейната автентична атмосфера, опитвайки традиционни ястия и научавайки повече за обичаите й, то имаме добра новина за теб. Каним те на екскурзия из Балканите на изложението за кулинарни и туристически атракции. Там ще можеш да усетиш различни балкански вкусове и аромати, да се запознаеш с туристически дестинации, на които не си обръщал внимание до момента, и евентуално да вземеш участие в специалните мероприятия в рамките на събитието. Виж повече на сайта на Balkan Flavors.

НОЩНА СОФИЯ НА РОЛЕРИ!
СЪБОТА, МЕТРОСТАНЦИЯ НДК, 19:00-22:00 ЧАСА

Очертава се времето да е прекрасно през Go Weekend-a и за наша радост отново има ивент на колелца. Как ти звучи една нощна обиколка на София на ролери? Маршрутът е така подбран, че е подходящ за деца и начинаещи, така че няма какво да го мислиш, направо отивай! На Фейсбук страницата виж повече за плана на събитието и изискванията за екипировка. 

CULTURE BEAT PAZAR / THE NEW EDITION
НЕДЕЛЯ, CULTURE BEAT CLUB, 11:00 ЧАСА

Макар и не точно със същия ивент, CULTURE BEAT PAZAR се завръща, за да поднови една позабравена традиция. Струва си да се отбиеш, защото организаторите са се постарали да те срещнат с разнообразни творци, дизайнери, представители на различните приложни изкуства. Над 35 авангардни автори ще ти представят уникалните си произведения, сред които 100% ще намериш нещичко за теб. Иска ни се да ти изброим веднага имената на творците, но са много, затова обещай, че ще ги разгледаш тук

OPERVILLE by Ivo Dimchev + DJ PARTY с Vajarov & Paci
НЕДЕЛЯ, MOZEI, 20:00 ЧАСА, 10 ЛВ.

"По принцип не харесвам опери, затова спешно ми се наложи да си направя една..." И.Д.
Този цитат красноречиво показва степента на странност и нетипичност на следващото ни предложение за уикенда. В неделя дай воля на въображението си и го остави да построи историята около авангардния пърформанс с вокални импровизации, хореография и звуци OPERVILLE. Пред очите ти ще импровизират Пламена Гиргинова, Николай Войнов и Иво Димчев. Ако търсиш сюрреалистично, out-of-the-box  преживяване, заповядай в MOZEI. И още нещо – организаторите няма да оставят теб и вдъхновението ти просто да си тръгнете след края на ивента, а са ти подготвили DJ PARTY с Vajarov & Paci.

NEWSIGHT – ИЗЛОЖБА НА ТЕМЕЛКО ТЕМЕЛКОВ
ДО 20 ЮНИ, НДК – МРАМОРНО ФОАЙЕ

Темелко Темелков е  име,  доста популярно в модните, музикалните и кино средите. Неговата любов, портретът, ражда поредното късче храна за душата, на което те каним да се насладиш. Лицата, които ще видиш, известни и не толкова, представляват субективният избор на Темелков за автентични по един сходен начин личности. Всички са заснети от четирите посоки на света, а фотографиите сформират паралелепипед, около който зрителят може да се разходи. За още детайли можеш да посетиш страницата на ивента, а за да разбереш истински идеята – мраморното фоайе на НДК.