В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 8–10 МАЙ

Всичко, което се състои под открито небе, този уикенд е с приоритет. #GoOut

  • 08.05.2015
  • от редакторите

ЦВЯТ - ДУМА
ПЕТЪК, THE LITTLE THINGS, 19:30 ЧАСА

Една изложба на Светослав Станков намери място в магическото кътче на „Шишман“ – The Little Things. Очакват те малки книжки с илюстрации, комбинирани с текстовете на Десислава Йорданова. Ще можеш да видиш картини със заглавия "Цигара-Начало", „Писмо-Панделка“ и много други абстрактни произведения на изкуството. Хвърли едно око на страницата на ивента.


БЯГАНЕ ПО ДВОЙКИ
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 09:00 ЧАСА

За втора поредна година Actavis, Gatorade и adidas организират готината спортна инициатива – бягане по двойки. Инициаторите те предизвикват да си избереш другарче и заедно да избягате петкилометрово трасе. Всяко преживяване - от разглеждане на забележителности до тичане в парка - е двойно по-яко, ако е споделено. Сега имаш с кого взаимно да се мотивирате за още няколко метра, преди да изплезиш език и да се позиционираш на някоя пейка. Съветваме надъханите да прегледат пейджа на тематичното бягане, за да са наясно с всеки детайл.


ПЕШЕХОДЕН ПРЕХОД НА ВИТОША
СЪБОТА, КВ. КНЯЖЕВО, 10:00 ЧАСА

Продължаваме напред… с удобни обувки за поход. Идеалното предложение, ако искаш да навъртиш километри навън, но парковете са ти омръзнали, а нямаш и достатъчно време да напуснеш столицата. Добрата новина е, че тук си имаме планина, която е перфектното място за една свежа събота. Тръгването е от кв. Княжево, чешмата. Организаторите планират 2 часа изкачване, крайна точка Дендрариума, разходка там и хапване – пикник или в някое симпатично заведение по пътя. Стискаме палци слънцето да се включи в инициативата и да съпътства ентусиастите. Тук можеш да разглеждаш събитието.


ГОЛЯМОТО ОТКРИВАНЕ - SKY PARK PARADISE CENTER - 2015
СЪБОТА, 10:00 - 22:00 ЧАСА

Ето ти нещо наистина уникално за GO WEEKEND историята. Увеселителният парк на покрива на PARADISE CENTER отваря врати утре. Sky Park e по проект на италианския дизайнер Валерио Мацоли, известен с проектирането на атракции за DISNEYLAND по цял свят. За любителите на силните усещания - скоростно влакче, тридесет метрова падаща кула, нинджа флай, блъскащи колички и други екстремни забавления. За най-малките - карусел, детско бъги, бънджи, батут, детски колички. Всички атракциони в деня на откриването ще бъдат на половин цена!


НЕДЕЛНА КИНОВЕЧЕР
НЕДЕЛЯ, АНТРАКТ, 19:30 ЧАСА

Неделя направо си означава филмова вечер. Ето защо в последния ден от уикенда ти предлагаме  да гледаш Time Bandits от Terry Gilliam! Филмовата прожекция ще бъде на открито, а ивентът включва още дискусия по филм или творчество на определен режисьор. Ще гостуват популярни филмови критици, български актьори и режисьори. Звучи като доста по-добра алтернатива на филм на лаптопа с локация дивана у вас, не мислиш ли? И ако искаш да скролнеш из събитието.


ДНЕВНО ГРАДСКО КАРАНЕ НА РОЛЕРИ В СОФИЯ
НЕДЕЛЯ, ПАРК СВ. СВ. ПЕТЪР И ПАВЕЛ, 14:00 - 17:00 ЧАСА

Пичовете от „Да караме заедно ролери“ те канят да се присъединиш към един следобед на колелца, прекаран с готини хора, под майското слънце из любимата ни София. Маршрутът е парк „Петър и Павел“ - Централна гара - парк „Заимов“ - НДК – бул. „Цар Борис III“ - парк „Петър и Павел“. Понеже пролетното време, макар и прекрасно, е малко непредвидимо, съветваме те да следиш страницата на събитието  за всякакви ъпдейти, а и за повече информация за екипировката и всякакви други подробности.