В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 10–13 АПРИЛ

Какви да ги вършиш в София през четиридневния уикенд?

  • 09.04.2015
  • от редакторите

Стига с тези козунаци! Празничният уикенд е по-дълъг от обикновено, така че имаш време за всичко: спорт, game night и изложби. Добре де, има и нещо за хапване…


ДВУДНЕВНО „ВЕЛИКДЕНСКО БЯГАНЕ“ НА XL И 5KMRUN
ПЕТЪК, ЦЕНТЪРА НА С. ПЛАНА (ПОСЛЕДНА СПИРКА НА АВТОБУС №70), 11:00 ЧАСА
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК, 11:00 ЧАСА

Ако следиш нашите предложения за уикендите, сигурно си забелязал, че ние сме по-ефективни от месечен абонамент за фитнес. Предлагаме ти да се раздвижиш на чист въздух и обещаваме, че ще ти е много по-интересно, отколкото на пътеката в залата. Организаторите са предвидили и разликата в нивото на участниците, затова можеш да си избираш между къса, средна и дълга дистанция. Имаш възможност да се състезаваш индивидуално или в отбор, а за победителите има готини награди. Най-голямата е чифт маратонки Adidas. Точно как да стигнеш, нужно ли е да се регистрираш и какво представляват трасетата, прочети тук.


ВЕЛИКДЕНСКИ БРЪНЧ - СПАСИ ЗАЕК, СТРОШИ ЯЙЦЕ!
ПОНЕДЕЛНИК, +ТОВА, 10:00 ЧАСА

Този понеделник НЕ бързаш за работа и НЕ ядеш на крак, а събираш приятелите си  за великденски брънч. Изскачаме ти с това очарователно събитие, за да започне денят ти вкусно, свежо и забавно. В +ТОВА ще откриеш апетитни пролетни предложения, а победителят в битката с яйцата получава 20% отстъпка от цената на поръчката си. В крайна сметка празничните почивни дни не могат да минат без симпатични предложения за хапване. Разгледай менюто тук.


GAME NIGHT @ SMUGGLER'S DINER
ПОНЕДЕЛНИК, СЛЕД 19:00 ЧАСА

Започваш деня си с великденски брънч и го завършваш с настолни игри, студена бира и хубава храна. Блаженство! Мястото е достатъчно готино anyway, а да разнообразиш излизането за вечеря с разнообразни board games винаги е добра идея! Можеш да избираш между Settlers of, Catan, Carcassonne, 7 Wonders, Pandemic, Cluedo, Game of Thrones, Legends of Andor, DiXit, Monopoly, Rory's Story Cubes, 20 questions, Jenga. Съветваме те да играеш нещо различно от класическото монополи, но пък шансовете да се пристрастиш и да не си легнеш навреме за първия работен ден са доста големи… Event-ът е тук.


STREET DOCUMENTS #3: PARIS @ ART-HOSTEL EXHIBITION
ПРЕЗ ЦЕЛИЯ УИКЕНД, АРТ ХОСТЕЛ

Предните две изложби от поредицата Street Documents ни разходиха до Кьолн и Вилнюс през далечната 2008 година. Третото издание на проекта е вече тук и пренася парижкото urban изкуство директно в София. Авторът Иво Иванов не претендира за артистичност, а по-скоро върви по стъпките на някои от най-емблематичните  улични творци. Отскочи до арт кварталите на Париж и разгледай графити, плакати, стикери, постери, които в реални условия най-вероятно би подминал под натиска на забързаното ежедневие. Повече за събитието можеш да прочетеш на тази страница.


МИМОЛЕТНИ ИСТОРИИ
ДО 25 АПРИЛ, ЧЕРВЕНАТА ТОЧКА

Отново ти предлагаме да използваш изкуството като най-евтиния вид транспорт, за да си направиш околосветско пътешествие. Шотландската фотографка Илейн Джефри разказва мимолетни истории, вдъхновени от София и други кътчета на земното кълбо. Снимки от Тайланд, Тайван, Непал, Оман, Кайро, Лондон и Хамбург съдържат социалния елемент, а постигнатите образи Илейн описва като „абстракция и извлечение от ситуацията, на която съм свидетел". Още  по-интересно ни е как е пресъздала София в своите фотографии. Разбира се, даваме ти и допълнително инфо за event-а, в случай че е грабнал вниманието ти.