В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 3–5 АПРИЛ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 03.04.2015
  • от редакторите

Тази събота и неделя можеш да направиш нещо вкусно, нещо добро, нещо арт и нещо зелено

ЕКСКЛУЗИВНА ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА "ПЛЕМЕТО"
СЪБОТА, ДОМ НА КИНОТО, 18:00 Ч, БИЛЕТИ – 4/8 ЛВ.

„Племето” е брутален разказ за взаимоотношенията в пансион за подрастващи глухи, където действат жестоките природни закони, задвижени в ситуация на оцеляване. Актьорите са непрофесионалисти и пресъздават историята без думи, без диалог или дублаж, само с езика на жестовете. Прожекцията се свързва със социалната кампания „Заслушай се в глухите” и повдига въпроса за социалното интегриране на хората с увреден слух. След филма ще се състои дискусия между „тихото общество“ и чуващите зрители за ежедневните предизвикателства на това да живееш в свят без звук.


NO MAN IS AN ISLAND / ФОТОГРАФИИ ОТ ОСТРОВИ
ДО 16 АПРИЛ, +ТОВА

Това обаче не е обикновена изложба. Изкуството идва на помощ на болно момиче, на което предстои животоспасяваща операция. Ще можеш да разгледаш любителските фотографии на Дарин Русев, а всички събрани средства ще отидат за Наталия. Повече информация можеш да откриеш тук.


УРОК ПО ВЕГЕТАРИАНСКО ГОТВЕНЕ С АТМАРАМ: КАК ДА СИ НАБАВИМ ПЪЛНОЦЕННА ДОЗА КАЧЕСТВЕН ПРОТЕИН
НЕДЕЛЯ, УЧИЛИЩЕ ЗА КЛАСИЧЕСКА ЙОГА И МЕДИТАЦИЯ, 11:00-15:00 Ч, 30 ЛВ.

Предлагаме ти нещо супер интересно, полезно и ВКУСНО! Уъркшопът включва теория, практика и обяд. Ще получиш ценни съвети за вегетарианската здравословна диета, подправки и билки, които стимулират храносмилането, вкусове за балансирана диета, качества на различните храни и др. Ще се научиш да приготвяш хумус, испанска паеля, гуакамоле, протеинова супа и индийска халва. И накрая – ще можеш да хапнеш всичко това! За повече детайли и за резервация, посети страницата на събитието.


ART MARKET |SPRING EDITION
НЕДЕЛЯ, СТУДИО 5, НДК, 16:00 – 18:00 Ч

Едно от най-хубавите неща, които свързваме с пролетта, са новите произведения на всички творци – дизайнери, автори, занаятчии. Ето защо в неделя те каним на едно събитие, организирано от сдружение “Черчеве”, което дава възможност на десетки талантливи хора да представят творенията си.  Можеш да избираш между бижута, текстилни продукти, арт кукли, изрисувани бутилки, чаши, свещници, био сапуни, шампоани и козметика и мнооого други неща. Най-якото обаче не е разнообразието, нито уникалността на изделията. Най-хубавото е, че си купуваш дни на старание, желание, неуспешни опити и частичка от сърцето на всеки творец. Разгледай повече за събитието тук.


БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ 5 АПРИЛ
НЕДЕЛЯ, МАГАЗИН VINTAGE STEREO, 12:00-17:00 Ч

Неделя – ден за пазаруване на винили. Така виждаме ние втория ден от уикенда, каним и теб. На базара ще откриеш плочи на IRON MAIDEN, THE BEATLES, PAT METHENY GROUP, DEEP PURPLE, CARCASS, BOLT THROWER, W.O.W., MOYТLEY CRUE, TESTAMENT, MOTORHEAD и т.н., т.е. със сигурност ще обогатиш колекцията си, ще сложиш началото на такава или просто ще се сдобиеш с нещо със супер арт стойност. Хвърли едно око на събитието.


ВРЕМЕ ЗА ГОРА - МАСОВО ЗАЛЕСЯВАНЕ КРАЙ СОФИЯ
СЪБОТА, С. ЛОКОРСКО, 9:30 Ч

Има поверие, че всеки човек трябва да засади дърво през живота си. Доброволческа формация „Зеленият отбор на България“ ти дава шанс да се включиш в свежата инициатива залесяване на изгоряла при пожар огромна горска местност. Инструменти можеш да си носиш, а можеш да си вземеш и от там, дрехите гледай да са ти удобни, но най-важно е да си носиш ентусиазъм. Не се тревожи, ако нямаш идея как се сади дръвче, има кой да ти помогне. А тук можеш да видиш и други детайли за евента.