В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 27–29 МАРТ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

  • 27.03.2015
  • от редакторите

В последния мартенски уикенд имаш шанса да покажеш еко съвест, Денят на Земята е тази събота. През останалото време потичай и се повози на мотор – и двете ще те накарат да се почувстваш жив – обещаваме.  Другото е театър и един малък принц, който ги знае големите неща. И да припомним - „Ти ставаш отговорен завинаги за това, което си опитомил.“  Намери това, което обичаш, и го опитоми. Толкова!

C A R N E M / НОВ ТЕАТЪР
ПЕТЪК, НДК, 22:00 ЧАСА, БИЛЕТИ – 12/ 10/ 8 ЛВ.

Предлагаме ти да посетиш  събитие, което обещава да бърника из съзнанието ти. C A R N E M (от лат. - плът) обединява всичко, което изпълнението на Стефания Стоянова и Антон Григоров означава. Това изживяване ще задоволи глада ти за естетика и ще те прати на дълбоко при емоции, желания и страхове. Още инфо можеш да намериш тук.


ТРЕНИРОВКА НА ОТКРИТО С NIKE+ RUN CLUB SOFIA
НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК (ПРИ ПАМЕТНИКА С ПТИЦИТЕ), 09:45 ЧАСА

Летните тела се правели през зимата, но ако си изпуснал този момент, все още не е късно. Слагай маратонките и се включи в едно от многобройните предизвикателства на Nike. Nike+ Run Club Sofia е клуб по любителско бягане, който организира специална тренировка за жени с Ваня Висаринова. Тя е кондиционен треньор, който помага на дамите да постигат оптимални резултати в тренировките, без това да води до контузии. Тренировката на открито ще включва упражнения, натоварващи цялото тяло, ще развие тяхната стабилност и ефективност в бягането, а желаещите ще могат да получат специални консултации. Упражненията са подходящи за всеки и не се изисква предварителна подготовка. Just Do It!


ОТКРИВАНЕ НА МОТО СЕЗОН 2015, СОФИЯ
СЪБОТА, ПЛОЩАД ХРАМ-ПАМЕТНИК СВ. АЛЕКСАНДЪР НЕВСКИ, 10:00 ЧАСА

В първата събота след първа пролет по традиция се открива поредният мотосезон в София. За всички, за които двете колела не са просто превозно средство, а култура, начин на общуване и себеизразяване, събитието е по-скоро церемония. Освен че отразява надеждата им за безавариен, вълнуващ и емоционален сезон, тя е и същинско зрелище. Камион – сцена с известни рок групи, мотообиколка по определен маршрут, стънт демонстрации, скоростни драг гонки, хапване и едно специално послание за всички водачи: ПАЗИ МОТОРИСТА!


GREENWICH BOOK CLUB: „МАЛКИЯТ ПРИНЦ“ НА АНТОАН ДЬО СЕНТ ЕКЗЮПЕРИ
НЕДЕЛЯ, GREENWICH BOOK CENTER, 16:00 – 18:00 ЧАСА

Ако някога си чел „Малкият принц“, знаеш колко простичко и прекрасно е казано всичко в книгата. Да напишеш нещо за малки и големи, което да няма срок на годност и да съдържа толкова истини за живота, любовта и приятелството, заслужава да бъде наречено в пълния смисъл на израза произведение на изкуството. За тези, на които „Малкият принц“ е любим, в неделя ще се проведе сбирка, на която всеки ще има възможността да говори за книгата, за себе си чрез книгата и да (пре)открие нейното послание.


ЧАСЪТ НА ЗЕМЯТА 2015
СЪБОТА, ГРАДИНКАТА ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР, 20:00 ЧАСА

Тази събота те каним да споделиш  един час от своето време със Земята. Очаква те музика, светлинно шоу, което ще изобразява защитени видове чрез светлина. Тази година Часът на Земята е посветен на реките. Желаещите имат възможност да подкрепят подписката за опазването им. Ако не можеш да присъстваш в центъра на София, стани част от инициативата от собствения си дом – изключи светлините на 28 март от 20:30 часа до 21:30 часа. „Изключи светлините, включи себе си!“

КАКВО ОЩЕ?
Ако някога си завземал чужд град или планираш да превземете такъв, ако врагът ти се вижда злобен и надут, а твоите войни са смели, изобретателни и добри любители на трюфелите и лапада, отскочи в събота до +това на премиерата на "Чутовното нашествие на мечките в Сицилия"

Пак съботно приятелите ни от Club-Mate ще забъркват коктейли в Renaissance