В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 6–8 МАРТ

Какви да ги вършиш в София през женския уикенд

  • 06.03.2015
  • от редакторите

Мъже ходят на токчета, а ти броиш монополи пари. Така можем да обобщим предстоящия уикенд.

FASHION FORCAST F/W 2015/2016
ПЕТЪК, VIVACOM ART HALL, 19:00 ЧАСА

Магистрите от програма “Мода и бизнес стратегии” са готови да покажат какво са научили. Единадесет димпломанти, всеки от които е спретнал своята колекция от 10-12 облекла. Този път предизвикателството е дрехите да са адекватни на модните тенденции за следващата есен/зима. Всичко се случва под контрола на дизайнера Веселин Йорданов и стилиста Николай Пачев. Ние търсим новите надежди в модата, а пък ти можеш да си харесаш някоя и друга дреха и така да подкрепиш родното производство. Има нужда.


BOARD GAMES, MIND GAMES
СЪБОТА, RENAISSANCE, 11:30 ЧАСА

Когато става дума за настолни игри, ти е позволено да си нърд. Съботно в Renaissance те чакат Settlers of Catan, Carcassonne, 7 Wonders, Pandemic, Cluedo, Game of Thrones, Legends of Andor, DiXit, Monopoly, Rory's Story Cubes, 20 questions и Jenga. Единственият ти шанс в живота да размениш овца за камък или да разориш банката преди тя теб. В случай че любимата ти играе не е сред изброените, имаш честната рицарска дума на организаторите, че ако донесеш своята, ще бъде опазена и ще се намери компания, с която да я споделиш.


SECOND HAND BAZAR VOL.2
СЪБОТА, ГАРАЖ (УЛ. ГЕО МИЛЕВ 4), ОТ 11:00 ДО 18:00 ЧАСА

Напоследък се радваме на прилично количество магазини и базари, които се занимават с това да издирят най-доброто от секънд хенд търговията на дрехи и да ни го предложат. И понеже голямата липса на нашето време е именно време, ние сме доволни, че подобни инициативи го пестят. Още един базар на дрехи, чанти, обувки и аксесоари втора употреба се случва тази събота, виж тук точна карта, която ще ти помогне да откриеш локацията.


ИЗВЪРВИ КИЛОМЕТЪР В НЕЙНИТЕ ОБУВКИ
НЕДЕЛЯ, АПТЕКА (КРЪСТОВИЩЕТО НА ВИТОША И ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ), 14:00 ЧАСА

И тази година популярни българи обуват високи токчета в подкрепа на жените, жертви на домашно и сексуално насилие. Третото издание на „Извърви километър в нейните обувки” е част от ежегодната мартенска кампания, в която мъже изминават километър, обути с дамски обувки на висок ток, за да привлекат общественото внимание върху проблема с насилието над жени. Вземи назаем чифт обувки на висок ток от приятелка и се включи в шествието. За да бъде събитието безопасно, в началото моделът Юлия Кулиш ще проведе кратък инструктаж за мъжете по ходене с високи дамски обувки.


ПРОЖЕКЦИЯ RE-CYCLING
НЕДЕЛЯ, ДОМ НА КИНОТО, 16:00 ЧАСА, ВХОД СВОБОДЕН

Филмовият проект “PЕ-ЦИКЛИРАНЕ” включва 10 художници аниматори от 10 различни европейски страни. Всеки от тях участва с 1-минутна анимация, като пренася своя собствен артистичен стил, рисувайки директно на 35 мм лента. Идеята за проекта е на Паола Бристот. Тя решава да направи този експеримент по случай 100-годишнината от рождението на Norman McLaren. Прожекцията ще бъде представена от композитора на проекта Андреа Мартиньони и българския автор Весела Данчева. Храна за окото и ума.


Отскочи още до:
Петъчно момчетата от Melformator спретват обещаващо парти в Underground Gallery, а в случай че си настроен повече като за лайв, чуй Орлин Павлов в Sofia Live Club.

"Многоликата жена в света на литературата и извън него" пък е събитие в "Сиела" на Ректората, което в събота ще те срещне с писателките Людмила Филипова, Златна Костова, Магдалена Пашова, Милена Родригес и Димана Трънкова.

Любимците ни Funky Miracle свирят в Studio 5 в събота вечер, а пък Banda Del Padre са в Sofia Live Club по същото време.  

В неделя отскочи да видиш обещаващия късометражен филм Пламен в Дома на киното.

За финал ти казваме, че най-доброто място да се окажеш на 8 март вечерта е Студио Орфей, където ще те чака трип-хоп дуото LAMB.