В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 27 ФЕВРУАРИ – 3 МАРТ

Какви да ги вършиш през предстоящия дълъг уикенд?

  • 27.02.2015
  • от редакторите

Какво повече му трябва на човек от четиридневен уикенд в началото на март. Ако не си взел решение да попътуваш отвъд Околовръстното, ние имаме няколко приятни идеи какви да ги вършиш в София.

BEER ME
ПЕТЪК, BETAHAUS, 19:00 ЧАСА

Приятелите ни от betahaus спретват поредно бирено събитие. В приятното им пространство ще можеш да опиташ най-популярната и обичана бира в Англия (Glarus – Special English Ale), Файв Ей Ем Сейнт – силно хмелов червен ейл с пет вида малц и седем вида хмел, родното Ах! производство и други добри крафт попълнения. Ей така, петъчно, следработно, предуикендно…


БАЗАР ЗА ГРАМОФОННИ ПЛОЧИ
НЕДЕЛЯ, VINTAGE STEREO, 12:00-17:00 ЧАСА

Vintage Stereo e магазин в безистена срещу Съдебната палата, в който е добре да се завъртиш неделно, ако си падаш по музика на аналогови носители. Разпродажбата на грамофонни плочи започва по обяд, а колкото по-рано се явиш на уреченото място – толкова по-голям е шансът да си намериш някое съкровище преди другите.


SO EXHIBITION: ТРИДЕСЕТ И ТРИ
ДО 19 МАРТ, SOHO

В навечерието на 33-тия си рожден ден Нечо откри изложбата „Тридесет и три“ с точно толкова на брой картини, създадени през последните няколко години. Все още можеш да ги видиш в SOHO. Някои от тях ще са ти познати от картичките Нечоарт, други ще видиш за първи път, но едно е сигурно – ще имаш възможност да помечтаеш за топлината на лятото, да посвириш на укулеле, яздейки състезателен охлюв, ще можеш да се изстреляш чак до луната или да станеш по-висок и от облаците. Разгледай нещата на Нечо тук.


ВХОД СВОБОДЕН В ОБЩИНСКИТЕ МУЗЕИ И ГАЛЕРИИ
ВТОРНИК, СОФИЯ

По случай Националния празник на България входът в общинските музеи и галерии в София ще бъде безплатен. Софийската градска художествена галерия, галерия-музей „Дечко Узунов”, музеят под базиликата „Св. София”, парк музей „Врана”,  Националният военноисторически музей и др. те очакват, а при добро време можеш да отскочиш и до зоопарка. Националният исторически музей (НИМ) също ще отвори вратите се безплатно от 09:00 до 17:30 часа.