В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 20-22 ФЕВРУАРИ

Какво ти вещае съдбата за следващите два дни?

  • 20.02.2015
  • от редакторите

Този уикенд можеш да танцуваш на ролкови кънки, да спортуваш, да бъдеш разочарована (или не чак толкова) Пепеляшка, можеш да гледаш София в черно-бяло и да слушаш много (ама наистина много) музика. Очертава се наситено. Какво подбрахме за теб, чети сега.

ROLLER BOUNCE PARTY VOL.6
ПЕТЪК, СТУДИО ОРФЕЙ, 20:00 ЧАСА

Приятелите ни от Roller Bounce отново те канят да разтанцуваш ролковите кънки. Този път това ще се случи на първото издание на парти серията NightLive, точно преди Moonlight Breakfast (припомни си интервюто ни) и GriZ. Всеки дошъл за партито на ролкови кънки между 20:00 и 22:00 ч ще има на разположение площ от 300 кв.м с настилка шлайфан бетон, която е идеална за каране и танци. Освен това всеки фен на кънките и музиката ще може, без да плати вход, да остане за Moonlight Breakfast и GRiZ. За музиката на Roller Bounce Party vol.6 ще се погрижи отново Ramsey Hercules. Ветеранът зад пулта (Ramsey миксира музика още от 1993 г.) ще подгрее феновете с преработени и оригинални версии на фънк и соул парчета, както и с типичните за него свежи импровизации на саксофон.
Moonlight Breakfast пък те канят лично тук.


СПОРТУВАЙ СТИЛНО С H&M
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, BULGARIA MALL, ОТ 12:30 – 17:30 ЧАСА

Уикендът, който се задава в Bulgaria Mall, e две в едно. Ако искаш да си спретнеш един приличен шопинг, но пък съвестта ти напомня, че “пролетта идва”, а ти още се бориш с килограмите, които получи като коледен подарък, H&M има решение. Още по обяд можеш да започнеш със зумба тренировка, а бонусът е 20% отстъпка на колекцията H&M Sport. А ако зумбата не е “твоето нещо”, виж и останалите опции.

Зумба (събота) и KombatXtreme (неделя): 12:30 – 13:30
KombatXtreme (събота) и Kangoo Jumps (неделя): 13:45 – 14:45
Пилатес (събота и неделя): 15:00 – 16:00
Зумба (събота и неделя): 16:15 – 17:15
Регистрирай се тук, защото местата са ограничени.


ПЕПЕЛЯШКИ ООД
ПЕТЪК, СФУМАТО, 20:00 ЧАСА
СЪБОТА, СФУМАТО, 20:00  ЧАСА

Международният екип на българо-немската театрална копродукция „Пепеляшки ООД“ се събира отново в края на февруари (петък и събота, както и от понеделник до сряда през следващата седмица). Театралният наръчник за (разочаровани) принцеси дава основни житейски насоки на три езика (български, английски и немски). Както и досега, той се представя от приказните герои: Джероламо Фанчелу, Петър Мелтев и Нейтън Купър, които се събират за среща в София. Билети тук.


MAKE UP CLASSES WITH NADYA SIVKOVA
СЪБОТА, +ТОВА, 15:00 ЧАСА

Гримът не е лесна работа. Със сигурност знаеш това от собствен, подкрепен с много криви линии и кофти цветове опит. Истината е, че професионалистите освен прецизна ръка си имат и изпитани трикчета, които им помагат да докарат нещата до желания перфектен резултат. Тази събота нашето момиче Надя Сивкова ще открехне кои са основите в гримирането, какви продукти да използваш, кои са подходящите за теб цветове, как да се гримираш за специални поводи... Действието ще се развива в две части – за начало получаваш лекция “How to”, в която Надя ще ти поднесе теорията (ако може да я наречем така за нещо толкова креативно като грима), а след това ще имаш възможност да покажеш наученото (“Do it” ) в практически уъркшоп. Подробности за цени и записване тук.


ФОТОГРАФСКА ИЗЛОЖБА “КОНТРАСТИ”
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ГАЛЕРИЯ "БЪЛГАРИЯ" – МРАМОРНО ФОАЙЕ, КОНЦЕРТЕН КОМПЛЕКС "БЪЛГАРИЯ"

Черно-бяла улична фотография от Иван Маранов. Понякога не е достатъчно просто да гледаш, за да ги видиш нещата. Фотографиите на Маранов ти показват това, което може би си пропуснал. Трябват ти сетива за града, такива, които да го усещат, да го чуват, да го виждат (под микроскоп). Тази изложба е като първа среща. Първа среща с някого, когото сякаш винаги си познавал. Вкарай я в програмата си, ако не този уикенд, то в друг момент до 8 март, когато приключва.


НЕ Е ЗА ИЗПУСКАНЕ:
В петък ще ти е добре и на едно приятно събитие в betahaus – Opus – ½ изложба, ½ концерт.

Ако пък си на вълна да “попиваш” след края на последния работен ден за тази седмица, в SOHO Йордан Жечев спретва Creative Talk – “За презентациите, излагането и колко е хубаво да се казва истината”

Съботният Smugglers Swing Club e залог на сигурно, ако искаш да се забавляваш, а Raine pr. Lower 1.0 в Маймунарника е твоето събитие този уикенд, ако си на вълна, в която искаш да откриеш нова музика и търсиш нещо по-нетипично за София.

Неделно можеш да си починеш с едно вдъхновяващо събитие, посветено на книгите пътешественици. Мястото е +това.

Виж и новите филмови премиери.