В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 6-8 ФЕВРУАРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 06.02.2015
  • от редакторите

През този февруарски уикенд имаш важната задача да се въоръжиш с търпение, което ще ти е нужно на заветната дата 14 февруари, която присъства в календара ти за следващата седмица – статусите идват! След това се очаква да се въоръжиш с подаръци или бутилки вино, или и двете. Един съботен базар може да ти помогне по въпроса, а останалото е съвременно изкуство по време на скандал, азиатско кино и домашна бира.


FUSION ART FEST
ПРЕЗ ЦЕЛИЯ УИКЕНД, ГАЛЕРИЯ UNDERGROUND (УЛ. ВЛАДАЙСКА РЕКА 204)

Докато още се нищи кой крив кой прав в случая с Фабрика за градско изкуство, тръгва Fusion Art Fest. Три теми в три дни – открива се с изобразително изкуство, вторият ден е на пластиката, а третият – на инсталациите. Ако си особено любопитен, в неделя можеш да наминеш още докато артистите създават инсталациите си, и да ги разпиташ повече за процеса и работата им въобще.  За новини около артистите и други подробности можеш да следиш тук.


ФЕСТИВАЛ НА КИТАЙСКОТО КИНО
ПРЕЗ ЦЕЛИЯ УИКЕНД, ДОМ НА КИНОТО

Днес се открива фестивалът за съвременно китайско кино. Ако азиатските ленти са ти страст, можеш да погледаш до 13 февруари, а този уикенд да уплътниш времето след 16:00 часа с няколко истории. Какво да гледаш, можеш да избереш тук, а ние ти даваме знак, че преди всяка прожекция филмите ще бъдат представени от доц. д-р Андроника Мартонова, специалист по азиатско кино от Институт за изследване на изкуствата.БАЗАР “ИЗКУСТВО, ВИНО, ЛЮБОВ И ШОКОЛАД”
СЪБОТА, SOFIA LIVE CLUB, ОТ 11:00 ДО 18:00 ЧАСА

В събота, веднага след закуска се отбий в Sofia Live Club за малко hand made съкровища. Базарът този път е тематично любовен, но дори и да не си на вълна шоколад и вино, ще намериш нещо за себе си. Мая Каранешева и Ива Григорова ще показват облекла, изобилстват хендмейд бижута и други красоти. Ние от своя страна харесахме сапунената работилница La Famiglia. I CAN TOO пък ще си имат благотворителен щанд, така че не пропускай да зарадваш не само себе си.


ДЕН НА ДОМАШНАТА БИРА
НЕДЕЛЯ, KANAAL, 13:00 ДО 19:00 ЧАСА

Ако бирени стилове като амбър, стаут, Индия пейл ейл (ИПА), черен ИПА, лагер с пушен малц, портър, премиум битър ейл, барли уайн и други, при това приготвени в домашни условия, не ти говорят нищо – сега е моментът да опиташ. KANAAL ти спретват дегустация на домашни бири, като гости са регистрирани български домашни пивовари, които ще те открехнат откъде може да се набавят малц, хмел и бирени дрожди на съвсем достъпни цени, колко време трае процесът от сваряването до отварянето на бутилката, как се газира пивото, как да преценим алкохолния процент, вкуса и цвета на бирата, която искаме да получим, и други подобни, в случай че решиш да се заемеш с това у дома.

КАКВО ОЩЕ:
After Party в Склада, което звучи обещаващо.

АХ!КИН8 в Културен център G8 с прожекция на супер култовия Bubba Ho-Tep и, разбира се, бира - Бulgarиan Pale Ale и №7 Мурсалски Red

ХаХаХа Импро Лига или импровизационен театър до скъсване.