В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 30 ЯНУАРИ - 1 ФЕВРУАРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни?

  • 30.01.2015
  • от редакторите

Това е уикендът на “очаквай неочакваното”. Каним те на генерална репетиция за самоубийство и на мистериозен танцов спектакъл. В събота можеш да намериш съкровище на секънд хенд базар, а през целия уикенд да поплакнеш око в рисунките на Петя Константинова. Към това прибави, че София винаги готви изненади – от плаващи плочки до хора, които ти подаряват цветя на улицата (случва се).

ГЕНЕРАЛНА РЕПЕТИЦИЯ ЗА САМОУБИЙСТВО
ПЕТЪК, ТЕАТЪР СОФИЯ, 19:00

“Исках да направя пиеса за житието и страданието на нормалния човек. Добрият, доверчивият, чистият, работливият, почтеният човек. Осъденият и осменият от времето ни наивник. За тоя странен наш балкански Франкенщайн. Сглобен от собствените си остатъци. Осакатен от времето, което го премазва всеки ден... Докаран до ръба. И все пак надяващ се, вярващ, мечтаещ, искащ. Да работи, да твори, да полети. И летящ. До дъно.”  Това казва режисьорът Недялко Делчев за “отрочето си” . Замисляща приказка за цивилизацията на шкембе чорбата и „честита баня“ – отиди и гледай!
Все още можеш да си купиш билети тук.


POP-UP SECOND HAND OUTLET
СЪБОТА, THE BOOKIES, ОТ 11:00 ДО 20:00 ЧАСА

И както организаторите казват – непотребното за едни е съкровище за други. Секънд хенд базарът този път се случва в The Bookies, където можеш да попълниш пропуските в гардероба си или просто да добавиш още нещичко, без да удариш дъното на месечния бюджет.


ПЕТЯ КОНСТАНТИНОВА
ПЕТЪК, СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, BAR UP

Ако в сряда не си успял да стигнеш до бара на ул. „Неофит Рилски“ 55, то още имаш шанс да се разходиш дотам, да си пийнеш малиново винце и да видиш дузина рисунки на суперталантливата Петя Константинова. Ние от своя страна вече го направихме и съвсем скоро ще я поканим да се включи в Desktop Art  (пък дано приеме). Засега нещата й можеш да видиш в Bar Up и, разбира се, тук


GRAVITY FRAGMENT I
СЪБОТА, I AM STUDIO, УЛ. РАКОВСКИ 149, 20:00 ЧАСА

Проектът е дело на умните глави зад Atom Theatre, които още преди няколко години ни обещаха, че ще гледат на театъра по иновативен начин и няма да се плашат да го “мешат” с всичко останало. В случая имаш хореографска концепция от Стефания Георгиева, танц от Калина Георгиева и Деян Георгиев и музика от Константин Кучев. Какво точно да очакваш – и да хвърлим боб, не можем да ти кажем. Но едно е сигурно – ще е интересно. Изненадай се в събота вечер.