В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 23-25 ЯНУАРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

  • 23.01.2015
  • от редакторите

По темата за отработването можем да кажем само това. Ако все пак висенето в офиса ти се размине в този иначе приятно очертаващ се уикенд, виж какви можеш да ги вършиш.


ARTIST`S WEEKEND
СЪБОТА, ИВАН АСЕН 22, ОТ 14:00 ДО 18:00

В шоурума на „Иван Асен“ 22 тази събота са ти приготвили доста интересна селекция от рисунки и илюстрации на сценографа Юлиян Табаков. Всичко от костюми, правени за наградени театрални представления, проектите за съвместната модна колекция с Нели Митева GAME-à-porter, илюстрации за книги, артистични проекти – примери от работата на един от най-добрите. Всички работи: както изложените, така и тези в няколко подбрани папки, ще бъдат предлагани за продажба.


КИНЕМАТОГРАФ LIVE
НЕДЕЛЯ, STUDIO 5, ОТ 18:30 ДО 20:30, ВХОД: 6 ЛВ.

„Комедията е трагедия плюс време.“ Този цитат от Уди Алън ще проверяват на практика момчетата от Кинематограф тази неделя. Теми, като вътрешните страхове, смъртта, раздялата, болката и насилието, рядко биха минали за смешни. Това съвсем не е така според авторите на филмите в тази селекция. Благодарение на умението да се надсмиваме над нещастията си успяваме да погледнем отвъд индивидуалното, но същевременно да опознаем по-добре себе си. Черната комедия има силата да руши догми и клишета и да поставя неудобни въпроси. Понякога е трудно да се разграничи от липсата на вкус, но никога не те оставя безучастен.
Ще се представя и филмът на Мартин Илиев Stereo Love с участието на Дарин Ангелов, Василена Гецкова и Китодар Тодоров.


7TH SOFIA MENAR FILM FESTIVAL
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ДОМ НА КИНОТО, ЕВРО СИНЕМА, КУЛТУРЕН ЦЕНТЪР G8, ЧЕШКИ ЦЕНТЪР

Още можеш да се включиш в седмото издание на фестивала за кино от Близкия изток и Северна Африка. През този уикенд ние харесахме  индонезийския филм “12 минути” (неделя, 16:00, Евро Синема), както и турско-италианската продукция “Да те изпъдят от Рая”. Виж още от програмата тук. А пълната информация за всеки от включените филми, както и повече за съпътстващите събития се намира тук.


ИЗКУСТВО ЗА ПРОМЯНА 1985-2015
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, СГХГ

Изложбата проследява измененията в българското общество от средата на 80-те до днес. Идеята е да се разгледа как изкуството се оказва една от силите, за да се въздейства на обществените нагласи, да анализира и провокира. Изложбата включва работи на съвременни български художници, които от средата на 80-те години до днес маркират важни моменти от историческия преход и представят художника като активна част от социалната промяна.