В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 9-11 ЯНУАРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите дни

  • 09.01.2015
  • от редакторите

По всяка вероятност в този януарски уикенд си се представяш или завит под юрган, или някъде из планините, където зимата минава за нещо хубаво. Ако все пак събереш достатъчно смелост да излезеш по улиците на милата ни хлъзгава София, имаме няколко добри идеи, които ще те вкарат на топло и приятно, пък и ще ти дадат малко храна за размисъл.


SOUTHWICK LIVE
СЪБОТА, SOFIA LIVE CLUB, 23:00 ЧАСА

Момчетата от Southwick (припомни си срещата ни с Боби отпреди няколко седмици) са ти приготвили приятно съботно лайвче, с което да стартираш концертната година. Бандата обещава  авторски парчета, с които да пътешестваш из дебрите на модерния фънк и хип-хоп звученето. Преди групата ще ни подгрее DJ Marten, а след нея сцената е за Soulzation. Входът е 10 лв.


КИНЕМАТОГРАФ LIVE: ЧОВЕКЪТ СРЕЩУ СИСТЕМАТА
НЕДЕЛЯ, STUDIO 5, 15:00 ЧАСА

Специалната прожекция на това издание на Кинематограф LIVE (припомни си интервюто ни с момчетата, които стоят зад проекта) е Sunless, антиутопията на нашия човек Тео Чепилов. В историята участват Китодар Тодоров и Малин Кръстев, като първият ще те чака в Studio 5, за да разкаже това-онова за филма. Темата за Системата, от която волно или не ставаме част, и вечната борба на свободния индивид с нея е в сюжетния център. Един вид – подкрепи българското и бъди на линия в неделя, 15:00 в Studio 5.


БЯСНА, КРИВОГЛЕДА И ЛАКОМА
НЕДЕЛЯ, САТИРИЧЕН ТЕАТЪР, 19:30 ЧАСА

Ако трябва да избираме с кое театрално представление да ни тръгне годината, това определено е “Бясна, кривогледа и лакома” (не че си я пожелаваме такава). Моноспектакъл на Йорданка Стефанова (написан специално за нея), който те кара да мислиш – едно такова дълбоко и променящо те. Случвало ли ти се е да припознаеш себе си. Да решиш, че си някой, ама да се окаже, че не си съвсем този някой, за когото се мислиш. Дали си господар на съдбата си или жертва на обстоятелствата, коя си, къде отиваш и всякакви такива въпроси, които си задаваш насаме и в малките часове. В Сатиричния ти ги задават в неделя.


МАЙСТОРИ НА ФОТОГРАФИЯТА – РАЯН МАКГИНЛИ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, VIVACOM ART HALL

В случай че нещо си се разсеял и още не си отишъл да видиш изложбата на Макгинли във Vivacom Art Hall, този уикенд можеш да наваксаш. Иначе работите му са младост, толкова колкото младостта е като снимка на Макгинли. Пътуваща фотография, непрофесионални модели и кинематографичен ефект. Храна за окото.

Виж и какво тръгна по кината тази седмица.