В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 19 - 21 ДЕКЕМВРИ

Какво ти вещае предколедният уикенд в София?

  • 19.12.2014
  • от редакторите

По традиция предколедният уикенд е воден само от едно – паническото търсене на подаръци за мама, татко, стринка, балдъза и прочее близки и далечни роднини, които не ти е съвсем ясно как се водят според родословните наименования. Та ако все пак си бил достатъчно умен (каквито ние не сме) да отметнеш това с подаръците отрано, този уикенд ти се предлагат доста приятни софийски занимания.

#НЯМАЛОЕДНОВРЕМЕ BIRTHDAY PARTY
ПЕТЪК, BETAHAUS, 19:30 ЧАСА

Приятелите ни от betahaus обичат да си празнуват половинките. Ето защо днес те канят на своя рожден ден – 2,5 години коуъркинг пространството в София. Едно от малкото места, където съвсем естествено си виреят добрите идеи, те чака с широко отворени врати след 19:30. Mузиката ще бъде с FOZZIE и live jazz, r&b and Rock'n'roll от 50s – 60s с GOGO KOLCHAKOV. Дрес код няма да има, но който се чувства в стил ала Дъ Грейт Гетсби – да бъде! След 00:00 часа партито се мести в Mixtape 5, където за настроението ни ще се грижи Makcim от Амстердам и още трима артиста.


ХИПЕР МАРКЕТ
СЪБОТА, HIP HIP LIBRARY, ОТ 11:00 ДО 19:00 ЧАСА

Отдавна си търсим повод да ти разкажем за Hip Hip Library – приятно местенце, което отвори на „Кърниградска“. Можеш да наминеш за кафенце и да разгледаш интересни книги и списания, току-виж нещо ти хване око. Подборът е гарантирано добър, защото зад него стои добрата ни познайница Dessy Messy. Тази събота по време на Хипер Маркет можеш да си подариш зинове, комикси, картички, фотографии, постери, принтове, тефтери, тениски и други от Boris Pramatarov, Blood Becomes Water, SSE Project, Pogo Books, Ouest Fisting, Square, Old Time Tattoo, Михаил Новаков, Диана Нанева, Анелия Пашова, Здравка Будинова и още, и още!


КОЛЕДЕН КЛОШАРТ
СЪБОТА, УЛ. „ШИШМАН“ 24, 13:30 – 20:00

Коледният клошАрт базар е прекрасен вариант за last minute подаръци за хората, които обичаш. Какъв по-хубав начин да подкрепиш българските творци и да докопаш нещо уникално? Идеален е за теб, ако си човек с екологично съзнание, който не обича да се мотае безцелно из моловете, купувайки неща, които ще има всеки втори в града. Там ще намериш много усмихнати хора и, разбира се – специална селекция от дрехи и бижута. Подочухме нещо и за греяно вино, я иди да провериш! Още инфо тук.


PART OF HEART ФЕСТ
УИКЕНД, ГАЛЕРИЯ SUSPACIOUS, УЛ. „6 СЕПТЕМВРИ“ 13, 11:00 – 21:00

Новичък фестивал, с второ издание тази година, фокусиран изцяло върху една идея – да обедини и срещне ценителите на изкуството с артистите. Миналата година ни представи много автори, работещи в различни жанрове на изкуството, а новото тази година е, че освен многото артисти приложници и техните ръчно изработени произведения, ще има и представяне на една от най-ярките иновации в България в тази сфера – SMALL FOOT. Ако ти стана любопитно, виж повече за фестивала тук.


 „СРЕЩИ НА СЛЯПО“
ПЕТЪК, ДОМ НА КИНОТО, 17:00
СЪБОТА, ДОМ НА КИНОТО, 16:30
НЕДЕЛЯ, ДОМ НА КИНОТО, 14:30

Един филм за любовта, който тихо, неусетно, но уверено завладява с естествения чар на своите герои, с топли споделени чувства и усещането за странна предопределеност. Съвсем не е случайно, че режисьорът Леван Когуашвили получи 3 награди на тазгодишния София Филм Фест през март – Голямата награда за най-добър филм в Международния конкурс, както и наградата за режисура и на журито на ФИПРЕССИ. Тръгва на екран от 19 декември, така че сега е моментът да отидеш да го видиш в Дома на киното, Евро синема, Културен център G8 или кино „Одеон”.

Ако изброеното дотук ти е малко, отбележи и световния сноуборд ден в Mixtape 5 или пък се метни до последния за годината базар на крафт бира в Kanaal.