В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 12-14 ДЕКЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през следващите три дни...

  • 12.12.2014
  • от редакторите

Работен уикенд!  Да, правилно си разбрал, събота е официален работен ден, а ние можем да кажем само това. Като разчистим тези черни мисли за ранно уикендно ставане, е време да поразгледаме “културния афиш”. Този уикенд е на базарите за съвременно изкуство, на коктейлите и на редките бири. Радваме се още на KNAPP-ските рокли и бельото на Мила Доковска. Приятно ни се очертава!

АНГЕЛИ И ПРАСЕТА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, SKLADA, ОТ 11:00 ДО 21:00 ЧАСА

SKLADA приютява за трети пореден път коледния базар – „Ангели и прасета“. Пространството обещава ухание на топъл хляб (в събитието са замесени и ХлеБар) и вкус на шоколад и вино. Креативни артисти са спретнали интересни подаръци за близките ти. Сред любимците ни, чиито неща може да намериш, са tochka & tochka, Надя Розева и Атанас Константинов. Добри попълнения за дома ти са подбрани от магазин Jelanie . Absolut пък те канят да разгледаш Andy Warhol къта с подаръци. Отдели време да се завъртиш през SKLADA.


БАЗАР ЗА СЪВРЕМЕННО ИЗКУСТВО - НА СЕВЕРНИЯ ПОЛЮС НЯМА ЪГЛИ
ПЕТЪК, ФАБРИКА ЗА ГРАДСКО ИЗКУСТВО, ДО ПОЛУНОЩ

Фабрика за градско изкуство и Underground gallery/studio предоставят пространство, където млади артисти да се разгърнат и да покажат малко модерно изкуство. Ако искаш да ги подкрепиш, мини през Сточна гара. Сред любимците ни, чиито работи ще откриеш там, са Калоян Илиев – Кокимото, Любомир Игнатов, Радина Ганчева, Явор Боянов и други.
По време на базара ще се прожектират арт видеа на Жоро Пеев (Jawpains), Деница Георгиева, Lili Koss, Благовест Златков (bck visuals) и др.


KNAPP, CHRISTMAS OPEN HOUSE
СЪБОТА, УЛ. БАЧО КИРО 5А, ОТ 12:00 ДО 18:00 ЧАСА

Ако още не си минал през новата къща на KNAPP, даваме ти чудесен повод. Тази събота ще видиш капсулната им колекция от разработки на един от най-харесваните модели – The Light Dress. Освен това ще може да купиш налични в шоурума бройки с 20% намаление (повече от страхотен коледен подарък за вашето момиче, момчета). Следобедно ще има и вкусотии, приготвени от един вещ в занаята мъж.


БИРПАЗАР
НЕДЕЛЯ, KANAAL, ОТ 13:00 ДО 19:00 ЧАСА

Kanaal вадят съкровищата – редки, непоказвани, току-що внесени или просто позабравени супер добри бири, които ще те чакат в зимната градина. Очертава се приличен бирен следобед, в който ще можеш да попълниш колекцията си или просто да опиташ нещо неопитвано. Над 100 вида ще са на твое разположение и можеш да си ги вземеш вкъщи с 30% отстъпка.


TABLE TOP SUNDAY
НЕДЕЛЯ, INK BAR, 11:00

Пионките, картите и зарчетата са готови за поредния ден на настолните игри в Ink Bar. Ще се разменят овце за дърво, ще се редят пътища и замъци, ще се разгадават асоциации и ще се търси убиецът в мистериозно имение. Всичко започва в 11:00 и ще продължи цял ден. В бара ще откриеш игри като Settlers of Catan, DiXit, Cluedo, Scrabble, Jenga, Monopoly, Каркасон, Pandemic, Rory's Story Cubes и други.


COCKTAILS NIGHT WITH HENRY DE RUDDER
СЪБОТА, KANAAL, 20:00 ЧАСА

Henry De Rudder e супер симпатичен белгийски мастър на коктейлите, работил в най-добрите коктейл барове в Лондон. Сега той e в София, където развива платформата си за коктейли и събития H Concepts. Даваме ти малко светлина по въпроса с авторските коктейли, които можеш да опиташ:
La Fille Belge (белгийска плодова бира, Beefeater, фреш лимон, пресен плодов сироп)
New Life (Absolut, женшен, фреш лимон, краставица, домашно приготвен сироп рукола)
Invierno de Cuba (Havana Club 7, микс подправки, ангостура).


NIGHT SHOPPING
СЪБОТА, ИВАН АСЕН 22, ОТ 14:00 ДО 23:00 ЧАСА

Шоурумът на „Иван Асен“ 22 те кани тази събота на нощен шопинг на дизайнерско бельо. Добре де, започва дневно в 14:00 часа, но продължава почти до полунощ, когато ще можеш да разгледаш фините творения на Мила Доковска. Бельото е задължителният партньор на красивата рокля, а колекцията SEXXXY in Black е най-новото от дизайнерката.

И ти напомняме, че най-доброто, което можеш да направиш тази вечер е да минеш да се запознаем на GO GUIDE CHRISTMAS SPECIAL в Blender Club (използвай и промо кода на Uber, за да се придвижиш безплатно до нас).

В неделя не пропускай TERRA MADRE day, посветен на храната, Дафар Шабан ти разказва за него тук.

Виж и неделния комикс джем в Hip Hip Library!