В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 28-30 НОЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София през уикенда?

  • 28.11.2014
  • от редакторите

Последният ноемврийски уикенд е добро време за глътка бира, лека обиколка по базарите и няколко не толкова обичайни занимания. София е пълна с изненади, от теб се иска свободно време и енергия, която да вложиш в няколко уикендни предложения. Go, go, go…

СТАРИ ГРАДСКИ
ПЕТЪК И СЪБОТА, УЛ. СЛАВЯНСКА 33

Отдавна търсим повод да ти разкажем за новия си любим концептуален магазин. Това е Стари градски, който цъфна на „Славянска“ преди известно време. Там ще си намериш жестоки секънд хенд съкровища (лично селектирани от Ади, мацката, която няколко години стоеше зад любимото ни Радио Кафе). В магазина можеш да намериш и дрехи и аксесоари от редица млади бг дизайнери. Иначе този уикенд имаш добър повод да наминеш и да разгледаш - 10% намаление на всички дамски секънд хенд дрехи.
петък и събота - 11:00 - 19:30 (с обедна почивка от 14:30 до 15:00)


ЕДНА ГОДИНА ПИВОТЕКА
ПЕТЪК, 19:30 ЧАСА, BETAHAUS 

Събитие като за студено време – сгряващо такова! ‘Ем ще си хапнеш, ‘ем ще си пийнеш, защото днес се навършва цяла една година, откакто Бетахаус организира Пивотека. Ако и ти си любител на качествения алкохол, организаторите са ти подготвили неочаквани обрати, желани и предвидими подаръци, музикални изстъпления и скандални участници. Време е да станеш част от Крафт Бирената Революция! Виж повече инфо тук.


J&S ART BAZAR
СЪБОТА, 16:00 ЧАСА, ФАБРИКА ЗА ГРАДСКО ИЗКУСТВО

В деня на Отворените врати на Фабрика за градско изкуство, в уютна арт обстановка, на приятни разговори, вино и топъл чай ще можеш да се срещнеш с творчеството на много български творци. Ще има много бижута от естествени материали, ръчни картички, сладки кутийки, всякакъв тип аксесоари и дори футуристични скулптури, всяко от които може да пасне идеално на някой твой близък човек и можеш да купиш за подарък. Виж целия списък с автори на ръчно изработени нещица тук.


ROBO LEAGUE
СЪБОТА, 9:00 ЧАСА, BETAHAUS

Ако се кефиш на джаджи, на 29 ноември ще се състои второто национално състезание с роботи на Робо Лига България. За любителите на роботиката пък организаторите са добавили и няколко интересни презентации по темата. Събитието е с вход свободен за посетители и участници, като състезанията започват след 11:30. Ако пък случайно си Dexter - boy genius и чак сега разбираш за това събитие, имаш време до края на деня да регистрираш роботчето си и да стискаш палци да те одобрят в последния момент. Още инфо тук.


ХУБАВА СИ, МИЛА МОЯ
НЕДЕЛЯ, 19:00 ЧАСА, ТЕАТЪР РЕПЛИКА (УЛ. РАКОВСКИ 149)

Вече ти разказахме за новото пространство за независим театър – Реплика. Ако си пропуснал да обърнеш внимание – всички представления там до края на годината са безплатни. Или както се казва – вход свободен, изход – на шапка. Разбирай, че можеш да се разделиш с някое и друго левче и да подкрепиш каузата. Тази неделя можеш да гледаш „Хубава си, мила моя“ от режисьора Благой Бойчев.


ДЕН НА ДЕТСКАТА КНИГА
СОФИЙСКИ МЕЖДУНАРОДЕН ЛИТЕРАТУРЕН ФЕСТИВАЛ 14
СЪБОТА, +ТОВА, СЛЕД 11

Фокусът тази година е скандинавският север и неговата литература. Самият фестивал ще продължи до средата на декември, така че дръж събитията под око. Тази събота ни печели денят, посветен на детската книга, ей така, от една страна, защото изпитваме носталгия по Емил и Пипи, и, от друга, защото е интересно кои са българските автори, които творят в жанра, каква е мотивацията им и какъв всъщност е крайният резултат. В 11 часа се представят авторските книги на Мила Попнеделева-Генова, представени с куклен спектакъл от Ива Кала, после темата е „Деца с отворени очи“ (представяне на издателство „Рибка“), а от 17:00 започва детска готварска работилница (на издателство „Точица“), кое хлапе не обича да готви, поне кюфтета от кал.