В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 25-26 OKTOМВРИ

Какви да ги вършиш последния октомврийски уикенд в София?

  • 24.10.2014
  • от редакторите

Още не е започнал да вали снегът, с който ни плашат от началото на седмицата. Да се надяваме, че това ще остане така и през последния уикенд на октомври. Но дори и да завали снежец, така или иначе сме ви приготвили селекция от indoor занимания, които включват сгряващо винце, сгряваща атмосфера от Cтраната на изгряващото слънце, сгряващи пухени прегръдки и други направо огнени усещания.
 

ФЕСТИВАЛ НА ВИНОТО
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ / 12:00 - 19:00 / BULGARIA MALL

Навън вече отдавна не е за къс ръкав, а виното от розе бавно преминава в плътно червено. По този повод започваме официалния сезон на виното с Фестивала на виното, който ще се проведе в Bulgaria Mall този уикенд. Ще можеш да дегустираш селектирани български и чуждестранни вина директно от производителите, докато си замезваш с подбрани деликатеси от Le Plaisir, Деликате с Житница и Булгар Двор, под звуците на жива музика с джазов привкус, която да допълни изтънченото преживяване. Входът е безплатен, на ниво партер, точно пред сцената. Там сме!


ДЕЦАТА И ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ
НЕДЕЛЯ / 13:20 / PETS&U НА БУЛ.ЧЕРНИ ВРЪХ 25

Вече те запознахме с осиновителските уикенди в PETS&U, но изненадите от тях не спират дотам. Тази неделя ще се организират безплатни консултации със специалисти в съвместния проект "Децата и домашните любимци" ,чиято цел ще бъде да помогнат както на родителите, така и на децата да направят информиран избор. Ще бъде отговорено на редица въпроси, сред които – дали е добре детето да расте с домашен любимец, какво трябва да направи семейството, преди да вземе решението, и как могат домашните любимци да помогнат на децата в развитието им. Време е вече България да разшири мирогледа си и да осъзнае, че домашните любимци не са, за да ти хващат мишки и да лаят на синджир на двора, а за да ги обичаш като част от семейството.


GOTHIC FEST SOFIA 2014
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ / NEU!BERLIN, MIXTAPE 5, CLUB 8-BALL

Готик фестивалът тази година ще представи няколко събития за почитателите на стила.
Още днес ще има подгряващо парти-изложба в клуб Neu!Berlin. Официалното откриване ще бъде от 19:00, като в изложбата ще бъдат включени творби на Александра Ramirez , Ани Милошова, Мартин Рангелов, Явор Боянов, Глена HATE, Антониа и Б. Костадинов. Вход свободен.

След това на 25-и (събота) в клуб 8-BALL ще гостуват банди, като NACHTMAHR, LARVA, Hydra Division V и други, като вратите отварят в 17:30. На 26-и в Mixtape 5 пък ще има готик базар в следобедните часове, както и уъркшоп с Noir Mistique от 14:00. Вечерта отново ще бъде с много банди (пълната програма можеш да видиш тук, от които по-известни – MIZAR и Frozen Autumn.

ЯПОНИЯ В BETAHAUS
СЪБОТА / 11:00 / BETAHAUS

Ако си почитател на Страната на изгряващото слънце, това събитие е точно за теб. Лошата новина е, че се провежда в две части и билетите за първата са вече разпродадени. Имаш шанс обаче все пак да се присъединиш към втората част, която включва дегустация на саке от takofoods и японска храна от Miyabi japanese restaurant от 13:15 часа, след което продължава с лекция-дискусия на тема (Съ)Временната японска архитектура с архитект Йоши Ямазаки. Билети тук или на място.