В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 18-19 ОКТОМВРИ

Какви да ги свършиш през уикенда в София?

  • 17.10.2014
  • от редакторите

Този уикенд имаш наситена събитийно събота и лежерна неделя, която, ако питаш нас, прекарай в парка (прогнозите обещават приятно октомврийско слънце) и се разходи по Моста на влюбените (скоро ще разбереш защо). В събота обаче ще ти се наложи да се клонираш – два страхотни семинара, които хем ще те научат на нещо, хем ще те вдъхновят, както и две разпускащи събития. За подробностите удари един бърз скрол надолу.


ИЗЛОЖБА '89 ТОГАВА И СЕГА: 25 ПЛАКАТА ЗА 25 ГОДИНИ СВОБОДА
ДО 5 НОЕМВРИ, МОСТ НА ВЛЮБЕНИТЕ


По повод 25-ата годишнина от падането на Берлинската стена, организаторите на тази изложба събират работите на дузина художници и дизайнери в търсене на отговор на въпросите за прехода и близкото минало чрез художествени средства. Въпроси за желязната завеса, комсомолските бригади, купонната система и въобще онази България, която само ако си над 30, познаваш.


TABLETOP SATURDAY (VOL.2)
СЪБОТА, INK BAR


Ink. BAR те кани официално да поиграеш с питие в ръка на улица „Славянска“ 36 тази събота. Това ще бъде поредният ден, посветен на любимите ни настолни игри, когато три жита за една овца е важна сделка, добрите асоциации и истории са силната ти страна, бизнесът не е просто бизнес, а приятелите ти не са каквито ги познаваш. Можеш да отидеш по което време искаш след 11 сутринта. Вратите ще са широко отворени цял ден, а вътре ще откриеш игри като Settlers of Catan, DiXit, Cluedo, Scrabble, Jenga, Monopoly, Каркасон, Pandemic , Rory's Story Cubes и други, така че няма как да ти бъде скучно.


RATIO 2014, ЕСЕН
СЪБОТА, SOFIA EVENT CENTER, PARADISE CENTER, 14:00 - 20:00


Ratio цели да промотира принципите на скептичното научно мислене, като представя интересни идеи и новости. Международният лектор в петото издание на Ratio ще бъде д-р Джери Койн с тема за мимикрията. Можеш да следиш за повече информация около лекциите и темите, които ще се дискутират на събитието, както и за продажбата на билети на страницата на ивента във Facebook.


РУТ КОЛЕВА И СТЕФАН ВЪЛДОБРЕВ LIVE IN CONCERT
СЪБОТА, ТЕРМИНАЛ 1, 21:00

„Бряг с цвят най-зелен“ е песента, която събира Рут Колева и Стефан Вълдобрев за първи път на сцена, превръщайки се в емблематичен летен саундрак, идеален завършек на отминалия сезон. Тази вечер за пръв път ще чуеш дуетните им песни лайв, като обещанията са за едночасов концерт с много емоционален соул и ню джаз. Билети можеш да закупиш от мрежата на Eventim.bg на предварителна цена от 10 лв. или 15 лв. в деня на концерта на място.


ФОРУМ КЛЮЧ
СЪБОТА, Модерен театър, 11:00 ЧАСА


Накратко организаторите представят форума като среща на съмишленици, пожелали да чуят как биха могли да реализират своята идея в полза на обществото. Очаквай девет мотивиращи представяния на уникални хора, направили много, постигнали много, работещи за промяна в обществото и „случващи“ я през себе си, през другите и най-вече движени само от енергия и ентусиазъм. Лектори този път са социално ангажираните графитъри 140 ideas, Албена Алексиева от фондация “Очи на четири лапи”, журналистът Ива Дойчинова, Ирена Даскалова, която е част от отговорните за независимия проект Enjoy Sofia, Даниел Миленов, израснал в SOS детско селище, Трявна, и други. Регистрацията  започва в 10.15 ч, а самото събитие е в 11.00 ч. Можеш да вземеш безплатен билет от сайта, както и да дариш, за да помогнеш подобни инициативи да се случват по-често.

ОЩЕ ИДЕИ:
Виж и изложбата на Асен Костакиев.

Ако случайно си решил да кривнеш към Пловдив, не пропускай изложбата на приятелите ни от plakatkombinat.com