В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 11-12 ОКТОМВРИ

Какво ни е подготвил градът през уикенда?

  • 10.10.2014
  • от редакторите

Гледаме какво се задава през следващите два дни и ни става едно такова… особено приятно, че сме в София. Наредихме събитията в програмата си и споделяме какво, къде и как се очертава да е забавно.

THE SPIRIT OF WARHOL
СЪБОТА, БИВШИЯТ ПОЛИГРАФИЧЕСКИЯ КОМБИНАТ


Ако ти се иска да разчупиш стандартната съботна вечер и да смениш обичайните локации с място, на което парти кракът ти не е стъпвал (а ние знаем, че ти се иска), това е твоето събитие този уикенд. Зад ивента стоят New Electronic Sessions и Absolut, като шведският бранд ще представи нова лимитирана бутилка, колаборация с големия Анди Уорхол. Леко встрани от парти частта ще можеш да се включиш и в нощен базар, по време на който свои работи ще покажат група родни дизайнери. За музиката държим отговорни Mелформатор + Vajarov & Paci. Ако това не ти е достатъчно, прочети интервюто ни с една от основните движещи сили на събитието – Николай Въжаров.


САУНДТРАКЪТ НА СОФИЯ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЦЕНТРАЛНА МИНЕРАЛНА БАНЯ, ОТ 12:00 ДО 21:00 ЧАСА


Тази седмица се откри изложба на звуци. Да, съвсем сериозно. До 14 октомври в Централна минерална баня можеш да чуеш как звучи София. Ако питате нас – София е най-добрият микс, понякога весел, друг път минорен, но нашият си, кара ни да се чувстваме у дома, когато звучи наоколо. Това е проект, подкрепен от Philips CitiScape, чиято цел е да преоткрие звуците на градската среда и нейните обитатели. Създатели на първата изложба са Бат Венци от Ъпсурт, Рут Колева, Мартен Роберто и SAVA от Camp Sessions. В продължение на няколко седмици те слушали София и - оборудвани със специална техника - записвали саундтрака на улиците, пречупвайки градския шум през собствената си артистичност. Интересно е, че са подбрали най-характерните звуци, специфични за различните софийски райони. Не пропускай да чуеш!


ИЗЛОЖБА НА СЛАВЕНА ПЕНЕВА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, KANAAL


Славена Пенева е графичен дизайнер, учил в Холандия, а това е нейната първа изложба у нас. Ако я попитате, ще ви каже, че работата й в случая е посветена на “доброто настроение, цветните спомени, животните, хората и красотата на тяхното многообразие”.  Спечели ни от раз с комбинацията от геометрични форми и цветове, с които се отличава работата й. Цветните мозайки ще останат в Kanaal до края на месеца.


ИЗКАЧВАНЕ НА ВИТОША
СЪБОТА, РЕЗИДЕНЦИЯ БОЯНА, 10:00


Предизвикателството тук е състезание за колоездене по шосе от Бояна до х. Звездица - общо 20 км и денивелация 1055 м. Могат да се включат както професионални колоездачи и отбори, така и любители, които приемат предизвикателството да изкачат Витоша с велосипеда си. Сборният пункт е пред резиденция Бояна (страната на околовръстен път). Повече подробности за изискванията и регистрацията (предварителна в магазина на DragZone България или по телефона) може да получите тук.
 

ШШШТ... ПОПЕЙ МИ!
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, КИНО ОДЕОН, ЦЕНА НА БИЛЕТ: 4 ЛВ.
11 ОКТОМВРИ (СЪБОТА), 21:00
12 ОКТОМВРИ (НЕДЕЛЯ), 17:00


Вероятно си спомняш късометражния филм, който нищеше темата за чалгата и за който всички говореха. Последните прожекции на "Шшшт... Попей ми" са този уикенд, а освен да гледаш филма, ще можеш да се срещнеш и с екипа (режисьорите Андрей Волкашин и Петър Вълчев и останалите замесени) и главните актриси. Сюжетът се върти около селското момиче Васка, което има една съвсем простичка мечта – да бъде фолк певица. Пътят от родното й място до града и евентуалната сцена минава по магистралата, където тя среща своята “орисница” Беба. Препоръчваме, уикендната порция храна за размисъл!