В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 20-21 СЕПТЕМВРИ

Какви да ги вършиш в София, ако решиш да останеш тук през уикенда

  • 19.09.2014
  • от редакторите

Имаме план за теб, ако през следващия дълъг уикенд (да не забравиш, че в понеделник отбелязваме независимостта на България, пък и почиваме) си решил да се задържиш в София. Планът за действие включва няколко партита, йога след тях, както и една изложба, дошла да ти напомни колко е хубав градът ни. Да ти е приятно!

 
ПОГЛЕДНИ СОФИЯ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ПАРК ВРАНА


„Погледни София” е своеобразен разказ в 20 снимки за града, през очите на деца и млади хора, любители на фотографията. Откриването се състоя на 10ти септември в парка „Врана”, но ще можеш да я посетиш и уикендите през следващите четири седмици. Валери Петров описа София в един красив стих: „В градинката обществена/ на пейката под кестена…”. В суматохата на градското бързане днешните софиянци рядко забелязват пейката, кестена, улицата, сградите и историите им, хората, с които се разминават. Тази изложба е с цел да бъдат събрани и показани отново всички тези моменти и места.


SMUGGLERS SWING CLUB: MODERN TIMES
СЪБОТА, MIXTAPE 5, 21:00 ЧАСА


Суинг пикниците в градинката на Once Upon A TIme Biblioteka приключиха за този сезон, но тепърва започват indoor партитата, стартирайки с първото, което ще бъде в добре познатия „Mixtape 5“ тази събота. Организаторите обещават машината на времето да ни отведе в началото на 20-ти век, в златната ера на нямото кино. За една единствена нощ клубът ще бъде преобразен в декор от филмите на Чарли Чаплин. Посетителите ще видят сцени от “Modern Times”, “City Lights” и други негови класики. Сред гостите ще се разхождат и негови двойници, докато на дансинга танцьори изпълняват спиращи дъха хореографии. Входът е 10 лева.
 

ВЪЗДУШНА ЙОГА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, ЮЖЕН ПАРК


Ако хем ти се разхожда, хем ти се излежава, хем искаш да поразкършиш вдървеното от седене цяла седмица тяло, инструкторите по въздушна йога ще ти помогнат да направиш точно това. Единственото, което трябва да свършиш е да се занесеш до Южния парк, където ще те очакват разпънати хамаци, на които да се разтягаш, увиваш, заплиташ и гънеш, колкото и както си пожелаеш. Мястото е голямата поляна вдясно от главния вход на края на бул. „Витоша“. Най-добрата новина е, че  това се случва всяка събота и неделя при хубаво време, няма начален и краен час и е абсолютно безплатно.


ВИКТОРИЯ
20.09 (СЪБОТА), 19:00 ЧАСА, 21.09 (НЕДЕЛЯ),19:00 ЧАСА, ДОМ НА КИНОТО


Не знаем къде си бил, ако не си разбрал за новия български филм “Виктория”, който имаше своята предпремиера тази сряда. През предстоящите няколко дни обаче, можеш да го гледаш само на едно място и това е Дом на киното. Накратко Джон Найн (старши програматор на Sundance Film Festival) описва лентата на Майа Виткова така: “В три части и обхващащ няколко деситилетия, „Виктория” е едновременно интимен и епичен филм, който разказва историята на майка и дъщеря на фона на паралелно разгръщаща се иронично- философска фабула с широк исторически размах.”

И да не забравиш, че в събота откриваме новия сезон на Yalta с Dubfire.