В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 6-7 СЕПТЕМВРИ

Какви да ги вършиш в първия септемврийски уикенд?

  • 06.09.2014
  • от редакторите

Септемврийска София носи смесени чувства. Хем ти е тъпо, че лятото свърши, хем ти е добре на Кристал да има хора и да не си разхождаш кучето само с пенсионерите, защото всички останали (често и те) са на море. Първият септемврийски уикенд е време да пообиколиш и поогледаш дали всичко си е на мястото, да чекнеш какви са партита, а от нас няколко идеи с какво да запълниш светлите часове на денонощието.

ТУРНИР ПО ПЛАЖЕН ТЕНИС
СЪБОТА
, ТЕНИС КЛУБ 1882,  ОТ 10:00 ЧАСА


Ако ти е домъчняло за пясък в обувките и си спортна натура, Go Guide има да ти каже нещо – плажният тенис е само за теб. Тенис клуб 1882 организира турнир, като форматът включва както мъжки и женски двойки, така и смесени, такива на играещ и начинаещ и дори детски. Очертава се весело, а за мотивация на състезателните натури ще има ранглиста, както и награди за най-атрактивен играч, най-оригинален екип и най-добра мажоретка, като последното не зависило от пола. Таксата за участие е 15 лв. на човек, а за децата е безплатно. Остава една молитва за слънчева събота да отправим и всичко е наред.

 
SO EXTREME ART CAMP
СЪБОТА
, СОХО, СЛЕД 12:00


Нашите приятели от СОХО ти дават добър повод да отидеш и изследваш коуоркинг пространството им, ако вече не си го направил. SO EXTREME ART CAMP наподобява базар, но с добавка – прожекция на екстремни филми. Сред фаворитите ни от замесените в приятното градинско събитие са Rockacoca – ръчно изрисувани дрехи и аксесоари, Stenata – екипировка за екстремни спортове; Small Foot – надуваеми снегоходки, произведени в България; Temper Boards, които правят лонгбордите си така, както ги и карат – с много желание, Stinky – колаборация между артисти и атлети, за да се постигнат перфектните чорапи; Три Котаж, както и Adventura.bg, чиято основната дейност е развитие на велотуризма и планинското колоездене в България. На място още много.


SMUGGLERS SWING CLUB: VINTAGE GARDEN PARTY
СЪБОТА
, ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA, СЛЕД 15:00 ЧАСА


Не че не сме го казвали стотици пъти, но пак да повторим – Smugglers Swing Club в градинката е едно от любимите ни летни събития, на които нашата София става по-цветна, по-нежна, по-забавна. Музиката по традиция е от момчетата от Smugglers Collective, а танците от всички ни. Вземи си одеялце за тревата и се надявай на слънце, това е нашият план.


FINAL DESIGNERS` SALE
СЪБОТА
, ИВАН АСЕН 22, СЛЕД 16:00 ДО 22:00


Добра новина за тези от вас, които обичат да съпортват българските дизайнери. В шоурума на „Иван Асен“ 22 техни дрехи ще бъдат намалени от 40% до 50%. Ще видите някои непоказвани досега в шоурума модели, както и единични бройки от последните събития, между които работи на Георги Флоров, Росица Мршич, Диляна Иванова, HAM & EGGS, Jar & Jam, PROTOTYPE 23, nelmit, GIZDA by Катя Лозанова, Славина Петрова. Звучи повече от добре.