В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 23-24 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в предпоследния августовски уикенд?

  • 22.08.2014
  • от редакторите

Ако още един августовски уикенд те заварва в София, Go Guide има да ти каже нещо – не си толкова прецакан. Виж какви ще ги вършим ние през следващите два дни и ако те заразим с ентусиазъм – ела да споделим уикенда.

SKATE FOR FUN
СЪБОТА, GRINDHOUSE SKATECLUB, СЛЕД 16:00 ЧАСА


Поводът – трибют към легендарния Jay Adams, поставил началото на скейтбординга, какъвто го познаваме днес. Момчетата от skate.bg заедно със скейтклуб Grindhouse, Dj Rawland и един чисто нов кулинарен проект са подготвили августовски ден, пълен с музика (отговорни са Rawland + Жлъч), скейтборд сешън, видеопрожекции и такава храна, че да си оближеш пръстите.


НАЦИОНАЛЕН ТУРНИР ПО ТАБЛА PLOMARI 2014
СЪБОТА, БАР МАНИФЕСТО, 19:00 ЧАСА


Петият кръг от националния турнир по табла Plomari 2014 e на наша територия. Ако се чувстваш истинско про, нищо не те спира да отидеш и да премериш сили в една битка с други ентусиасти. В турнира може да участва всеки желаещ – аматьор или професионалист, който има навършени 18 години. Такса за участие не се изисква. Записването става на място преди състезанието, а всеки участник ще си тръгне с награда. Шампионът ще спечели купа и кашон с Plomari, както и право за участие за финалите в София за голямата награда, която е почивка за двама в слънчева Гърция. За втория ще има кашон Plomaril, а призьорите до 8-о ще се радват на  уникална табли за игра Plomari. Още информация прочети тук.


5 KM RUN
СЪБОТА, ЮЖЕН ПАРК (ЦЕНТРАЛЕН ВХОД), 9:00 ЧАСА

Не е нужно да си в някаква космическа физическа форма, за да се впуснеш в петкилометровото бягане в Южния парк тази събота. От теб се иска единствено да бъдеш в 8.45 ч на Централния вход (този с шадравана откъм бул. „Витоша“), стартът е в 9.00 ч. Може да дойдеш с кучето и дори с детската количка. Няма нищо по-освежаващо от свеж крос за начало на уикенда. Регистрирай се на 5kmrun.bg, за да пазиш статистика и да ти се записват времената.


СОФИЯ ДИША
НЕДЕЛЯ, УЛ. „ОБОРИЩЕ“, СЛЕД 16:00 ЧАСА


Темата тази седмица е музика и танц, а по нея има много какво да се случи. Млади музиканти ще имат възможността да представят своето творчество, музикални и танцувални проекти на сцена за публиката на фестивала. Сред тях са PSS, за които ти разказахме неотдавна. Още много банди те чакат, защото имат какво да покажат. Приятелите ни от Club-Mate пък са приготвили два вида коктейли – Wostok (борова игличка, магарешки трън, Club-Mate, лимон) и Матей (роза, краставица, Club-Mate, нар). На фона на ръчно изработените по старовековни традиции килими уникати (обикновено можеш да ги видиш в The Rug Gallery), създадени по дизайн на световноизвестни имена в килимарството, млади музиканти ще представят своите арт проекти на бохемската софийска улица.

Припомни си маршрута през любимите ни места по Оборище.