В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 9-10 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в София, ако решиш да останеш тук през уикенда

  • 08.08.2014
  • от редакторите

Вторият августовски уикенд се очертава приятно наситен с две от любимите ни събития – „София диша“ и традиционния винтидж пикник. Към това прибави разпродажба на дрехи и приятна разходка в един от най-хубавите ни паркове и имаш чудесен софийски уикенд.


SMUGGLERS SWING CLUB: VINTAGE GARDEN PARTY
СЪБОТА
, ONCE UPON A TIME… BIBLIOTEKA


Традиционно след 15:00 градинката на Once Upon A Time… Biblioteka е нашата винтидж територия. Този път суинг музиката, веселите спретнати като от миналия век момчета и момичета и любимият ни винтидж базар са в събота. Не пропускай бижутата на нашето момиче Ния Асенова, а портретите, които тя прави и може да поръчаш, виж тук. Сред другите ни фаворити на базара този път са Custom Made Sign, които могат да ти изработят всевъзможна ретро табела точно като по филмите.


ПАРК ВРАНА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ


Едно от най-хубавите зелени пространства на София. Парк-музей „Врана“ е отворен за посещения от 10:00 до 16:00 часа през уикенда. Имай предвид, че консумацията на храни и алкохолни напитки, както и влизането на територията на парка с домашни любимци и велосипеди за съжаление е забранено. Един вид, ако си за кротки разходки – това е мястото ти. От „Орлов мост” до парка „Врана” ще се движи директна автобусна линия с номер 505.


СОФИЯ ДИША
НЕДЕЛЯ
, УЛ. “АНГЕЛ КЪНЧЕВ” (ОТ БУЛ. “ПАТРИАРХ ЕВТИМИЙ” ДО УЛ. “СОЛУНСКА”)


“Словото зове” е темата на тазседмичния ден на „София диша“. По време на литературната неделя Таня Илиева  ще разкаже как се издава книга и какви са стъпките на автора. Бранимир Събев ще говори както за своите сборници с разкази в жанровете – фантастика, фентъзи, ужаси, така и за чужди работи в сферата. Отделно ще има всевъзможни творчески игри и рецитал на стихове (не като в училище, спокойно). На линия са още приятелите ни от Club-Mate, които ще ти дадат книга, ако върнеш празна бутилка от напитката. Още едно приятно присъствие е това на Farmhopping, които ще подкрепят литературния следобед с вкусни зеленчуци и ще разкажат как правят връзката между фермерите и магазините.


KARNIGRADSKA SUMMER SALE
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
, ЪГЪЛА НА КЪРНИГРАДСКА И ЦАР АСЕН


Разпродажба на авторски дрехи и аксесоари в Paradise Garage Boutique и Muse Shop този уикенд. Събуждай се и след 12:00 се отправяй към централните улички - колкото по-рано, толкова по-добре. Ние вече харесахме няколко поли с поп арт принтове, намалени почти на половина, така че съботно-неделният шопинг ще си струва.