В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 2-3 АВГУСТ

Какви да ги вършиш в София, ако решиш да останеш тук през уикенда

  • 01.08.2014
  • от редакторите

Първият уикенд на август ни хваща в София, а ентусиазмът ни стига за няколко разходки и малко спортни активности. Молитвите за слънце продължават да са на дневен ред, а ето и идеите ни, ако през следващите два дни ни се разминат дъждовете.


СОФИЯ ДИША 2014
НЕДЕЛЯ, МАЛКИТЕ 5 КЬОШЕТА, СЛЕД 16:00 ЧАСА


Темата на първия дишащ уикенд е екологията. Спечели ни идеята на място да срещнем представители на WWF Bulgaria, които ще споделят повече за реките у нас и техните проблеми (тема, с която ние далеч не сме запознати), като амбицията им е да го направят посредством игри, за да не ни дотежи. В идиличния неделен следобед ще може още да опиташ малко органик храна, както и да се запознаеш с проекта Karavan Kitchen – пътуващата кухня, готвеща специалитети от всички краища на света. Не пропускай и нашия приятел Димо Димов и бранда му dWOOD, който създава очила с рамки от дърво (негов модел влезе и в селекцията ни на най-желани аксесоари това лято). Добре е, че София ще диша и този август!


ПЕЙНТБОЛ
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ, БУЛ. ИЛИЯНЦИ 25


Това е играта! Единственото, което трябва да направиш, е да събереш по-голяма групичка хора (не че по това време на годината е лесна работа). Игрището е разположено на 24 декора, а по терена има всякакви скривалища, включително изоставени коли. Ако се притесняваш, че има голяма вероятност да се изпокарате, особено ако се съберете по състезателни натури, не се тревожи – има си пейнтбол съдии, които ще се грижат нещата да протекат гладко. Цените са от 16 лв. (100 топчета + екипировка) до 36 лв. (500 топчета + екипировка). Единственото, което трябва да направиш, е да запазиш ден и час тук.


ВЕЛО ВИТОША
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ


Кара ти се на Витоша, но не знаеш как да превозиш колелото си дотам. До 28 септември всяка събота и неделя (както и официалните празници) имаш доста добър вариант – автобус по маршрут от “Хладилника” през заслон “Бай Кръстьо” до хижа “Алеко”. Автобусите ще тръгват от София в 8:20 и 10:30 часа. Втората добра новина е, че ползването на автобуса Вело Витоша е напълно безплатно, така че нямаш оправдание да не поспортуваш и да не подишаш чист въздух.


КАЯК
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ
, ПАНЧАРЕВСКО ЕЗЕРО


Добър вариант да опитате нещо ново, още повече, ако се чудите с какво да занимавате децата си през уикенда. “Каяк зона” предлага каяци под наем за любители, като, за да опиташ, експертите твърдят, че не ти трябва предварителна подготовка. Ако си над 18, ти струва 10 лв. за час каране, а в цената е включена лодка, гребло, спасителна жилетка и инструктаж. Лодките са специално подбрани за начинаещи гребци и трудно се обръщат. В момента се организира и безплатно обучение за деца с предварително записване, като условието е да са над 10 години.

ОЩЕ ИДЕИ:
Как да бъдеш софийска нинджа дори и по това време на годината.

Разходи куче на Animal Rescue.

Присъедини се към ордена на биропийците.

Ресторантите с градини в София (първа и втора част) и баровете с градини в София.