В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 26-27 ЮЛИ

Какви да ги вършиш в София, ако решиш да останеш тук през уикенда?

  • 25.07.2014
  • от редакторите

Ако последният юлски уикенд те заварва в София, имаш два варианта – да спуснеш щорите и да заплачеш от отчаяние или да ни се довериш и да хвърлиш едно око на няколко неща, които си струва да правиш през следващите два дни.
 

SURREAL FASHION
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ SYNTHESIS, бул. Васил Левски 57 (до Попа)


Още в петък можеш да скочиш в заешката дупка на Miss Aniela, където сюрреалното властва. По повод представянето на новия Nikon D810 тя гостува, за да разкаже за работата си. Организаторите са спретнали и двудневен уъркшоп, но за съжаление записването за него вече приключи. Изложбата, която е най-интересното за непрофесионалистите, можеш да видиш до 25 август.


ABSOLUT OBORISHTE WEEKEND
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ FLIPFLOP, +ТОВА И KANAAL


ABSOLUT ни дават повод да се разходим отново по една от любимите софийски улици (припомни си маршрута ни) и в три от добрите места по нея +това, FlipFlop и KANAAL. Лайв сетове, в които е замесен един от местните любимци – Shaker Maker плюс Funkusion, No Good, Stoyo и други, както и направи-си-сам уъркшопи за градски летовници. Коктейлите са ясни и съвсем в реда на нещата, началото е точно в 16:00.


SMUGGLERS SWING CLUB: VINTAGE GARDEN PARTY
НЕДЕЛЯ ONCE UPON A TIME BIBLIOTEKA


След като миналата седмица дъждът беше причината станалият вече традиционен винтидж пикник да смени датата си, тази седмица се надяваме на безоблачна лятна неделя. Суинг, красиви ретро момичета и одеялца на тревата – пълна идилия. И докато сме на винтидж темата – не пропускай да наминеш през съвсем новия ресторант SMUGGLER'S DINER. Намира се на ул. Христо Белчев 29Б, между ул. Солунска и ул. Гладстон.


КВАРТЕТ ЗА ДВАМА
НЕДЕЛЯ
, ТЕАТЪР ВЪЗРАЖДАНЕ, 19:00 ЧАСА


Режисьорът Владо Петков разказва една история, завъртяна около онзи момент в живота на човек, когато се оглежда и естественият въпрос “А сега накъде” виси над него. Какво се случва тогава, когато любовта и всичко друго, което е носило вдъхновение, е отишло по дяволите. Откъде да дойде стимулът за дори най-дребните неща в живота. “Анатолий Крим хвърля саркастичен поглед на този кризисен момент от живота на композитора Евгений Александрович в деня на неговия шестдесетгодишен юбилей и безпощадно слага всичко и всекиго на мястото му. Категоричността на автора е съпроводена и с поразителна мъдрост, че когато става дума за талант, даден свише, волята на човек да предизвика съдбата да бъде по-благосклонна в определен момент може да се обърне срещу самия него”, коментира режисьорът.

ОЩЕ ИДЕИ:
Разходи куче на Animal Rescue.

Присъедини се към ордена на биропийците.

Виж правилата за каране на колело в София (само за момичета).

Ресторантите с градини в София (първа и втора част) и баровете с градини в София.