В СОФИЯ ПРЕЗ УИКЕНДА – 5-6 ЮЛИ

Какви да ги вършиш наоколо през уикендa?

  • 04.07.2014
  • от редакторите

Задава се още един от поредицата уикенди, в които ти е трудно да си намериш в място в София. За да направим мъката ти по-малко трагична, се напрегнахме и помислихме, в резултат на което изскочиха няколко доста приятни идеи за неща, които да правиш марак и на няколко по сто километра от морския бряг. Всъщност и в София не е лошо. 

ЧЕРВЕНО
ТЕАТЪР 199, СЪБОТА, 20:00 ЧАСА


Точно си мислиш, че сезонът е свършил, когато от театър 199 изскачат със страхотна премиера. „Червено“ е за всичко между раждането и смъртта. Нещата от живота на един художник от руски произход (но със семейство, емигрирало в Щатите), който е един от най-продаваните артисти в света. Какви проблеми би имал, се чудим ние. Замесени са любимият ни Иван Юруков и Георги Кадурин, режисурата е на Владлен Александров. Ако не успееш да вкараш тази задължителна постановка в програмата си този уикенд, можеш да го направиш на 24 юли (четвъртък).


SOFIA ROCKS
СТАДИОН АКАДЕМИК, НЕДЕЛЯ


Имаш поне четири сериозни причини да се разходиш до Гео Милев в неделя – 30 Seconds To Mars, The Offspring (ще чуем парчетата от най-успешния им албум Smash), Skillet и Mando Diao. Фестивалът влиза в селекцията ни на най-интересните родни събития това лято. Време е да започнеш да планираш, виж и кои са останалите фестивали, които не са за изпускане до септември.


ПАРК ВРАНА
СЪБОТА И НЕДЕЛЯ


Едно от най-хубавите зелени пространства на София. Парк-музей Врана е отворен за посещения от 10:00 до 16:00 часа през уикенда. Имай предвид, че консумацията на храни и алкохолни напитки, както и влизането на територията на парка с домашни любимци и велосипеди за съжаление е забранено. Един вид, ако си за кротки разходки – това е мястото ти. От „Орлов мост” до парка „Врана” ще се движи директна автобусна линия с номер 505.


МОРЕТО В НАС,
SYNTHESSIS, ОТ 4 ДО 22 ЮЛИ


Фотографът Никола Михов прикарва три дни в Аспарухово, веднага след наводнението, и заснема интериорите на някои от най-пострадалите ромски къщи. Изложбата включва визуални документи и записани разкази на техните обитатели. Synthessis е на „Васил Левски“ 55.
 

ОЩЕ ИДЕИ:
Разходи куче на Animal Rescue.

Присъедини се към ордена на биропийците.

Виж правилата за каране на колело в София (само за момичета).