Всичко, което можеш да побереш в багажника на колата на връщане от празниците

В процеса, известен на науката като великото преселение на народите по време на празниците, има и малки коли, има и големи агнета, а ние разказваме повече.

0 коментара Сподели:

Сещаш ли се за онези клипчета, в които мънички японки сгъват големи неща и ги побират в едни още по-мънички пространства? А за всички книги за спестяване на място, които те учат как да си бог на 5-те си квадрата жилище? А за метода за сгъване на Мари Кондо?

Е, приятелче, можеш да забравиш за това, защото българинът, особено класическият българин, отдавна я е превъртял тази игра, особено по празниците.

Великото изнасяне за Великден започва още някъде след Нова година и се слива с връщането през септември от морето, а това, което наблюдаваме от магистрала „Струма“ през Тутракан до Хаджи Тошево, е само едно – еманация на гениалността! Това пространства, това закон на физиката, това логическо мислене, това чисто религиозно чудо – всичко се е вляло в автомобилите на преселниците, които са побрали вътре от пиле мляко. Няма рационално обяснение как точно българинът успява поне на пет ракии и една малка белина да подреди колата си така, че да вземе толкова багаж, колкото и на професионални превозвачи ще им е трудно да качат поне на два курса. Някои неща са си чист талант, а ние ти разкриваме малко тайни от багажника на всеки пътуващ за Великден по родните места.

От важно към не чак толкова

Тайната в това да вземеш половин агне, двайсет буркана, четири килима и шише гроздова в трабанче двувратка или Toyota Aygo е само една – упоритост и правилни ценности. В подреждането на кола след празниците винаги се започва от най-важното към не чак толкова. Например, ако сте дошли с три деца, 13 килограма по-малко и празен багажник, а сега имате да вземате две тави дроб сарма, едно шише зелев сок и две щайги зарзават, процедирате по следния начин – на първо място е дроб сармата, тя седи в жена ви отпред.

Отзад разполагате нежно зарзавата, зелевия сок и ракията, която сте маскирал в петлитрова туба от антифриз, а за децата каквото място остане.

Някое от децата не е задължително – преценете кое не ви трябва в следващите седмица-две и му организирайте забавен престой при баба и дядо. Може да го вземете на връщане от морето, когато ще се по-бедни, по-слаби и с повече свободно място.

Пространствено мислене

Ако сте дама и отчаяно си харесате 36 номер обувки, но носите 39 и въпреки това успявате да обуете 36-и и даже да ви станат, тогава значи разбирате какво имаме предвид, когато казваме пространствено мислене. То е много важно при подреждането на автомобила след празниците. Трябва добре да прецените кое колко място заема, кое се огъва, кое в кое може да се постави и най-вече кое търпи на бутане, мачкане и сядане отгоре му.

Ето например дрехите – тези, с които сте дошли, със сигурност вече не ви стават или изглеждат покъртително след снощи.

Те могат да бъдат постлани в багажника, а върху тях да се поставят всички части на агне за фризера в София, остатъци от козунаци, яйца и салата. В жена ви могат да бъдат поставени всички деца, а отзад да остане място за всички техни вещи, които сте взели, включително четирите топки, двете колелета, едната двуколка и петте комплекта за федербал. Ако имате роднини – те също могат да седят отзад при нещата на децата, за да видят защо умилителното „колко сладки дечица“, което им отправяха цял уикенд, не е много вярно. Ракията – под вашата седалка, за да е на сигурно.

За из път

Ако сте успели да вземете семейството, храната, мебелите, които сте си донесли, дрехите, багажа и части от богатата великденска трапеза, плюс някое агне, кон или каквото ви е на сърце и все пак най-после сте тръгнали – нашите адмирации! Сега обаче следва да успеете и да стигнете, което изисква някои стриктни мерки. На първо място никой в автомобила няма право да се движи, опъва, мърда или да диша, а за пишкане по пътя и дума да не става! Започвате да наливате децата с вода от предишната сутрин и им я спирате в ранния след обяд в деня преди пътуването.

Така абсолютно дехридатирани качвате тях и половинката си в останалото място и им давате да дъвчат нещо.

Най-добре нещо, което се дъвче дълго и трудно, за да си осигурите време. Докато се сетят, че им се пие вода, ходи до тоалетна или са гладни, ще сте стигнали минимум до Стара Загора или до Църна Маца и така и тази година ще успеете да оцелеете. Поне до следващия път! Все пак този кеф си е веднъж годишно.

За още по темата – виж Великото преселение до провинцията по празниците

Какво става в града?! Последвай Instagram профила ни и разбери пръв.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *