Филми като за лятно кино и къде да ги прожектираш сам

Защо да се забиваме в салона – за кино вече ни трябва само един проектор

0 коментара Сподели:
Кино на открито

Технологиите вече толкова са напреднали, че киносалонът се побира в задния ни джоб, като тежи няма и 300 грама. Просто трябва да изберем правилния филм, да селектираме идеалния декор, да опънем екран и да се насладим на най-голямата мания през август 2021 – импровизирано лятно кино. Най-подходящите за целта са портативните ACER LED проектори – чудесно бижу със завидно малък размер, добра резолюция и живот на батерията цели 4 часа при безпощадна употреба. Това обаче, с което портативната LED серия на Acer наистина блести, е възможността за MHL връзка: само с помощта на едно кабелче всичко от дисплея на телефона се пренася на екрана. За прожекцията пък може да се използва всяка повърхност: от парче бял плат до близките сгради или стената на палатката.  Какво да гледате и къде да организирате лятното кино? Имаме няколко идеи по темата.

Acer C200
снимка: acer.com

Ето няколко филма с предложения къде би било забавно да ги гледаш:

The Suicide Squad в парка

Новият филм на Джеймс Гън (режисьорът, който не спря да ни разсмива с двете серии на Guardians of the Galaxy) няма нищо общо с онази глупост със същото име преди няколко години. Този Suicide Squad е най-забавното нещо на света, а в актьорският му състав блестят имена като Марго Роби, Идрис Елба, Джон Сина, Виола Дейвис и Силвестър Сталоун. Идеално подходящ да опънете екран в парка и огласите поляните със смеха си.

Luca на плажа

Морето е място за лековати, красиви филмчета с положително послание. Какво по-пасващо на среднощна плажна киновечер заглавие от новия филм на студио Pixar? Действието се развива през 50-те години в Порторосо, морски град на италианската Ривиера. Там момченце на име Лука търси приключения с новия си най-добър приятел Алберто. Тайната на двамата обаче е, че са морски чудовища от свят под повърхността на водата. Всичко това, разбира се, поднесено с много позитивни емоции и комедийни ситуации.

A Quiet Place Part II в гората

Има ли по-уместно място за гледане на хорър филми от нощем в планината? Естествено, че не! Дивата природа добавя едни допълнителни специални ефекти към филмите на ужасите, така че преживяването се качва на следващо ниво. Без съмнение задължителното заглавие на това лято е A Quiet Place: Part II – продължение на филма от 2018. Драмите на Емили Блънт и Джон Кразински продължават и те трябва да се крият в пълна тишина, докато навсякъде ги дебнат слепи, безжалостни извънземни. Чудесно заглавие като за гората, нали?

Palm Springs на среща

Концепцията да се гледат романтични филми на първа среща е напълно погрешна. Напротив, трябва ви нещо лековато-глуповато, което спокойно да спрете по средата, без да ви е яд. Идеален за целта е филмът с Анди Самбърг и Кристин Милиоти Palm Springs, където има всичко – от сай-фай през иронична сатира, та чак до романтична комедия. Всичко това поднесено с безброй обрати и тонове шеги. Най-важното – сюжетът не е никак труден за следене, така че когато намерите за нужно – спокойно можете да се целувате.

13 начина да убиеш скуката в София през август

Пусни се в Tik Tok с нас.

Абонирай се за YouTube канала ни и виж града отблизо и далеч.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *