Есенните предложения на главните готвачи в София

The world of chefs

0 коментара Сподели:

Даваме старт на ежесезонния ни тур из менютата на заведенията. Кой, какво и как избра да презентира през новия сезон, виж на следващите страници.

AHORA

Тук не сме клиенти, а гости и това е най-хубавото в цялата кулинарна история. Севда и Веси ни посрещат с отворени обятия, представяйки ни с любов всяко едно от авторските си предложения. Ние се спираме на жабешки бутчета, които плуват в истинско зелено блато с латинки и ни носят изключително усещане за пълнота. Ако щеш вярвай, но буквално очите ни блясваха от удоволствие при всяка хапка.
бул. “Никола Вапцаров” 25А
02 468 0570
www.ahora.bg

ALE HOUSE

По принцип се стремим да не използваме думата „уникални“, но тези крехки свински ребърца на скара са точно такива. Ако вярваш в месото, то това предложение от менюто на Ale House е точно за теб. Бавно печени, поели ароматите на подправките, ребърцата са много, ама много вкусни, а облизването на пръстите е в пряк и преносен смисъл. Разбира се, бирата е най-верният им приятел целогодишно.
ул. „Христо Белчев“ 42
0884 320 400
www.alehouse.bg

CRYSTAL STEAK HOUSE

Главният готвач на Crystal steak house този път реши да ни нагости с нещо различно от говежди стекове, нещо, което е изключително вкусно, а славата му на полезна храна се носи навред. Става въпрос за карпачо от конско бон филе с яйчена сол, чери домати и багета на каменна пещ, което е перфектна комбинация от вкус, аромат, текстура и аранжировка. Както винаги предложението тук ни предоставя незабравимо усещане за всички сетива.
ул. „Аксаков“ 14
0885 111 180
www.steak.bg

EMOTION

Пътят към емоционалната есен минава през стомаха и главният готвач на Emotion знае това много добре. Затова той ни поднася крехко млечно теленце, заобиколено от сезонни кореноплодни зеленчуци, диви гъби и печен картоф. Истинска кулинарна фантазия в сърцето на София, от която направо ще ти се завие свят. Върви чудесно с поне една чаша хубаво червено вино.
ул. “Гурко” 2
088 408 3040
www.emotion.club

GROZD

Тук тайната е в комбинирането на пресни продукти, аромати, цветове, подправки и всичко необходимо до получаването на омагьосващо вкусно ястие. Такова е и това на снимката, което минава рамките на просто добрия вкус и е нещо, което със сигурност ти препоръчваме да опиташ. Дробчета с хрупкав бекон и чушков сос върху качамак, с яйце от пъдпъдък за истинските ценители на вкусната храна.
бул. „Цар освободител“ 21
02 944 3915
www.grozd.bg

HASIENDA

Една еклектична рецепта, която смесва вкусове от Изтока с тези от Запада за едно своеобразно пътуване на сетивата. Врат, приготвен по американска рецепта на плоча, настанен удобно върху оризова салата в азиатски стил със зеленчуци, BBQ сос и ретро горчица. Главният готвач те предизвиква да пробваш предложението му, както и останалите месни и вегетариански ястия, които можеш да намериш в менюто.
бул. „Цар Борис III“ 94
0886 276 973
www.hasienda.eu

jÁSMINE

Талиатата с телешко, която си поръчваме, е само едно от ястията в новото меню, което е предназначено за споделяне с приятели. Освен него можеш да откриеш още неустоими хапки и вкусотийки, с които да допълниш напитката и виното, което си избрал. Това също си е предизвикателство, имайки предвид огромния асортимент от вина, които можеш да опиташ дори и на чаша благодарение на специалната система за съхранение на бутилки Bermar.
ул. „Георги С. Раковски“ 114
087 863 3505
www.jasminebar.bg

MAMMA MIA

Има рецепти, които свързваме с вкус и с преживявания, такива, които припознаваме със сезона, с предпочитанията си, и тази, която пробвахме в Mamma Mia, e една от тях. Сервираха ни съвсем традиционни свински ребърца с лучено конфи, които тук са претърпели авторски прочит и за които можем да кажем, че са най-доброто, що се отнася до сочност и аромат. Препоръчваме горещо за идващите студени дни.
ул. “Цар Иван Шишман” 39
0884207036
www.mammamia.bg

MY CHOICE

Патешко магре с пюре от тиква, мариновани конячени сливи и личните комплименти на готвача ни сервираха в My Choice. Едно наистина специално ястие, което всички знаем, принадлежи на менютата на едни от най-добрите ресторанти. Перфектно е за лека вечеря, а комбинирано с чаша вино, се превръща в гурме изживяване, носещо аромати с много нотки на щастие. 10 от 10 точки за екипа в кухнята.
ул. „Момина сълза“ 14А
0894 777 379
www.mychoice.bg

SAMER GRILLHOUSE

И през новия сезон в менюто са заложени традициите на Изтока. Това, което дегустирахме тук, ни донесе топлия полъх на Ориента и буквално събуди вкусовите ни рецептори. Телешко бон филе с арабски подправки и таханов сос, гарнирано със салата от моркови и броколи, се превърна в повод за незабравимо гастрономическо празненство в средата на седмицата насред този импровизиран сарай на входа на Южния.
ул. “Бяла черква” 1
087 777 9828
/samergrilhouse

SAMURAI

Не е нужно да си самурай, за да си заслужиш обяда. Нужно е обаче да се озовеш на „Витоша“ 24, ако искаш да се нахраниш вкусно, обилно и здравословно. През последните 2 години ресторантът се доказа като мястото с едни от най-добрите бургери в града, затова и този път си поръчваме пътешествие до „Бруклин“ с телешко месо, пържено яйце, кисели краставички, сирене чедър, карамелизиран лук, домати и зелена салата.
бул. „Витоша“ 24
02 996 3660
/SamuraiBarAndBBQ

SPAGHETTI COMPANY

Едно от най-поръчваните ястия от менюто на Spaghetti Company си проправя път и сред тазгодишните ни есенни любимци, без които нищо в кулинарния ни свят няма да е същото. Поръчваме за вечеря телешко бон филе в обятията на прошуто и в компанията на лимонови картофи и се оставяме на хармонията от вкусове да ни завладее бавно и убедително. Комбинираме с чаша изстудено вино – за финално докосване и пълна наслада по италиански.
бул. „Витоша“ 150
02 88 10 100
www.spaghetti-company.com

TABLA

През октомври от „Табла“ отново посвещават месеца на Япония и това е причината да ни сервират вкусен „Рамен“ за душата. Освен него ще можем да пробваме още Гьоза и различни видове суши, за които стискахме палци още предния път, когато ги опитахме, да се върнат в менюто. Всичко е гарантирано вкусно и по дълголетието на японците смеем да твърдим – и много здравословно.
ул. “Ангел Кънчев” 11
0888 750 020
/tablabar

THE SQUARE

Този шедьовър на кулинарното изкуство можем да дефинираме като пилешко филе, приготвено в су вид със сушени домати, лук конфи и с канапе от сотиран спанак и сусам. Част от новото меню на заведението, ястието е способно да ти отвори апетита, дори току-що да си станал от масата. Истинска вкусотия, с която със сигурност ще запомниш The Square.
ул. „България“ 1
089 421 5060
/The Square

TRAPEZI

През новия сезон готвачите от „Трапези“ са решили да преплуват на другия бряг и да представят няколко месни предложения, с които да разнообразят рибното си меню. В случая ни приготвят телешки скалопини – малки парченца чисто месо, в компанията на аспержи и печен картоф. Това ястие буквално се топи в устата, но, разбира се, каквото и друго да си избереш, не бива да забравяш, че тук се готви щедро, обилно и много вкусно.
ул. „Проф. Георги Павлов“ 37
0882 443 000
/trapezi

UMAMI

Сушито е храна, с която японската кухня е покорила целия свят, и е храна, която определено можем да хапваме, независимо в кой сезон от годината се намираме. В Umami определено имат отношение към него, затова, когато минаваме оттук по време на кулинарния си тур, си поръчваме цял сет от най-емблематичното ястие от кухнята на Изтока и споделяме удоволст­вието от вкуса с всички.
бул. “Джеймс Баучер” 100
0884 804 040
www.umami.bg

КОСМОС

Тук разбиранията за храна са космически или поне това е единственият начин, по който можем да си обясним неконвенционалния вкус на тетевенския ориз с тиква, който пробвахме. Тази побългарена интерпетация на италианско ризото е забъркана от биволски кашкавал, крокмач, пушен овчи каймак и туршия от пачи крак и напълно се вписва в концепцията на мястото за традиционна кухня, пречупена през новите виждания и технологии.
ул. „Лавeле“ 19
0888 200 700
/Kosmos.restaurant

КОТЛЕТ

Модерна градска месарница и любимо място на всички чревоугодници и домакини. Тук можеш да опиташ божествени кулинарни специалитети или да си вземеш качествено прясно месо, за да си го приготвиш сам вкъщи. Като например тези свински вратни пържоли с екзотични подправки, които са сред новите предложения в менюто и които буквално могат да те извисят до истински мастър шеф в очите на другите. 
ул. “Нишава” 153
0882 946 763
www.kotlet.bg

ПЕЙ, СЪРЦЕ

На първо виждане няма да искаш да развалиш тази красива чиния, но на второ ще бъдеш подмамен от ризотото със скариди, аспержи и гъби, които ти намигат от средата на този артишок, приканвайки те да ги вкусиш. Ние лично бяхме много бързи в тази среща и само за минути не оставихме и спомен от тази вкусотия. Хубавото е, че когато не си си у вас, винаги можеш да си поискаш и още, и още, и още.
ул. „Георги Софийски“ 32
0886 143 574
peisarce-bg.com

РЕСТОРАНТ ПЛОЩАДА

Приятели с над 30 години практически стаж, които обичат да готвят неща, които харесват, и да се радват на колорита. Така можем да определим екипа тук, а това, което ни поднесоха, е като еквивалент на постулата, че съвършенството се крие в простотата. Праз със сини сливи и ориз, без излишни подробности, без претенции, напълно в сезона и с вълнуващ вкус, който ще запомниш.
ул.„Цветна градина“ 5
0899 602 588
www.ploshtadarestoran.com

ЩАСТЛИВЕЦА

Нова любима дестинация, в която пастелни нюанси и вкусове от есента надничат от сезонното меню. Вкусно приготвената домашна кухня акомпанира на интериора, който в аристократична еклектика е събрал историята на отминалите времена. Този път пробваме телешко-агнешки продълговати кюфтенца, щедро поръсени с ориенталски подправки, в доматен сос на тиган, поднесени върху прясно изпечен хляб с домашен катък.
ул. “Сан Стефано” 22
Сан Стефано Плаза (с/у БНТ)
02 4413344
www.shtastliveca.com

А за един хубав коктейл, можеш да отскочиш до ул. Цветна градина. Какво да очакваш там, провери тук.

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *