НОВИТЕ ЕСЕННИ МЕНЮТА В ЛЮБИМИТЕ НИ РЕСТОРАНТИ

Тъй като всеки месец следим ресторантите изкъсо, знаем, че през октомври те сменят своите сезонни менюта.

Предлагат специалитети, съобразени с продуктите, които можем да намерим на пазара, и експериментират с нови рецепти. За да си подготвен какво може да очакваш, ние се жертвахме – влязохме в ролята на опитни мишки и тествахме някои от любимите ни локации. Доверихме се на главните готвачи, които винаги са били честни с нас.

Уверяваме те, че освен че изглеждат красиви на картинка, са и супер вкусни. Bon Appétit.

33 GASTRONAUTS

За бохемски дух и есенна романтика имаме нужда от две неща: старата фамилна къща на 33 Gastronauts и новото им сезонно меню. Тук те очаква комбинация от вкусови текстури, олекотяване на тежката зимна кухня, морски дарове, дивеч и нова винена листа. Гвоздеят на програмата е поширано телешко филе на конец в бульон с букет гарни и марокански кускус с воден крест от японска горчица, сумак и кедрови ядки.
ул. „Проф. Асен Златаров“ 14, 0879 375 233

AL DENTE

В приветливия парк на жк Хиподрума те очаква италианският кулинарен рай Al Dente. Ресторантчето е в типичния „аморе стил“ на семейно място, а малкото маси ти гарантират уединение и комфорт. Тук можеш да опиташ ръчно направена паста, пици по неаполитанска рецепта, италиански десерти и домашно приготвена лимонада с парченца мента. Не пропускай и виртуозните им талиатели с телешко, манатарки и кашу.
кв. „Хиподрума“, ул.”Булаир” до бл.11, 0879 333 550

ALE HOUSE

Раят на качествената бира – Ale house на ул. „Христо Белчев“ 42, освен жива пенлива течност, която можеш да си наливаш сам от специален кран на всяка маса, ни привлича и със завладяващото си меню. За новия сезон тук можеш да се насладиш на майсторски обедни предложения, немски вурстове, сочни меса и още много класики в жанра. Ние лично сме заклети фенове на баварския им джолан с гарнитура от кисело зеле и бекон.
ул. „Христо Белчев“ 42, 0884 320 400

ASIA TO GO

На изток винаги е по хубаво и ние идеално знаем това. Ето защо, откакто го има Asia To Go, не се колебаем да отскачаме често дотук за порция нестандартни вкусотии. Asia To Go не е ресторант, а място за азиатска храна за вкъщи, което прави и доставки до твоя дом, за да се насладиш удобно на всичките им изкушения. За есента от тук ни спечелиха със завладяващите им Удон нудли в мисо със свинско месо.
ул. „Сан Стефано“ 4А, 0889 20 36 20

GASTROTHÈQUE

Французите са царете на кулинарията и ние отдавна знаем това. Ето защо не пропускаме да се насладим на френски шик и прецизност в Gastrothèque на бул. „Пат­риарх Евтимий“ 76. Мястото сменя своята концепция в различните часове на деня, за да ти достави едно пълно изживяване, а ние горещо препоръчваме да опиташ сотираните им аспержи, върху килим от белтък, гарнирани с жълтък и пръст от грах и пармезан.
бул. „Патриарх Евтимий“ 76, 0896 505 505

HASIENDA

Мислим, че есента най-много отива на червената фамилна къща на Hasienda, и затова не пропускаме да се отбиваме тук всяка година по същото време. На място ни очакват винаги специал­ни предложения и меню с пресни съставки, изцяло в унисон със сезона навън. Съветваме те да не пропускаш обедните им специалитети, а ако още се колебаеш, заложи на свински джолан с кост, с домашни пържени картофи и гъбен сос.
бул. „Цар Борис III“ 94, 0886 276 973

MOTTO

Имаме си мото, когато времето навън започне да ни се мръщи, и то е винаги да се отбиваме в любимото ни Motto. Тук ще те посрещнат приятелски и ще те стоплят добре освен с подобаващи напитки и с храна, за която всяка отделена минута определено си струва. За да ни повярваш, поръчай сочните им кюфтета на грил от кълцано телешко месо с картофена слама и доматена салца и нека есента започне сега!
ул. „Аксаков“ 18, 02 987 27 23

SPAGHETTI KITCHEN

Spaghetti Kitchen е гаранция за вкусно изживяване през всички сезони. Не пропускаме да ти го напомним и сега, защото в разгара на есента тук ще можеш да опиташ изцяло обновено меню, а пресните продукти и смелите комбинации ще допълнят картинката на изживяването. Ние залагаме без колебание на патешкото им филе с боровинков сос, пюре от целина, мариновано червено цвекло и филeтирани портокали.
ул. „6 септември“ 9, 0890 566 666

TABIET

„Табиет“ е със звездичка в картата на кулинарна София и ние знаем накъде да се запътим, когато искаме истинско качество и атмосфера. След освежаващия ремонт мястото направо блести, а сезонното им меню впечатлява. Освен на кафето Kenya АА, едно от най-добрите в света, и разнообразието от торти, ние заложихме на селекция от италиански и американски меса. Доприготвянето им става пред клиента, така че enjoy!
бул. „Джеймс Баучер“ 76, 0888 300 304

TABLA

Есента без любимата ни Tabla на ул. „Ангел Кънчев“ 11 не ни е вкусна. Ето защо бързаме насам за новото им сезонно меню, което си е чисто удоволствие за небцето и очите. Тук ще намериш интересни съставки, нестандартно поднасяне и усет към всеки детайл. Добави към всичко това и много вкус, плюс ястието им „Пет зърна“ – киноа, лимец, черна леща, нахут и басмати, поднесени в печена тиква, и виж как сезонът започва.
ул. „Ангел Кънчев“ 11, 0888 750 020

TAVAN

Прекрасният Tavan на бул. „България“ 98 много бързо се превърна в кулинарната звезда на София заради не­стандартното си меню, но и защото е най-близо до небето. Спиращата дъха гледка на мястото определено печели всеки гост, а майсторите в кухнята напълно завършват преживяването с топ предложения за небцето. За новия сезон силно ти препоръчваме да пробваш техния грил туна стек със зеленчуци на тиган.
0899 994 555, бул. „България“ 98

TRATTORIA GIUSEPPE VERDI

Пролет, лято, есен, зима – Италия остава в ума ни заради всички блага, с които дарява сетивата. Превъзходната кухня е едно от тях и ние знаем, че в Trattoria Giuseppe Verdi тя ни е сигурно гарантирана. За есента от мястото ни предлагат разнообразие и интересни комбинации плюс паста „Везувий“ с глазирани скариди, лингуини със сос от сепия, тиквички и чери домати с редукция от цвекло и скариди пастело.
ул. „Г. С. Раковски“ 174, 0893 379 767

VINO & TAPAS

Нов сезон – нова емоция. Това ни обещават от Vino & Tapas на бул. „Княз Александър Дондуков“ 38 и ние им вярваме безрезервно. Тук ще откриеш специално селектирана винена листа и достойните й кулинарни предложения, приготвени с много любов и качествени съставки. Не пропускай неустоимите им калмари и морски дарове, хрупкавите брускети или просто ни се довери и заложи на Три тип стекa от Black Angus.
бул. „Княз Ал. Дондуков“ 38, 0878 410 930

WHOPS

WHOPS ни разби представите за място преди време и сега не спира да го прави с нови и свежи предложения. Тук, освен че можеш да сглобиш напитка изцяло по твой избор с нестандартни съставки, можеш и да хапнеш, и то завладяващо вкусно. За есента от мястото ни печелят със свинско бон филе с тиква и горгонзола върху сметанов сос с джинджифил и чесън или ризото от лимец с тиква, пармезан, чушки, гъби и шалот.
бул. „Витоша“ 58, +359 888 926 668

АМСТЕРДАМЪ

До Амстердам си „купуваме билети“ често, защото ни е само на една ръка разстояние, а менюто им ни оставя вкусни спомени задълго. За есента от мястото ни гарантират предложения с топ продукти, изцяло съобразени със сезона, и много нови изненади, плюс винаги прясно телешко с отлично качество. За доказателство предлагаме да опиташ божествения им млечно телешки стек с домати конкасе, киноа и свежа салата.
ул. „Проф. Георги Павлов“ 37, 0882 443 000

К.Е.В.А.

По обедно време можеш да ни намериш на едно-единствено място и това е любимият ни К.Е.В.А. на ул. „Раковски“ 114. Както знаеш, тук продуктите са пресни, атмосферата артистична, а обедното им меню може да задоволи и най-смелите ти кулинарни желания. За есента от мястото те очакват с изцяло нови предложения, а ние вдигаме две ръце за телешкия им стек „Кева“ с карамелизиран лук и запечени пресни картофи.
ул. „Г. С. Раковски“ 114, 0877 313 233

ПЕЙ, СЪРЦЕ

Сърцето ни пее особено на­есен и особено когато идваме към „Пей, сърце“ на ул. „Георги Софийски“ 32, за да опитаме обновеното им меню. Тук те очакват пресни съставки и нестандартни комбинации, които ще ти оставят приятен спомен задълго, а освен любимите ни предложения от обедното им меню можеш да пробваш и вълшебната им задушена елда с лимец, тигрови и коктейлни скариди, царевица, сметана и сусамов тахан.
ул. „Георги Софийски“ 32, 0886 143 574

ЩАСТЛИВЕЦА

Традиции, безкомпромисно качество и приятелско отношение към всеки гост. Това получаваме в „Щастливеца“ и затова обичаме да се връщаме тук отново и отново. На прага на есента цветовете са пастелни, вкусовете печени, а ароматите са спомени. Ако още се чудиш, не пропускай бавно печените им свински ребра на плоча „Лава“ с печен сос, печен картоф и овкусени с чесън, лимон и прясна мащерка.
бул. „Витоша“ 27, 02 441 1155