Ейми Уайнхаус – губещата в играта на любовта

Струва ли си да дадеш живота си, за да получиш късче любов?

0 коментара Сподели:

Любовта е губеща игра. Ейми знаеше това, изпя го, изказа го с всяка частичка от душата си. И въпреки това продължи да я играе. Всеки жетон, подаден от съдбата, беше проигран. Ейми Уайнхаус загуби най-дългата и болезнена игра в живота си. Но не спря да обича. 

Ейми беше слънчев лъч, толкова открояващ се, колкото дебелата ѝ очна линия.

В малкото си фино тяло тя побираше божествения си глас, с който превръщаше всяка песен в джаз шедьовър. С първия си албум се изкачва по стълбичката на класациите с лекота. Наградата "Грами" дори не е препятствие към висините на славата – по-скоро е приятен подарък от съдбата. След всеки слънчев лъч трябва да дойде и дъжда. 

Любимият ѝ Блейк се превръща в наркотика, който води всички останали опиати след себе си.

Дилър на дребно, именно той е човекът, който я вкарва в мрачната игра на любовта. За първи път тя се докосва до наркотиците пред него, а той казва, че просто не се е опитвал да я спре. Ейми е успял артист много отвъд всичките си очаквания, получава милиони, но и трябва само едно. Блейк. При него нещата не стоят точно така. 

Виж повече: Кърт Кобейн и безкраят на скъсаните му струни

Рехабилитацията е единственият правилен ход в играта и за двамата. Тя действително се опитва да се спаси от трапа, в който е попаднала. Той обаче използва престоя си в клиниките като разнообразие. Именно в такава изневерява на Уайнхаус. След това тя се развежда и започва да пропада все по-дълбоко в дупката, но далеч не като Алиса в страната на чудесата. Концертите ѝ стават абсурдни, фенове крещят и я освиркват. Тя вижда какво се случва, хората покрай нея го виждат, феноете ѝ го виждат. Накрая дори тези, които не са вдигнали ръце от нея, осъзнават, че в живота ѝ има само една останала "рехабилитация". 

Виж повече: 5-те най-странни места, на които са свирили групи

Всъщност Ейми Уайнхаус умира от съвкупоност от фактори, но свръхдозата не е част от тях. В случая вината се крие в празната бутилка алкохол на леглото ѝ. Наркотиците и хранителното ѝ разстройство просто са засилили действието му.

В своеобразна игра на шише с любовта, живота и смъртта, на Ейми и се пада да целуне най-мрачния участник.

В култовата си песен "Rehab" тя казва "Просто имам нужда от приятел.". Дори новият ѝ партньор, който е пълна противоположност на предишния, не може да я спаси. "И сега в последния кадър – любовта е губеща игра." са последните стихове от песента ѝ Love is a loosing game. Правилен ход в това надиграване не може да бъде изигран. Затова Ейми губи всичко. Явно не е знаела, че в реалността допълнителни животи няма.

Музикален съпровод: Лятото е тук!

10-те най-просташки рап парчета напоследък

Гледа ли новото ни видео?! Виж заедно с Тео Чепилов и Драго Симеонов кои са най-добрите моменти от хит сериала Stranger Things и спечели награда

Коментари

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *